Alcanar

Notícia

L’Ajuntament d’Alcanar va aprovar, el passat dijous 14 d’abril, en sessió plenària extraordinària, els Pressupostos Generals per al 2016.

Es tracta d’un pressupost de poc més de 9,6M d’€,  aproximadament 1M d’€ superior a l’anterior.  Aquest increment es deu, en gran mesura, a la incorporació al pressupost de la dotació per fer front al pagament de la sentència del cas TUROV.

Cal fer menció als més de 0,9M d’€ destinats a inversions, entre les que destaquen l’acabament de les obres de reforma de l’Alberg del Josepets i el seu equipament, la rehabilitació del Mercat municipal i el seu equipament, el cobriment de les pistes esportives de l’escola  Joan Baptista Serra i les obres d’urbanització del c/ Magallanes, a les Cases d’Alcanar.  Tanmateix, s’han dotat partides per a la redacció dels projectes d’urbanització de diversos carrers, com el Jaume I, 11 de setembre, Enric Granados, Càlig o Passatge Espanyol, que es preveuen executar en els propers anys. En aquest mateix sentit, també s’ha previst una partida per encarregar la redacció de l’avantprojecte de rehabilitació de l’Auditori municipal.

Aquest pressupostos seran els primers al municipi que recolliran l’opinió dels ciutadans i ciutadanes, en tant que incorporen diverses partides per dur a terme les accions escollides en la campanya de pressupostos participatius promoguda des del consistori, i que van de la dotació de més equips desfibril·ladors en diversos espais, a la creació d’un carril bici al passeig marítim de les Cases, passant per accions de millora de l’accessibilitat mitjançant passos adaptats o l’arranjament de parcs infantils.   Igualment, es donarà continuïtat als principals projectes que han abanderat les àrees socials i d’empresa els darrers anys,  a la vegada que se n’engegaran de nous en l’àmbit de la gent gran i els esports, entre d’altres.
El projecte de Pressupostos es va aprovar amb els vots favorables del Grup d’Esquerra, al govern, amb el suport del PSC; les abstencions de CIU i PP, i el vot negatiu de la CUP.