Alcanar

Notícia

El Grup Municipal d'ERC a Alcanar presenta una moció en defensa dels punts de guaita forestal

Des de fa diverses dècades el nostre territori a l'estiu està vigilat per guaites forestals que avisen en cas d'observar una columna de fum. Les funcions que realitza el personal de guaita són bàsiques per detectar ràpidament aquestes columnes de fum, localitzar-les degudament al territori i comunicar-les a la sala de controls per a preparar l'operatiu amb el cos de bombers.
Des del nostre grup municipal constatem la utilitat del servei prestat i som conscients dels focs que han arribat a detectar, avisar i evitar que es propaguessen i es fessen grans.
Entenem que la tecnologia pot ser complementària a la vigilància per part del guaita, però la qualitat de les observacions d'una persona pot aportar molt més, fins i tot distingir si es tracta d'una crema controlada o no, amb la qual cosa es poden evitar sortides en fals dels bombers, per tant, entenem que la tecnologia no hauria de ser un motiu o excusa per eliminar llocs de treball.
També entenem que eliminar els llocs de treball és justament el contrari que s'hauria de fer en territoris amb un despoblament creixent, com passa en moltes zones de les Terres de l'Ebre. Són llocs molt importants al territori, ja no només per la funció pròpiament, sinó també pel vessant sociolaboral i d'estructura econòmica del territori, esdevenint llocs de treball molt important per a les Terres de l'Ebre, tant des del punt de vista de l'economia familiar, com del manteniment de llocs de treball en el món rural.

Alcanar, 11 de maig de 2020.