Alcanar

Totes les notícies

Alfons, president de la Federació de l'Ebre d'ERC

Divendres 7 d'octubre Albert Salvadó va presentar la renúncia a continuar en el càrrec de president de la Federació de l’Ebre d’Esquerra Republicana, durant la reunió ordinària de l’Executiva Regional, que se celebra mensualment. Salvadó va explicar que, ‘per motius professionals’, li era molt difícil continuar dedicant-se a la tasca de president regional i que molt a pesar seu presentava la renúncia al càrrec que representava des del juny de 2015. Tanmateix, Salvadó continuarà com a membre de l’Executiva Regional d’ERC, com a vocal. Des d'ara, el nostre alcalde, Alfons Montserrat assumeix el càrrec de president de la Federació de l’Ebre d’Esquerra, un acord que es va prendre per unanimitat. Montserrat va agrair la confiança que dipositaven en ell i es va posar a disposició de tothom ‘per treballar colze a colze en tot el que supose una millora per a la gent de les Terres de l’Ebre i per avançar cap a la República catalana’. Durant la reunió també es va aprovar per unanimitat una modificació d’altres càrrecs de l’Executiva Regional: Neus Sanromà, d’Arnes, deixa la Secretaria de la Dona i passa ser vocal; Maria Jesús Viña, presidenta de la Secció Local de Tortosa, s’incorpora a l’Executiva substituint Marc Puigdomènech i assumeix la Secretaria de la Dona.

Esquerra d'Alcanar expressa el seu condol i profund pesar per la mort de Francesc Cid Ejarque: Cisco

La secció local d'Esquerra Republicana de Catalunya d'Alcanar mostra el seu condol i el seu profund pesar per la mort de Francesc Cid i Ejarque, cap de llista del nostre partit a les eleccions municipals de 1987,1991 i 1995, en les que va aconseguir l'acta de regidor. Volem manifestar la nostra solidaritat i el nostre suport als seus familiars i amics. També destaquem el seu ferm compromís amb els valors que defensa el nostre partit i la seua notable tasca com a regidor de l'ajuntament d'Alcanar. Descansa en pau, Cisco  

Esquerra presenta una moció per l'alliberament dels peatges de l'AP7

La carretera N-340 que porta tot el trànsit viari del corredor mediterrani és la principal artèria de comunicació de les comarques litorals de les Terres de l’Ebre i del Sénia, en concret de les comarques del Baix Ebre,  el Montsià i el Baix Maestrat. Aquesta carretera és la que registra una major sinistralitat de Catalunya i una gran part dels seus accidents mortals s’han concentrat entre els municipis de l’Aldea i l’Ametlla de Mar. Cal recordar que el tram de la N-340 a les Terres de l’Ebre té una intensitat diària de trànsit, segons dades del 2013, de 15.600 vehicles, dels quals 5.000 són vehicles pesants. L’única via ràpida alternativa que existeix actualment a aquesta és de pagament, l’autopista AP-7.   Des de fa molt temps que les institucions i moviments socials de les Terres de l’Ebre demanen al Ministeri de Foment solucions efectives, globals i immediates als problemes i la sinistralitat de la N-340. La solució més reivindicada per reduir la sinistralitat i la gran densitat del trànsit és l’alliberament immediat dels peatges del tram ebrenc de l’AP-7. Davant la necessitat urgent de donar una resposta immediata, efectiva i pràctica que redueixi la sinistralitat de la N-340 al seu pas per les Terres de l’Ebre, oferint la màxima seguretat als conductors i una mobilitat fluida com correspon a una carretera de primera categoria, el Grup Municipal d’Esquerra d’Alcanar ha presentat aquesta moció per ser debatuda al Ple de l'ajuntament.

