Abrera

L'entrevista de la Setmana!

L’entrevista de la Setmana! La passada setmana a Ràdio Abrera va ser entrevistat el nostre company i regidor Xavier Serret del Departament de Medi  Ambientde l’Ajuntament d’Abrera. Mitjançant aquest mitjà de comunicació va poder explicar els projectes futurs com la creació d’una Associació de propietaris forestals que el seu objectiu serà treballar per la restauració de boscos. També va explicar  les campanyes ja actives que promouen i fomenten el reciclatge i la identificació i cens dels animals de companyia. Si voleu escoltar l’entrevista sencera només heu de clicar aquest enllaç.

L'entrevista de la Setmana!

L’entrevista de la Setmana! La passada setmana a Ràdio Abrera va ser entrevistat el nostre company i regidor Xavier Serret del Departament de Medi  Ambientde l’Ajuntament d’Abrera. Mitjançant aquest mitjà de comunicació va poder explicar els projectes futurs com la creació d’una Associació de propietaris forestals que el seu objectiu serà treballar per la restauració de boscos. També va explicar  les campanyes ja actives que promouen i fomenten el reciclatge i la identificació i cens dels animals de companyia. Si voleu escoltar l’entrevista sencera només heu de clicar aquest enllaç.

XXIIIè Fòrum Local d'Educació

XXXIIIè Fòrum Local d'Educació

La nostra regidora d'educació va assistir el passat  17 de febrer al XXIIIè Fòrum Local d'Educació que organitza la Diputació de Barcelona. Aquest esdeveriment dirigit a regidors i tècnics en educació municipal té com objectiu debatre amb professionals de diferents àmbits (món acadèmic, municipal i social) els nous reptes en educació. En aquesta edició es va focalitzar en el següent: La responsabilitat dels ajuntaments i l'entorn dins el Servei d'Educació de Catalunya, a càrrec de Josep Bargalló. Reptes dels governs locals en l'horitzó 2020. Garantir l'èxit educatiu des de la proximitat. Estratègies contra l'abandonament escolar prematur, taules a càrrec de diversos ponents. Així doncs des d'ERC d'Abrera seguirem posant sobre la taula i treballant els punts forts i febles per establir polítiques educatives locals com a administració compromesa amb l'educació.

Un acord per la Independència

Avui som més a prop de la independència. Som davant d'un acord històric que posa en valor la transversalitat i la diversitat del país al servei de la causa comuna de la justícia i la llibertat. Des d’Esquerra Republicana, estem plenament satisfets pel nostre paper de cosidors, i per la persistència en l’acostament de posicions sovint confrontades en aquesta llarga i complexa negociació. Els 100 dies de converses, aproximacions i negociacions han derivat en un acord sòlid i un consens que ens apropa més a la materialització d'un país lliure, més net i just. Agraïm profundament els darrers gestos de generositat de totes les parts, tant el pas al costat del president Mas, com la implicació de la CUP en afavorir l’estabilitat parlamentària i la renovació de part del seu Grup parlamentari. La victòria és de tots els que no ens vam resignar a anar a unes eleccions i malbaratar el mandat del 27S Ha valgut la pena intentar-ho fins al final, i cridar a la responsabilitat per no aixecar-se de la taula de negociació. La insistència en la necessitat i possibilitat d’acord ha permès que es produïssin els darrers gestos determinants. Al capdavall, és una victòria de la gent, de tots els que no ens vam resignar a anar a unes eleccions al març i malbaratar el vot del 27S. S'ha imposat l'alçada de mires, que ha prioritzat la viabilitat i credibilitat del projecte comú independentista, més enllà dels càlculs electorals que alguns veien amenaçadors. L’acord permet tirar endavant el mandat democràtic del 27S i la declaració inicial d’independència del 9N. Al mateix temps, també garanteix l’estabilitat parlamentària per construir un Govern sòlid de transició real cap a un futur de llibertat i justícia social.Totes les forces polítiques i socials tenim l'oportunitat de sumar-nos a un procés de baix a dalt per fer néixer la República catalana. Volem que totes les forces de progrés partidàries del dret a decidir i l'autodeterminació s'impliquin en la definició de la nova Constitució catalana, i no defugin la construcció republicana d'un nou estat del benestar al servei de les classes populars, mitjanes i treballadores.

Projecte Educatiu de Ciutat PEC

La nostra Regidora d'educació Mª José Orobitg inicia a la nostra població un nou projecte educatiu on es busquen estratègies per a què les administracions, els centres escolars, les famílies, treballin conjuntament per a millorar l'escoralitat d'infants i adolescents per tal de donar resposta a les nombroses necessitats educatives. L'eduació cosa de tots http://www.diba.cat/web/educacio/cataleg/pec

Mònica Torre-Marín(CIU)-Jesus Naharro(PSC)-Xavier Serret(ERC)

PSC, ERC i CIU signen un acord bàsic de govern a l’Ajuntament d’Abrera per als propers quatre anys (2015-2019)

