Alcoi

Notícia

ERPV demana l’aplicació dels pressupostos per al tren Alcoi-Xàtiva i un augment de la partida

El grup parlamentari d’Esquerra Republicana, al Congrés dels diputats, ha presentat una esmena als pressupostos generals de l’estat per al 2006 augmentat a 750.000 euros per província (1.500.000 euros en total) la partida pressupostària per al ferrocarril Alcoi-Xàtiva.

El que ens preocupa a ERPV es l’execució d’aquestes partides, i el començament de l’acondicionament de la línia. Aquesta execució depèn del govern espanyol i del govern de la generalitat valenciana, que s’han de posar d’acord i desbloquejar el tema pel bé de la ciutadania d’Alcoi i de les nostres comarques.

Creiem que el PSPV local no ha demostrat molt interès al respecte, i que el PP no te autoritat moral per a exigir al respecte, en tant que després de 8 anys de govern del PP a l’estat i la generalitat, van deixar la línia de tren en pèssimes condicions (no invertint ni per al seu manteniment).

Des d’Esquerra Republicana, tenim el compromís del nostre grup parlamentari al Congrés de continuar presentant esmenes i d’exercir la funció de control parlamentari mitjançant preguntes i proposicions no de llei fins que es modernitze es tren que a de ser vincle d’unió entre Alcoi i València, i que en un futur a de ser l’eix vertebrador viari entre València i Alacant.