Abrera

22è CONCURS DE TEATRE AMATEUR VILA D’ABRERA

22è Concurs de Teatre Amateur Vila d’Abrera

A partir del 05 de Febrer s'inicia 22è Concurs de Teatre Ameteur Vila d'Abrera. Les funcions és realitzaran cada Diumenge a partir de les 18h a la Sala Municipal. Les companyies seleccionades són les següents: 5 de febrer Companyia: Grup Tres o Vint – Societat La Flor de la Palma Obra: El crèdit Autor: Jordi Galceran   12 de febrer Companyia: Associació artística Encert Obra: T-10 Autor: M. Mercè Fisa   19 de febrer Companyia: Associació teatral La K-Mama Obra: El pescador d’estels Autor: Francesca Maillo (adaptació de Josep Mèlich)   26 de febrer Companyia: Pam Teatre Obra: Per la mort de Deu Autor: Woody Allen   5 de març Companyia: Casal Familiar Recreatiu Obra: L’art de la comèdia Autor: Eduardo de Filippo Organitza: Ajuntament d'Abrera Regidoreria d'Acció Cultural i Patrimoni M. José Orobitg i Dellà    

NOTA DE PREMSA D'ERC D'ABRERA

Secció Local ERC d’Abrera c/Major 08630 Abrera NOTA DE PREMSA: ERC-ABRERA DAVANT DE LES ACUSACIONS D'ABRERA EN COMÚ DE VETAR LA PARTICIPACIÓ ALS GRUPS MUNICIPALS  AL PROJECTE EDUCATIU D’ABRERA (PEA). En relació a les acusacions de vet polític d'Abrera en Comú a ERC a l’acte institucional d’inici del procés de participació ciutadana, així com de l'acusació d'atac sobre el paper dels grups municipals als processos participatius i altres acusacions, ERC-Abrera manifesta:   1) Els Projectes Educatius de Ciutat (PEC) són projectes de participació ciutadana amb representació a títol individual. Per tant, la no inclusió de grups polítics dins dels debats no és ni una negació de la representació política ni vet, ni una manipulació. Els PEC són el que són: espais per als ciutadans atès que no disposen d’altres on participar. En canvi, els partits polítics sí els tenim. Per a això, els PEC neixen com espais dedicats a expressar la veu dels veïns, a fer propostes a les institucions on són ells els protagonistes. Atesa la naturalesa dels PEC esgrimir la pretesa manipulació i vet és no entendre l’esperit de la proposta. El procés del PEA, per tant, no pot ser monopolitzat només que pels ciutadans. Aquesta és la realitat i qualsevol altra motivació és una interpretació. La regidora d’Ensenyament va explicar al Ple les característiques del PEC i que la participació dels grups polítics seria a un altre nivell. Això, Abrera en Comú no ho explica.   2) La presència de càrrecs polítics a la jornada per donar la benvinguda i cloenda als assistents obeeix a unes pautes de protocol, pautes establertes per la Diputació de Barcelona com a institució que dona suport al projecte.   3) Les línies i accions per millorar l’educació al municipi no es focalitzen en el PEC. Per a impulsar i articular polítiques educatives de poble existeixen també altres espais, altres camins presents i futurs. Existeix un treball transversal que ja s’està realitzant al municipi des de fa anys a través de diferents departaments i centres educatius amb, per exemple, Abrera educa, i les línies que està seguint la regidoria compartides amb els centres educatius.

#Això va de Democràcia!