El socialista Jesús Naharro serà investit Alcalde al ple de Constitució que es celebrarà demà   Les agrupacions locals del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i Convergència i Unió (CiU) han signat un acord bàsic de govern municipal, que té com a objectiu afavorir la governabilitat i l’estabilitat a l’Ajuntament d’Abrera durant els propers quatre anys (2015-2019).   Segons aquest Acord, el PSC assumirà l’Alcaldia i la coordinació del govern, garantint el diàleg i la transparència en les decisions; ERC disposarà d’una tinença d’Alcaldia i les competències delegades d’Acció Cultural i Patrimoni, Ensenyament, Medi Ambient i Sanitat; i CiU disposarà d’una tinença d’Alcaldia, les competències delegades de Promoció Econòmica. I tant ERC com CiU participaran de forma activa en les decisions municipals com a membre de ple dret del govern municipal. La resta de competències, entre elles la de Festes i Entitats Culturals, seran assumides pel PSC, i es distribuiran segons el Cartipàs Municipal.   Totes tres formacions es comprometen a votar favorablement la investidura del socialista Jesus Naharro com a Alcalde d’Abrera en el ple de Constitució que es celebrarà aquest dissabte 13 de juny, així com a treballar per redactar un Pla d’Actuació Municipal (PAM) amb terminis i objectius.   L’Acord també contempla la possibilitat d’incorporar-ne d’altres forces polítiques, que hauran de comptar amb el vist-i-plau de les tres formacions signants (PSC, ERC i CiU).     Abrera, 12 de juny de 2015  

Adhesió de la declaració Munipalista de l’Associació de Municipis per la Indepèndia

La Secció Local d’Abrera, d’Esquerra Republicana de Catalunya, s’ha adhereix la la Declaració Municipalista de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). INSERIR DECLARACIÓ AMI De forma inequívoca doncs, ERC-Abrera, es compromet a treballar activament des de l’Ajuntament per a assolir l’objectiu de la creació de la nova República Catalana.

Xavier Serret d'ERC d'Abrera candidat a l'alcaldia i en Xavier Riera president de l'ANC d'Abrera

Acord Municipal d'ERC d'Abrera amb l'ANC Abrera

Esquerra Republicana-Acord Municipal  d’Abrera , ha signat el “Compromís per a les eleccions municipals del 24/05/2015), document presentat per l’Assemblea Nacional de Catalunya que  busca el donar impuls des de l’àmbit municipal al procés sobiranista que viu Catalunya.   En aquest document, Xavier Serret, com a president de la Secció Local d’ERC i cap de llista a les eleccions municipals per ERC-AM, assumeix els punts proposats per l’ANC. Aquests punts es resumeixen en els següents acords: · Proposar l’adhesió d’Abrera en Ple Municipal a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). · Promoció de campanyes, des del futur grup municipal, per a contribuir a donar caràcter d’eleccions plebiscitàries les properes eleccions al Parlament del 27 de setembre. · Promoure l’assumpció que en cas de majoria independentista en les eleccions del setembre, l’Ajuntament d’Abrera es posi a disposició del nou govern del país per a ajudar i col·laborar en la gestió de la constitució de l’Estat Català. · Proposar que l’alcalde d’Abrera, com a màxima autoritat i representant legítim dels ciutadans abrerencs i abrerenques, participi a l’Assemblea de Càrrecs Electes que es constituirà per donar suport al procés d’emancipació nacional. En l’acte de signatura del Compromís, realitzat de forma simbòlica davant de l’Ajuntament d’Abrera per tal de remarcar la importància dels municipis en la construcció nacional del país, hi ha participat en Xavier Riera com a Coordinador de l’ANC a Abrera i Xavier Serret en nom d’ERC d’Abrera. 

Xavier Serret i Marsiñach

Reneix ERC Abrera

Ara fa poc temps, només un parell de mesos, una veïna d’Abrera, una senyora ja gran m’afirmava textualment : - “A mi, és que m’agradaria col·laborar i participar amb Esquerra però resulta que aquí a Abrera Esquerra no existeix”. Doncs no, a Abrera sí que existeix Esquerra. De fet, mai no ha deixat d’existir si bé es pot dir que durant un llarg temps ha estat hivernant. Després de les últimes eleccions municipals en que el partit va perdre la representació municipal, es va entrar en un període, sense dubte massa llarg, en que la Secció Local d’Abrera va quedar sota mínims. Però ja fa uns mesos un petit grup de militants va decidir tornar a engegar el projecte i tornar a fundar la Secció Local ja que enteníem que era una anomalia que Esquerra no estigués organitzada a Abrera. Érem un dels pocs pobles del Baix Llobregat on no érem visibles i on els abrerencs i abrerenques no podien participar activament del projecte nacional i d’esquerres que representa Esquerra Republicana. Així, en un temps quasi de rècord esportiu, un grup de persones de totes les edats i sexes, alguns vells militants desencantats i altres que mai havien fet el pas, s’han aplegat per a tornar-la a fer possible. I s’ha construït, o millor dit, s’està construint un nou projecte amb la il·lusió com a base fonamental. Il·lusió, òbviament perquè sabem que el país està vivint un moment històric. Tots som conscients que el que esta passant els darrers anys a Catalunya no ens ho podíem imaginar ni les persones més optimistes que fa anys que creiem en la independència de Catalunya, que som conscients en la necessitat de crear un nou estat a Europa que sigui socialment més just, plenament democràtic i d’esquerres i allunyat de monarquies hereditàries imposades per una llei gairebé bíblica que la majoria de nosaltres ni tant sols vàrem poder votar. I sabem que a Abrera se’ns gira feina, molta feina. Malgrat haver obtingut uns resultats espectaculars a les últimes eleccions europees, essent la segona força més votada al municipi a només un cop de pedra del partit més votat, en consonància del que ha passat al Baix Llobregat i a tota Catalunya, som conscients que entre tots hem de fer un esforç important per a que les dues fites properes en el temps siguin un èxit.