Abrera

#TotsSomCarmeForcadell

En suport de @ForcadellCarme presidenta @parlament_cat. Aquest Dijous a les 20h concentració davant de l'Ajuntament d'Abrera. NI UN PAS ENRERE!!!

Els nous projectes tant d'Educació com de Cultura

El passat més de novembre es va donar a conèixer els dos nous projectes de l'equip de Govern de l'ajuntament d'Abrera, des de la Regidoria d'Acció Cultural i Patrimoni i d'Ensenyament. Uns projectes oberts a tots els ciutadans del nostre poble que hi vulguin participar, uns debats per reflexionar i per projectar noves iniciatives de la gent del nostre poble en temes d'educació i cultura. Us deixem l'enllaç perquè pugueu escoltar tota l'entrevista que va realitzar ràdio Abrera a la nostra regidora Mª José Orobitg.

L'entrevista

Noves campanyes de Medi Ambient i Salut

Des de la Regidoria de Medi Ambient i Salut s'estan projectant noves campanyes per fer de la nostra vila més saludable. En primer lloc ja s'està realitzant diferents xarrades de temes diversos referents a la salut amb la col·laboració del Cap d'Abrera. Durant aquests dies podem observar una unitat mòbil de la Diputació de Barcelona a la nostra població per mesurar la qualitat d'aire. També aquest mes de desembre s'iniciarà la campanya per combatre la processionària dels pins amb tractament biològic. Un cop acabada les festes Nadalenques s'iniciarà una campanya de civisme, cens i cuidats dels animals de companyia. Us deixem tota l'entrevista que li van realitzar ràdio Abrera el nostre regidor de Medi Ambient i Salut perquè la pugueu escoltar.

Abrera i el nou "Projecte Educatiu"

Abrera dona llum verda el nou "Projecte Educatiu" impulsat per la Regidoria d'Ensanyament, Ma.José Orobitg i la Diputació de Barcelona. http://www.diba.cat/sala-de-premsa/el-diari-de-la-diputacio/-/butlleti/2214/94743

Ple Municipal 24/11/2016

Avui dissabte té lloc a la Casa de Cultura la fase de presentació del Projecte Educatiu d'Abrera (PEA). Aquest projecte té el suport de l'Àrea d'Educació de la Diputacio de Barcelona. Aquest any hem recollit dades estadístiques i d'altres del municipi per configurar el mapa educatiu de la vila i, a partir d'aquí, els ciutadans prendran la paraula creant un grup impulsor que al llarg dels anys proposaran accions per millorar l'educació a Abrera. Un Projecte educatiu de ciutat (PEC), és un projecte que liderat pels governs locals, busca el compromís ciutadà amb l'educació. Una educació entesa com un procés permanent d'aprenentatge, al llarg de tota la vida, i que per tant va més enllà de l'escola. El PEA s'estructura en el Grup Impulsor format pels ciutadans que desitgin plantejar propostes de millora en les línies que marca la realitat educativa d'Abrera. Aquest grup és el que es formarà a partir de dissabte.  Un projecte radicalment democràtic i lliure ja que són els ciutadans qui lideren la construcció de les decisions que qui governa ha de prendre, s'organitzen, reuneixen, proposen accions per millorar els reptes que l'educació a Abrera planteja. I ho fan sense interferència dels partits que tindran un espai diferent per participar-hi. Aquest projecte s'està realitzant a altres municipis com Granollers, Esparreguera, Pallejà, Vic, Cabrils, L'Hospitalet, formant la Xarxa PEC, Xarxa de municipis compromesos amb el desenvolupament de projectes educatius de ciutat que promou la Diputació de Barcelona. La filosofia PEC és clara: els ciutadans prenen la paraula i proposen accions. Malgrat aquesta diàfana claretat i transparència, hi ha grups municipals que no ho acaben d'entendre o no els hi interessa. Al Ple de 24 de novembre, davant de l'explicació sobre el què és i el què implica un PEC, Abrera en Comú i AD'A el defineixen com un projecte antidemocràtic. Potser per què el debat, la iniciativa i el protagonisme es deixa per primer cop totalment en mans dels ciutadans i els partits fem un pas enrera? Expressar, com ho fa Abrera en Comú i Ad'A, que un projecte participatiu on la ciutadania té pes i un espai, protagonisme i participa en les polítiques municipals, és antidemocràtic és greu.