Abrera com a demòcrates i com han fet arreu de Catalunya ens hem manifestat davant dels Ajuntaments. Un cop més sortim el carrer per expressar el nostre compromís amb les institucions i la democràcia. El nostre regidor en Xavier Serret estat l'encarregat de llegir el manifest. MANIFEST PER A SER LLEGIT EL 15 DE DESEMBRE DEL 2016 DAVANT ELS AJUNTAMENTS D’ARREU DEL PAÍS Sortim de nou al carrer per a expressar la nostra ferma voluntat i l’insubornable compromís en la defensa de les institucions i dels principis democràtics que les sustenten. Actuem amb el convenciment de la validesa del principi recollit a la Declaració de sobirania i del dret a decidir del poble de Catalunya, aprovat pel Parlament el 23 de gener del 2013, quan proclama que “el poble de Catalunya té, per raons de legitimitat democràtica, caràcter de subjecte polític i sobirà”. Denunciem la incapacitat i la manca de voluntat del Govern espanyol per a resoldre democràticament un problema polític. La judicialització de la política ha empobrit i malmès irremeiablement alguns dels fonaments del sistema democràtic. Expressem el nostre suport a tots els càrrecs electes i institucionals que estan amenaçats per la Fiscalia General i l’Advocacia de l’Estat, en més de 400 expedients judicials, per haver exercit legítimament les funcions de representació del poble que les urnes els van conferir. Utilitzar els tribunals per a impedir el debat polític al Parlament, i criminalitzar els representants del poble que, exercint el mandat rebut a les urnes, faciliten aquest debat, és impropi d’un sistema democràtic, atempta contra el pluralisme polític i, en conseqüència, esdevé inacceptable per a qualsevol demòcrata. Els qui no han guanyat a les urnes el suport de la majoria no poden imposar el silenci a les nostres institucions amb amenaces d’inhabilitació contra els càrrecs electes i institucionals. Les pressions per a limitar l’acció dels nostres representants són també l’intent de silenciar tot un poble.

#TotsSomCarmeForcadell

En suport de @ForcadellCarme presidenta @parlament_cat. Aquest Dijous a les 20h concentració davant de l'Ajuntament d'Abrera. NI UN PAS ENRERE!!!

Els nous projectes tant d'Educació com de Cultura

El passat més de novembre es va donar a conèixer els dos nous projectes de l'equip de Govern de l'ajuntament d'Abrera, des de la Regidoria d'Acció Cultural i Patrimoni i d'Ensenyament. Uns projectes oberts a tots els ciutadans del nostre poble que hi vulguin participar, uns debats per reflexionar i per projectar noves iniciatives de la gent del nostre poble en temes d'educació i cultura. Us deixem l'enllaç perquè pugueu escoltar tota l'entrevista que va realitzar ràdio Abrera a la nostra regidora Mª José Orobitg.

L'entrevista

Noves campanyes de Medi Ambient i Salut

Des de la Regidoria de Medi Ambient i Salut s'estan projectant noves campanyes per fer de la nostra vila més saludable. En primer lloc ja s'està realitzant diferents xarrades de temes diversos referents a la salut amb la col·laboració del Cap d'Abrera. Durant aquests dies podem observar una unitat mòbil de la Diputació de Barcelona a la nostra població per mesurar la qualitat d'aire. També aquest mes de desembre s'iniciarà la campanya per combatre la processionària dels pins amb tractament biològic. Un cop acabada les festes Nadalenques s'iniciarà una campanya de civisme, cens i cuidats dels animals de companyia. Us deixem tota l'entrevista que li van realitzar ràdio Abrera el nostre regidor de Medi Ambient i Salut perquè la pugueu escoltar.

Abrera i el nou "Projecte Educatiu"

Abrera dona llum verda el nou "Projecte Educatiu" impulsat per la Regidoria d'Ensanyament, Ma.José Orobitg i la Diputació de Barcelona. http://www.diba.cat/sala-de-premsa/el-diari-de-la-diputacio/-/butlleti/2214/94743

