Alcanar

Notícia

Esquerra presenta una moció per l'alliberament dels peatges de l'AP7

La carretera N-340 que porta tot el trànsit viari del corredor mediterrani és la principal artèria de comunicació de les comarques litorals de les Terres de l’Ebre i del Sénia, en concret de les comarques del Baix Ebre,  el Montsià i el Baix Maestrat. Aquesta carretera és la que registra una major sinistralitat de Catalunya i una gran part dels seus accidents mortals s’han concentrat entre els municipis de l’Aldea i l’Ametlla de Mar. Cal recordar que el tram de la N-340 a les Terres de l’Ebre té una intensitat diària de trànsit, segons dades del 2013, de 15.600 vehicles, dels quals 5.000 són vehicles pesants. L’única via ràpida alternativa que existeix actualment a aquesta és de pagament, l’autopista AP-7.
 
Des de fa molt temps que les institucions i moviments socials de les Terres de l’Ebre demanen al Ministeri de Foment solucions efectives, globals i immediates als problemes i la sinistralitat de la N-340. La solució més reivindicada per reduir la sinistralitat i la gran densitat del trànsit és l’alliberament immediat dels peatges del tram ebrenc de l’AP-7.

Davant la necessitat urgent de donar una resposta immediata, efectiva i pràctica que redueixi la sinistralitat de la N-340 al seu pas per les Terres de l’Ebre, oferint la màxima seguretat als conductors i una mobilitat fluida com correspon a una carretera de primera categoria, el Grup Municipal d’Esquerra d’Alcanar ha presentat aquesta moció per ser debatuda al Ple de l'ajuntament.