Agramunt

Notícia

QUAN LES AIGÜES TORNEN AL SEU LLOC

Finalment, pressupostos aprovats

Si començàvem l’any amb una carta del mateix alcalde d’Agramunt amenaçant la resta de partits de l’Ajuntament amb “fer les maletes”, sembla ser que aquest discurs ha quedat oblidat o, almenys, desat, en el moment en que s’aprovaven els pressupostos generals de l’Ajuntament per al 2010 gràcies als vots favorables del PSC i l’abstenció d’Esquerra. És cert que uns pressupostos venen a ser una declaració d’intencions i que les inversions que hi figuren poden ser modificades. Ara bé, el que realment compta és el moment en que es passen els comptes, és a dir, a finals d’any. I com que l’experiència ens diu que en aquests darrers anys hem hagut de fer aportacions extraordinàries a darrera hora per tal de salvar els comptes, no podem votar-hi favorablement si no podem participar directament en la gestió d’aquestes inversions.

L’alcalde tira pel dret i contracta un crèdit pel seu compte

Si fem memòria, recordarem que la caixa dels trons va esclatar a finals del 2009 quan el PSC i Esquerra van oposar-se a sol•licitar un crèdit de 522.514,48€, ja que consideràvem que es tractava d’una quantitat de diners que no responia a les inversions que s’havien fet el darrer any. Com és habitual, el nostre alcalde va tirar pel dret i, fent ús del seu càrrec més que del seu poder de convicció i negociació, va sol•licitar pel seu compte un nou crèdit de 412.215€, que és el màxim que la llei li permet. Potser hagués estat més sensat parlar amb l’oposició, escoltar els motius pels quals no s’havia aprovat el crèdit inicial i renegociar el punt del Ple. Però com bé sabeu la seva decisió fou una altra i el temps ens ha dit que era més soroll que res.

Com a regidors, tenim l’obligació d’exigir que les coses es facin bé

Sembla ser, doncs, que des del darrer Ple les aigües han tornat al seu lloc i el senyor alcalde ens ha promès el diàleg que tants cops li hem reclamat. Quedaran enrere els monòlegs als quals ens té acostumats ? Per part nostra, com sempre hem dit, mantindrem i ens reafirmarem amb el compromís de treballar pels interessos de tots els agramuntins i perquè les coses es facin bé. Això també significa exigir que les coses es facin amb rigor i si no estem d’acord en algun tema tenim l’obligació, com a regidors, d’expressar-ho al Ple. I l’alcalde, com a president de la corporació, d’escoltar-nos i tenir en compte les nostres observacions, enlloc de posar el crit al cel a la mínima de canvi. Per això és l’alcalde.