Ple ajuntament d'Alcanar

Avui dijous 30 de juny s'ha convocat ple ordinari de l'ajuntament d'Alcanar. Esquerra d'Alcanar ha presentat tres mocions per a debatre en aquest ple són els punts: CATORZÈ. MOCIÓ D’ERC (RE 1914) PER LA DEFENSA DE LA SOBIRANIA DEL PARLAMENT DE CATALUNYA I CONTRA ELS ATACS A LES LLEIS CATALANES. QUINZÈ. MOCIÓ D’ERC (RE 2285) PER A LA REVOCACIÓ DE L’ACORD DE PLE DE 31 DE MARÇ DE 1964 ON ES NOMENAVA FRANCISCO FRANCO BAHAMONDE ALCALDE HONORÍFIC I PERPETU DEL MUNICIPI. SETZÈ. MOCIÓ D’ERC (RE 2375) PER GARANTIR EL SUBMINISTRAMENT ELÉCTRIC AL POLÍGON U24A "LOS CAMPETS" I LA PROGRAMACIÓ I CONSTRUCCIÓ DE LA SUBESTACIÓ TRANSFORMADORA DELTEBRE. ORDRE DEL DIA DEL PLE

Esquerra guanya a Alcanar i a les Terres de l'Ebre

Esquerra ha tornat a guanyar les eleccions a Alcanar ampliant el percentatge de suport en gairebé 2 punts, enfilant-se al 34,1 %. Esquerra guanya també a les Terres de l'Ebre i aconseguix un diputat per la demarcació de Tarragona, i aconseguix 3 senadors.

Moció per un país nou lliure de corrupció d'estat

El Grup Municipal d'Esquerra Republicana hem presentat aquesta moció on exigim la dimissió del Ministre d'Interior, Jorge Fernandez Diaz i del Director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso Laso, per fer un ús indegut dels seus càrrecs amb la intenció de perseguir i reprimir polítics independentistes.

Esquerra presenta una moció per revocar i anul·lar l'acord de nomenar Franco alcalde honorífic i perpetu d'Alcanar

Arran de les informacions aparegudes a la premsa hem sabut que tots els ajuntaments de la "província" de Tarragona van nomenar el dictador Francisco Franco, alcalde honorífic i perpetu d'Alcanar. Fou en el marc dels anomenats "25 años de Paz", és a dir 25 anys de l'acabament oficial de la guerra del 36-39 i de la instauració de la dictadura feixista i anticatalana de Franco, Davant aquesta ignonimia i per contribuïr a la dignitat i memòria dels que van morir o van ser repressaliats pel feixisme i la dictadura presentem aquesta moció per revocar i anul·lar aquest nomenament. La moció es va registrar el passat dilluns 30 de maig i serà debatuda al proper ple

foto esquerra d'alcanar

ESQUERRA RENOVA LA SEUA EXECUTIVA LOCAL A ALCANAR

El passat divendres 29 d’abril la Secció Local d’Alcanar d’Esquerra Republicana de Catalunya, va celebrar una assemblea de militants, simpatitzants i amics per renovar l’executiva. A l’elecció, es va presentat una única candidatura, encapçalada per J. Manel Martí i Montesinos.   Martí substitueix en la Presidència Josep Maria Sancho Subirats, i va agrair la feina feta per l’anterior presidència i executiva que ha portat al partit a assolir els millors resultats de la seua història, amb l’assoliment de la primera majoria absoluta a les municipals, i la primera victòria d’Esquerra en unes eleccions al parlament espanyol. Hem aconseguit teixir una gran complicitat social des del treball institucional i al carrer, al costat de la gent. Va manifestar que “tenim encara el gran repte de continuar creixent com a partit en nombre de militants i aconseguir més presència en la vida política i social del municipi per poder seguir contribuint a construir un Alcanar  millor, més just i solidari” . J. Manel Martí que  va ser escollit per unanimitat ha estat regidor durant els dos darrers mandats i va tancar la llista en les passades eleccions municipals.   L’executiva queda configurada de la següent manera:   Presidència i Comunicació: Josep Manel Martí i Montesinos Organització i Finances: Miquel Sancho Matamoros Dona i Acció social: Josefa Caballé Barrera Política Municipal: Jordi Monfort Callarisa Economia productiva: Joaquim Subirats Badoch Joventut i representant de les JERC: Anna Chillida i Fibla Vocal: Andreu Sancho Beltran   Així mateix i amb la voluntat d’obrir el partit a simpatitzants i amics, i fomentar la participació i implicació ciutadana es va constituir el consell polític d’Esquerra d’Alcanar format per l’executiva i les següents persones i responsabilitats: Cristina Pla: Entitats i moviments socials, Marc Chavalera i Sonia Sancho: Joventut, Xavi Barrera: Educació i cultura, Maribel Selma: Sanitat i les Cases, Xavi Armesto: Alcanar-Platja Joan Josep Sancho: Formació i relacions amb altres forces polítiques, Mari Carme Gascó: Logística i seu.