Alcoi

Notícia

Poder informatiu

Avui en dia tenim una arma molt gran: els mitjans de comunicació. Una arma que espot fer servir de moltes maneres.

Eixa arma en teoria ens hauria d’ajudar a estar més i millor informats, més culturitzats. Una de les coes que busquem quan llegim un llibre, un periòdic o quan escoltem el que la TV ens ofereix, és per que volem saber el màxim possible sobre alguna cosa per a tindre coneixement de la situació i poder opinar.

El problema ve quan les informacions que ens venen estan malversades, o retallades degut als interessos polítics i econòmics del mitjà, moltes vegades originats en les pressions que reben de la classe política i dels anunciants.

Sembla mentida, però és així. Fa molts anys estàvem immersos dins d’una dictadura i com el seu nom indica dicta les coses, diu com has d’actuar, no deus pensar. Molts l’acceptaven, però després entrarem en una democràcia, per tant la llibertat d’expressió, la veracitat i la professionalitat als mitjans, seria un dels seus pilars. Si en aquest règim el poble es el sobirà de la nació, haurà de tindre una bona informació per a poder decidir quan siga oportú.

La meua pregunta es? Hi ha cap mitja de comunicació que no estiga condicionat per alguns partits politics o per interessos empresarials? Sembla que no.

Aleshores com volem tindre canvis polítics, culturals?... Sinó obrim els ulls i som capaços de veure la influència que poden exercir sobre nosaltres i les societats culturals, i eixes condicions interessades, com sabrem que partits polítics minoritaris no es poden defensar d’acusacions o frases mal interpretades perquè simplement no hi ha qui ho publique? El canvi l’ha de donar el poble, els dirigents soles ens deixaran veure el que a ells i als mitjans els interesse.

No hem parat a reflexionar per que de vegades, ha desaparegut un esport, un centre cultural acaba tancant les portes o un partit minoritari no publica res?
Per tant el 27 de maig no sols pot haver un canvi de govern, sinó també un impuls a la professionalitat en la comunicació.

Anem a canviar açò i a intentar que els mitjans tinguen menys pressions a l’hora de publicar o la dictadura informativa està assegurada.

Josep Cortes candidat a l’alcaldia d’Alcoi per Esquerra Republicana País Valencià.