Alcanar

Notícia

Esquerra es queda sola en l’aprovació d’una moció per eliminar els privilegis institucionals dels regidors

El darrer Ple de l'Ajuntament d'Alcanar, Esquerra va presentar una moció per eliminar de soca-rel qualsevol intent futur dels membres del Ple de treure avantatges personals per la seua condició de regidors. Malauradament, el PSC i Convergència es van abstenir en la votació i la CUP i el PP, directament, van votar en contra.
Esquerra d'Alcanar es va comprometre a presentar aquesta moció en la sessió plenària del 20 d'octubre de 2016. En aquell Ple es va debatre una moció de la CUP contra els privilegis institucionals dels regidors que es reduïa a què tots els membres del Ple municipal deixessin de rebre entrades a espectacles diversos organitzats per l’Ajuntament. En concret, l'any passat, els privilegis al·ludits es concretaven en dos entrades del concert de Blaumut, emmarcat en les Festes de Maig, amb un valor de 5€ cadascuna.
El Grup Municipal d'ERC va presentar una esmena a la moció que, entenem, millorava la proposta formulada per la CUP, blindant per a un futur tot un seguit de pràctiques que, tot i que no es duen a terme o estan eradicades en l'actualitat, no deixava de ser una declaració de principis. Malgrat això, aquesta esmena va ser rebutjada pel ponent de la CUP. Per aquesta raó, Esquerra va anunciar al mateix Ple que presentaria una altra moció sobre el tema, amb el convenciment que l'actuació municipal s'ha de basar en els valors de l'honestedat, vocació de servei, respecte, tolerància i responsabilitat.
La finalitat de la moció per eliminar els privilegis i codi de conducta dels membres del Ple de l'Ajuntament d'Alcanar, és, per tant, ampliar bastament el llistat de privilegis institucionals als quals els regidors haurien de renunciar per respecte a la institució i al seu càrrec, ja que la moció aprovada el passat més d'octubre és clarament insuficient i fins i tot ridícula, i sobre la finalitat de la qual el mateix regidor de la CUP ha declarat en aquesta sessió plenària de gener del 2017: "I no sé si vam aclarir molt".
Malauradament, l'actuació del grup municipal de la CUP en les dos sessions plenàries posa de manifest el seu veritable objectiu: aconseguir que la primera moció fos rebutjada per ERC per poder anunciar a bombo i platerets que els membres del govern no volen renunciar als seus privilegis institucionals. Si no, per què no han volgut donar suport a aquesta darrera moció?
Tanmateix, convé apuntar que els regidors i regidores d'Esquerra, com tota la resta de càrrecs electes i persones vinculades al seu projecte polític, es comprometen a seguir un codi ètic, des de fa més de 25 anys, el qual regeix el seu comportament, tant  individualment com col·lectivament, en la seua activitat diària amb relació al partit, les institucions i la ciutadania, com també amb l’esfera privada respecte als comportaments  personals susceptibles de perjudicar la reputació i el bon nom d’Esquerra Republicana.
Ara bé, el que més lamenta Esquerra és que, tot i que l'oposició vol desgastar al govern, és la imatge de la corporació municipal la que es veu afectada. I la corporació municipal som tots.