Alcoi

Notícia

Agustí Cerdà: 'El govern del PSOE no pot restar impassible davant la nova agressió del PP al català a València'

Agustí Cerdà, diputat d'Esquerra al Congrés, ha mostrat "la més enèrgica repulsa" del Grup Parlamentari "davant la nova maniobra del Partit Popular contra la presència de la llengua catalana al País Valencià". Cerdà ha respost així a la voluntat del Govern de la Generalitat Valenciana, que presideix Francisco Camps, d'impedir la recepció de TV3 al País Valencià, "recorrent a subterfugis que no fan més que posar de manifest l'odi visceral contra la llengua pròpia dels valencians, una obsessió malaltissa del PP". Per a Cerdà "aquest és també un atac manifest a la llibertat d'expressió".

El diputat d'Esquerra s'ha adreçat també al govern socialista espanyol i l'ha instat "a no mostrar-se impassible davant aquesta nova agressió". Tota vegada que ha afirmat que "si de debò es creuen que la llengua catalana ha de ser objecte d'un especial respecte i protecció, tal com diu el títol preliminar de la Constitució, el PSOE ha de reaccionar i garantir el dret dels ciutadans valencians a poder rebre el senyal d'una televisió que l'únic delicte que comet, a ulls del PP, és expressar-se en català".

Cerdà ha recordat que TV3 "fa més de vint anys que es pot veure al País Valencià" i ha denunciat que "ara puguem veure televisions d’arreu del món però no una que emet en la nostra llengua".