Ple Municipal 24/11/2016

Avui dissabte té lloc a la Casa de Cultura la fase de presentació del Projecte Educatiu d'Abrera (PEA). Aquest projecte té el suport de l'Àrea d'Educació de la Diputacio de Barcelona. Aquest any hem recollit dades estadístiques i d'altres del municipi per configurar el mapa educatiu de la vila i, a partir d'aquí, els ciutadans prendran la paraula creant un grup impulsor que al llarg dels anys proposaran accions per millorar l'educació a Abrera. Un Projecte educatiu de ciutat (PEC), és un projecte que liderat pels governs locals, busca el compromís ciutadà amb l'educació. Una educació entesa com un procés permanent d'aprenentatge, al llarg de tota la vida, i que per tant va més enllà de l'escola. El PEA s'estructura en el Grup Impulsor format pels ciutadans que desitgin plantejar propostes de millora en les línies que marca la realitat educativa d'Abrera. Aquest grup és el que es formarà a partir de dissabte.  Un projecte radicalment democràtic i lliure ja que són els ciutadans qui lideren la construcció de les decisions que qui governa ha de prendre, s'organitzen, reuneixen, proposen accions per millorar els reptes que l'educació a Abrera planteja. I ho fan sense interferència dels partits que tindran un espai diferent per participar-hi. Aquest projecte s'està realitzant a altres municipis com Granollers, Esparreguera, Pallejà, Vic, Cabrils, L'Hospitalet, formant la Xarxa PEC, Xarxa de municipis compromesos amb el desenvolupament de projectes educatius de ciutat que promou la Diputació de Barcelona. La filosofia PEC és clara: els ciutadans prenen la paraula i proposen accions. Malgrat aquesta diàfana claretat i transparència, hi ha grups municipals que no ho acaben d'entendre o no els hi interessa. Al Ple de 24 de novembre, davant de l'explicació sobre el què és i el què implica un PEC, Abrera en Comú i AD'A el defineixen com un projecte antidemocràtic. Potser per què el debat, la iniciativa i el protagonisme es deixa per primer cop totalment en mans dels ciutadans i els partits fem un pas enrera? Expressar, com ho fa Abrera en Comú i Ad'A, que un projecte participatiu on la ciutadania té pes i un espai, protagonisme i participa en les polítiques municipals, és antidemocràtic és greu.

Dia Internacional per l'eleminació de la violència envers les Dones

Dia Internacional per l'eleminació de la violència envers les Dones

El 25 de novembre, dia contra la violència envers les dones, volem parlar d’una de les formes de violència masclista que estan més en el punt de mira: les violències sexuals. Darrerament, s’ha fet evident amb més intensitat l’existència de violències sexuals als espais d’oci però malauradament encara continuen essent presents també en els àmbits simbòlic, de la parella, familiar, laboral i comunitari a través de diferents manifestacions.   A dia d’avui estem immersos en una cultura heteropatriarcal que acaba en una idea de masculinitat molt concreta i acceptada majoritàriament, que es tradueix en hegemonia de la dominació, i  és aquí on ens cal incidir i reescriure la masculinitat, la deconstrucció del concepte de relacions home i dona des de la llibertat i igualtat. Les dones i els homes d’Esquerra Republicana de Catalunya i de les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya denunciem en motiu del 25 de novembre, dia internacional per a l’eradicació de la violència masclista, que les violències sexuals són una forma de violència masclista i que suposen una greu vulneració dels drets de les dones i un impediment perquè les dones puguem assolir la plena ciutadania, l’autonomia i la llibertat. Les violències sexuals, com la resta de manifestacions de la violència masclista, són una violència que pateixen les dones pel sol fet de serho, en el marc d’unes relacions de poder desiguals entre dones i homes. Les violències sexuals en les seves diferents manifestacions són presents a diferents espais i àmbits de la vida de les dones, en l’àmbit social i en l’àmbit de la parella, però també a l’àmbit laboral i simbòlic. Les dades demostren que es tracta d’un problema encara àmpliament present i estès. Concretament, l’Agència Europea de Drets Fonamentals (FRA) va concloure que l’any passat a Europa gairebé 4 milions de dones van ser violades. Les dades també demostren que el 80% dels autors de les agressions sexuals formen part de l’entorn de la víctima (parelles, exparelles, familiars o amistats).