Agramunt

Notícia

AGRAMUNT DIU "SÍ"


El passat diumenge 28 de febrer (28F) Agramunt celebrava la Consulta sobre la independència formulant la següent pregunta: “Està d’acord que la Nació Catalana esdevingui un Estat de dret, independent, democràtic i social, integrat a la Unió Europea?” . D’aquesta manera finalitzava un procés iniciat uns mesos abans amb la constitució de la Plataforma Agramunt Decideix, que es definia com una associació transversal i formada per persones amb ideologies i sensibilitats diverses amb l’objectiu de difondre els valors democràtics i la promoció de l’exercici del Dret a Decidir. Les consultes celebrades a Arenys de Munt, el 13 de setembre, i a 166 municipis catalans, dos mesos més tard, precedien un 28F amb una difusió mediàtica gairebé nul·la per part dels mitjans de comunicació considerats i autodefinits com a nacionals i amb la majoria de líders dels partits polítics del nostre Parlament girant-s’hi d’esquena.


L’eurodiputat Oriol Junqueras va visitar Agramunt per donar suport a la Consulta del 28F


Si precisament un dels fenòmens cada vegada més presents arreu és la creixent desafecció i el desencant de la gent davant la classe política del moment, evidenciada en les altes taxes d’abstenció en els darrers comicis, aquesta mena de consultes totalment democràtiques i sorgides de la mateixa població haurien de ser recolzades per tots els partits, independentment de la seva ideologia política. Consultar la població és, en definitiva, dur a terme un exercici democràtic i apropar la política a la gent, fent-los partíceps de les decisions importants. Sembla, doncs, que aquells qui volen passar al davant del nostre país no estan per la feina i el seu discurs queda totalment buit si a l’hora de prendre partit naveguen entre dues aigües.

Pel que fa a nivell municipal, si en el seu moment Esquerra i CIU van consensuar una moció de suport a aquestes consultes, amb l’abstenció dels regidors del PSC, a l’hora de la veritat tothom podrà extreure les seves conclusions i valorar si aquest suport es quedava en un paper o si la impliació de cada grup ha anat més enllà. Potser si CIU hagués fet campanya en favor de la Consulta i l’Ajuntament hagués permès fer les votacions en locals municipals, tal i com es fa habitualment, la participació hagués estat més alta. Pel que fa a la nostra part, com a grup d’Esquerra hem estat al costat de la Plataforma pel que ha calgut i hem aportat el nostre granet de sorra finançant el concert que el cantautor Cesk Freixas va oferir a casa nostra. Esquerra s’ha posicionat clarament en favor del SÍ mentre que la resta de partits no s’han definit en cap sentit. Això diu molt d’ells i de la seriositat amb la qual s’han pres aquesta consulta. Per altra banda, un cop analitzats els resultats, estem satisfets pel 93% assolit pel SÍ. Això significa que els 925 agramuntins i agramuntines que s’han manifestat en favor de la independència del nostre país exigiran opcions clares de cara a les eleccions de la tardor i serà l’hora de comprovar qui està disposat a posar sobre la taula aquestes cartes.

Per part nostra, felicitar especialment tots els membres de la Plataforma Agramunt Decideix i a totes les entitats, associacions i agramuntins que a títol personal han treballat i col•laborat desinteressadament per tal que aquesta consulta pogués dur-se a terme. I prenent les paraules del President Macià, encoratjar-los a continuar treballant per una Catalunya políticament lliure, socialment justa, econòmicament pròspera i espiritualment gloriosa. Amb nosaltres, podeu comptar-hi !