Agramunt

Totes les opinions

Acord d'Esquerra

SIÓ MARÇ 2015

NOUS OBJECTIUS, NOUS HORITZONS    Inicis complicats El 28 de juliol de 2011, la vicepresidenta del Govern de la Generalitat, Joana Ortega, convocava a la seu de la Conselleria de Governació els 55 ajuntaments més endeutats de Catalunya, entre els quals el d’Agramunt. Tot just feia un mes de la constitució del nou consistori, de manera que aquelles il·lusions i aquells projectes que els nous regidors i regidores havíem imaginat van haver d’esperar.

Acord d'Esquerra

SIÓ FEBRER 2015

ACORD D’ESQUERRA 2011-2015 Gairebé passats 4 anys des que el 22 de maig de 2011 bona part dels agramuntins van donar suport al projecte presentat per Acord d’Esquerra, ara toca fer balanç de la feina feta. Uns anys marcats per una greu recessió econòmica que ha afectat de ple les arques municipals i que ens ha obligat a fer mans i mànigues per reconduir la situació econòmica en que es trobava l’Ajuntament l’any 2011, amb un endeutament del 81% i un termini de pagament a proveïdors de 9 mesos.

Acord d'Esquerra

SIÓ GENER 2015

PRESSUPOST DE FUTUR L’any municipal sol finalitzar amb el tancament de les partides de l’exercici en curs i l’aprovació del pressupost per al proper any. En aquest cas, el Ple ordinari celebrat el passat dia 22 de desembre donava llum verda a la proposta de pressupost presentada per l’equip de govern, amb el suport dels regidors d’Acord d’Esquerra i del PSC. En aquest cas, els regidors de CIU van argumentar la seva abstenció considerant els nous comptes de continuistes, tot i no haver-hi aportat ni una sola proposta.

Acord d'Esquerra

SIÓ DESEMBRE 2014

PER RESPONSABILITAT ESTALVI FINANCER El passat 3 de novembre, el Ple aprovava per unanimitat de tots els grups municipals la subrogació del crèdit de 564.880€ que l’any 2011 el consistori va veure’s obligat a contractar per eixugar el deute de 913.000€ que en aquell moment l’Ajuntament tenia amb els proveïdors. Per imperatiu estatal, les condicions financeres d’aquell crèdit foren d’un Euribor+5,25%.

Acord d'Esquerra

SIÓ NOVEMBRE 2014

9N|2014 De ben segur, el 9 de novembre de 2014 formarà part de la història de Catalunya per haver estat la primera vegada que tots els catalans i catalanes han pogut expressar a través del vot la seva opinió sobre el futur del nostre país. Probablement, si la història és fidel als fets, la d’Espanya també haurà d’incloure el 9N com la data en que no se’ns va permetre fer aquesta consulta.

Acord d'Esquerra

SIÓ OCTUBRE 2014

DECIDIR JUNTS Després de setmanes de negociacions i d’incertesa sobre la possibilitat de votar el proper 9N, finalment, el president de la Generalitat anunciava un procés participatiu. No entrarem a debatre si aquesta fórmula tindrà el reconeixement internacional que es mereix un procés d’aquesta magnitud. En tot cas, ja serà el mateix poble qui ho valorarà. El que sí que cal fer palès és que aquesta decisió unilateral del govern ha trencat la unió de partits sobiranistes que fins ara havíem caminat junts.

Acord d'Esquerra

SIÓ SETEMBRE 2014

JUNTS CAP AL 9 DE NOVEMBRE La multitudinària manifestació en forma de V del passat 11 de setembre que va omplir la Diagonal i la Gran Via de Barcelona demostra un cop més la voluntat majoritària dels catalans de tenir l’oportunitat de decidir democràticament el futur del nostre país. Des dels sectors contraris a la consulta, un cop més s’havia subestimat la capacitat de convocatòria i, com és habitual, es van qüestionar les xifres d’assistència.

Acord d'Esquerra

SIÓ AGOST 2014

FENT VIA   Aprovació inicial del Pla Urbanístic Després de més de deu anys durant els quals el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) ha estat a sobre de la taula dels successius consistoris, finalment el Ple de l’Ajuntament celebrat el passat 31 de juliol va fer-ne efectiva i per unanimitat l’aprovació inicial. En aquest sentit, des de l’Equip de Govern volem agrair la resta de grups el suport a la proposta presentada.

Acord d'Esquerra

SIÓ JULIOL 2014

RECUPERANT LA NOSTRA HISTÒRIA EL NOSTRE CASC ANTIC Sovint s’ha acusat els Ajuntament de tirar pel dret a l’hora de fer les obres en espais susceptibles d’acollir patrimoni històric enterrat al subsòl. És cert que quan s’inicien actuacions de gran abast, és important dur-les a terme amb la màxima celeritat possible, sobretot per les afectacions que es generen a veïns i comerciants, però també és cert que és la millor oportunitat per catalogar el nostre passat per poder explicar millor el nostre present.