Alcanar

Notícia

Amb els vots favorables de'Esquerra i l'abstenció del PSC i PP

  • pressupost 2014
El pressupost per al 2014 posa l’accent en les polítiques socials.
 
L’Ajuntament d’Alcanar ha aprovat el Pressupost per a aquest 2014, per valor de 8.471.949,19 €, el que representa una disminució del 2,93% respecte al pressupost de l’any anterior. L’aprovació ha estat possible gràcies als vuit vots a favor del govern municipal d’ERC, l’abstenció del PSC i el PP, i el vot en contra de CiU
 
Els principals eixos d’aquest pressupost es basen en la congelació d’impostos i en prioritzar polítiques socials i de serveis per al ciutadà. Tanmateix, també hi tenen un paper important el foment de polítiques de promoció econòmica i recolzament a l’empresariat, i el manteniment d’espais públics i la seguretat ciutadana.
 
El regidor d’Hisenda, Miquel Sancho, explicava que els ingressos ordinaris disminuiran un 1,9 %, i les despeses ordinàries es reduiran en un 1,6 %. I destacava que “malgrat haver de crear una important partida per a les Festes Quinquennals, les despeses en béns corrents han disminuït un 0,93 %. Això posa de manifest el treball de control de la despesa que s’ha fet durant els últims anys, amb actuacions que han permès una reducció del 10 % en energia elèctrica i un 45 % en telefonia mòbil”.
 
L’apartat d’inversions del pressupost per al 2014 contempla actuacions com la revisió del PGOU, la millora en eficiència energètica, la reforma del Mercat municipal i la millora de diversos carrers del municipi. En aquest sentit, el regidor ha puntualitzat que “aquest pressupost no és tancat i fa falta incorporar les inversions que ja estaven en marxa a l’any 2013, com ara l’acabament de les obres i mobiliari del Convent dels Josepets. La darrera reforma de la Llei de control del sector públic ens permetrà afegir més inversions com ara l’adequació urbanística de carrers, un cop tinguem feta la liquidació dels comptes del 2013”. Segons Sancho, es preveu acabar aquest exercici amb un deute viu del 51,89%, un dels més baixos dels últims anys.