Agramunt

Notícia

QUAN CAL, AGRAMUNT RESPON


Si en el passat Sió exposàvem la manca de diàleg del nostre alcalde amb els vuit regidors de l’oposició a l’hora de prendre decisions importants, el recent aprovat Fons Estatal per a l’Ocupació i Sostenibilitat Local (Pla Zapatero 2) ha evidenciat encara més aquest fet. Una setmana abans del Ple, l’Equip de Govern presentava als grups de l’oposició les seves propostes de projectes i inversions sense gairebé possibilitat material de valorar-les i proposar-ne de millors. Agramunt, amb els 602.915€ que li corresponen, durà a terme 3 projectes i petites millores a Cal Mas Vell; la resta - paraules textuals de l’alcalde - a la caixa de l’Ajuntament. Altres poblacions (p.ex. Solsona, amb 19 projectes) han optat per diversificar més la inversió de manera que fos possible adjudicar els projectes a un gran nombre d’operaris de casa. El primer Pla Zapatero es va caracteritzar perquè la majoria d’empreses d’Agramunt no en van veure ni un sol euro; sembla ser que aquest segon Pla, tal com l’Equip de Govern l’ha plantejat, vagi pel mateix camí. En aquest cas, la decisió és seva i, com a grup de l’oposició no hi tenim ni veu ni vot ja que el nou Pla Zapatero ni tan sols l’han fer passar per Ple.

Sembla ser que des de fa força temps, l’alcalde d’Agramunt ha decidit situar el Grup d’Esquerra a les seves antípodes. No sabem si és una estratègia electoral o quelcom més profund. El que sí és cert és que el grup d’Esquerra s’ha plantejat aquesta legislatura, des de bon principi, com la garantia per tal que l’actual Equip de Govern no faci i desfaci sense tenir en compte la veu del poble i aquest serà, sens dubte, el nostre full de ruta a seguir. En definitiva, els regidors són on són per estar al servei de la vila i l’alcalde, entre altres coses, per atendre i escoltar les necessitats dels agramuntins, encara que ja sabem que no li agrada fer-ho. Calen bones actituds, però sobretot, calen aptituds. Si d’una cosa es va caracteritzar l’anterior govern d’Esquerra i PSC és que els agramuntins eren escoltats i atesos com es mereixen. En aquests darrers tres anys, és evident que hem perdut pes específic a nivell comarcal i cada cop costa més trobar Agramunt en el mapa. No hem liderat temes tan importants i que tant ens afecten com el nou Canal Segarra-Garrigues o la redistribució de les zones ZEPA a la nostra comarca. Els cinc regidors del grup d’Esquerra i tota la gent que treballa amb nosaltres tenim molt clar cap a on volem portar Agramunt i com volem que sigui casa nostra en els propers anys. El benestar dels agramuntins passa per saber llegir les necessitats que tenim i això s’aconsegueix parlant amb la gent i, sobretot, escoltant.

La desafecció política present en la societat actual queda palesa amb l’alta abstenció observada en les darreres conteses electorals. El distanciament entre la classe política i el ciutadà cada cop sembla ser més gran i la possibilitat de consultar a la gent les decisions importants que cal prendre pot ser un bon punt de partida per al retrobament d’ambdues parts. És en aquest sentit que celebrem la recent creació de la Plataforma Agramunt Decideix, que des de fa dies està treballant amb l’objectiu d’organitzar i fomentar la Consulta sobre la Independència que se celebrarà el proper diumenge 28 de febrer. Des d’aquestes línies animem a tothom a votar i, en definitiva, a exercir el dret democràtic que tenim com a poble. I sobretot, també volem donar el nostre suport incondicional i agraïment a tot aquest grup de persones que, de forma desinteressada, s’han coordinat per dur a terme aquesta consulta. És una mostra prou evident que els agramuntins som capaços d’organitzar-nos i de treballar voluntàriament quan cal. Però això també significa que hem d’estar al costat de les entitats quan aquestes així ho requereixen i no només anar-les a veure quan políticament ens convé. El primer cop potser et faran confiança; el segon potser ja serà massa tard.