Dia Internacional per l'eleminació de la violència envers les Dones

Dia Internacional per l'eleminació de la violència envers les Dones

El 25 de novembre, dia contra la violència envers les dones, volem parlar d’una de les formes de violència masclista que estan més en el punt de mira: les violències sexuals. Darrerament, s’ha fet evident amb més intensitat l’existència de violències sexuals als espais d’oci però malauradament encara continuen essent presents també en els àmbits simbòlic, de la parella, familiar, laboral i comunitari a través de diferents manifestacions.   A dia d’avui estem immersos en una cultura heteropatriarcal que acaba en una idea de masculinitat molt concreta i acceptada majoritàriament, que es tradueix en hegemonia de la dominació, i  és aquí on ens cal incidir i reescriure la masculinitat, la deconstrucció del concepte de relacions home i dona des de la llibertat i igualtat. Les dones i els homes d’Esquerra Republicana de Catalunya i de les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya denunciem en motiu del 25 de novembre, dia internacional per a l’eradicació de la violència masclista, que les violències sexuals són una forma de violència masclista i que suposen una greu vulneració dels drets de les dones i un impediment perquè les dones puguem assolir la plena ciutadania, l’autonomia i la llibertat. Les violències sexuals, com la resta de manifestacions de la violència masclista, són una violència que pateixen les dones pel sol fet de serho, en el marc d’unes relacions de poder desiguals entre dones i homes. Les violències sexuals en les seves diferents manifestacions són presents a diferents espais i àmbits de la vida de les dones, en l’àmbit social i en l’àmbit de la parella, però també a l’àmbit laboral i simbòlic. Les dades demostren que es tracta d’un problema encara àmpliament present i estès. Concretament, l’Agència Europea de Drets Fonamentals (FRA) va concloure que l’any passat a Europa gairebé 4 milions de dones van ser violades. Les dades també demostren que el 80% dels autors de les agressions sexuals formen part de l’entorn de la víctima (parelles, exparelles, familiars o amistats).

ERC d'Abrera també hi va ser.

El passat Diumenge 13 de de Novembre, varem sortir el carrer per defensar La Democràcia. Un cop més Catalunya va demostrar que amb humilitat, fermesa, coratge i valor, seguim el nostre camí. Un camí que farem història. La gent d'ERC d'Abrera també va voler ser-hi

Mª José Orobitg

Educant: Fem Via Junts

El model d'escola avança imparable cap a un model d'escola viva, dinàmica, i s'adapta als canvis necessaris per a formar persones basant-se en la singularitat, ritme i capacitats de casdascuna. Persones que desenvolupin els seus telents, que tinguin una mirada crítica vers la societat, que siguin alhora solidàries, i que, en definitiva, creïn el seu propi camí. Noves formes d'aprenantatge s'estan incorporant als centres, nous recursos pedagògics, o potser no tan nous, noves maneras de viure a l'aula. Catalunya va ser pionera des d'inicis del segle XX en renovar el model d'escola. Es va entendre que l'aprenentatge s'havia de localitzar en l'infant, que l'educació era fonamental per al pogrés i el canvi social, i es va fer amb innovacions pedagògiques de la mà, per exemple, d'Alexandre Galí, Ferrer i Guárdia, Rosa Sensat, l'impuls del moviment Montessori... L'escola, actualment té un gran repte davant del segle XXI. La societat canvia a ritme vertiginós, les tecnologies es desenvolupen i creixen. Formar avui per a professions de demà que encara no existeixen, i els centres d'Abrera no se n'estan quedatn enrere. Ara a començat un nou curs escolar i cada centre té la seva pròpia identitat. Tenen en comú el fet de presentar noves propostes, nous projectes educatius, il.lusió en créixer i fer créixer, des de l'escola bressol fins a l'acció formativa de l'aula d'adults. Aquest camí no l'han de fer sols. La formació implica a tota la comunitat, cadascun amb el seu grau d'aportació. Formar Junts. Caminar Junts. Com en un cos, centres, famílies, Ajuntament, entitats, professionals d'altres àmbits i altres ciutadants amb una mirada holistica. Compartir, participar i interactuar transversalment. Diferents perspectives amb un sol objectiu. ERC ja presetàvem al nostre programa d'educació, des de les primeres etapes i al llarga de tota la vida, és uns del principals eixos de la nostra acció política, que ha de comptar amb tota la comunitat. Estem a punt d'encetar aquest nou viatge, un trajecte col-lectiu, el pla educatiu de ciutat.

Xavier Serret

Els nostres "Veïns" i Reciclem!

Des de la Regidoria de Medi Ambient i Sanitat hem volgut fer una pas més per a considerar els nostres animals de companyia com uns "veïns" més d'Arera. Per això hem impulsat en les noves ordenances que tots els veïns que vulguin fer algun tipus de gestió o tràmit a l'Ajuntament puguin fer-ho acompanyats dels seus amics animals. Això sí, sempre que aquests vagin lligats i tenint en compte que, lògicament hi haurà espais municipals en què, per la seva naturalesa, se'ls prohibirà l'accés. A poc a poc anem fent camí cap a una societat respectuosa també amb els seus animals. NO ELS FEM QUEDAR MALAMENT. També els puc informar que s'han adquirit contenidors nous de recollida selectiva, que s'han repartint per tot el municpi on s'havien detectat mancances. Xavier Serret Regidor de Medi Ambient i Sanitat. serretmf@ajuntamentabrera.cat