Altafulla

Totes les notícies

Comença la primavera republicana: ERC guanya a Altafulla el 28A

Just quan queda poc més d’un mes per les pròximes eleccions municipals, ERC ha guanyat a Altafulla les eleccions espanyoles del 28 d’abril, aconseguint la victòria a totes les meses electorals del municipi, obtenint el vot de 882 veins i veïnes i, el 29,21% del suport popular. Aquesta victòria d’ERC al poble, es suma a les obtingudes en el darrer cicle electoral, on els republicans van obtenir el triomf a les darreres eleccions europees (518 vots, 26,16%) i al Parlament de Catalunya (773 vots, 24,84%). La presidenta local d’ERC, Lou Arans, ha celebrat que “l’independentisme, el republicanisme, i el desig de llibertat, han tornat a guanyar a Altafulla”. Pel regidor de l’EINA Jordi Molinera, “el 28A ha començat la Primavera Republicana a Altafulla, que ha de continuar amb la victòria de l’EINA a les eleccions municipals, catapultant-nos cap al govern del poble”. Pel regidor republicà, l’únic camí que queda des d’ara i fins aleshores és el de “guanyar, guanyar, i guanyar”.

Jordi Molinera, declarant com a testimoni al Tribunal Suprem

El regidor Molinera, testimoni al judici del Procés

Jordi Molinera va declarar el passat dilluns 29 d’abril com a testimoni en el judici contra el Procés al Tribunal Suprem. El regidor de l’EINA ha comparegut per explicar com va viure la concentració del 20 de setembre de 2017 davant la Conselleria d'Economia, on hi va ser com a treballador de l'ANC. En la seva declaració com a testimoni, demanat per la defensa de Junqueres i Romeva, Molinera ha explicat que va formar part del cordó «Era una cosa que fèiem bastant, també vam organitzar un cordó al Rei espanyol i a l'expresident Rajoy en la manifestació contra els atemptats de Barcelona, ni un mes abans dels fets del 20-S, i era una cosa que fèiem habitualment», ha dit.

Josep Mª Gené, exalcalde pel PSC i 3 exregidors més, amb l'EINA.

Jordi Molinera: “Són persones que venen de tradicions polítiques diferents però que han decidit que l’EINA és l’instrument per aconseguir el canvi al municipi”. L’exalcalde socialista Josep Maria Gené i tres exregidors més de diferents colors polítics formaran part de la llista de la formació independentista. L’EINA ha presentat aquest dijous diversos integrants de la seva candidatura per a les properes eleccions municipals d’Altafulla. Es tracta de l’exalcalde Josep Maria Gené, i tres exregidors -Lluís Lorenzo, Cristina Magriña i Josep Maria Alasà-, que s’incorporaran com a suplents a la llista, i Eva Blanch, que ocuparà el número vuit. “Són persones que venen de tradicions polítiques diferents però que han decidit que l’EINA és l’instrument per aconseguir el canvi a Altafulla”, ha afirmat el cap de llista i co-alcaldable de la candidatura, Jordi Molinera. “Fa mesos que treballem en la candidatura amb l’objectiu d'apropar-nos a persones de sensibilitats diverses, entre les quals algunes que havien tingut responsabilitats polítiques i que eren de forces municipalistes i d’esquerres”, ha explicat Molinera. Per la seva banda, la número dos i co-alcaldable de l’EINA, Alba Muntadas, ha afirmat: “Venim de sigles diferents, però coincidim en què junts podem fer una gran feina i canviar aquesta tendència del govern actual de pensar més en els que ens visiten, com si fóssim un aparador, que els altafullencs i altafullenques que vivim tot l’any a la vila.” Per altra banda, Josep Maria Gené, exalcalde d’Altafulla dos cops i que serà suplent a la candidatura de l’EINA, ha declarat que ha acceptat formar part de la llista perquè ha vist un “projecte encisador.” “Altafulla ha crescut i ha canviat molt i s’ha convertit en un municipi dispers i divers i l’EINA és la manera de lligar tot això. Al govern actual li manca empenta i ja no els val l’excusa de la situació econòmica”, ha assenyalat Gené.

Sabem governar, i volem tornar a fer-ho!

L’EINA portem 3 anys a l’oposició de l’Ajuntament, però abans, durant més de 5, vam demostrar que som capaços de governar. Ho vam fer des de la gestió de diferents regidories: Urbanisme, Hisenda, Acció Social, Educació, Joventut, Cultura, Festes i Polítiques de Gènere. L’augment de 2 a 3 regidors en les eleccions de 2015, consolidant-nos com a segona força al poble, demostra que la ciutadania va valorar la nostra capacitat de governar. I volem tornar a fer-ho. El 2016, el 95% de l’Assemblea de l’EINA va dir no a la Via Augusta, fet que va provocar la nostra expulsió del govern i vam haver d’assumir un canvi de rol a l’Ajuntament. Durant aquests darrers 3 anys hem estat capaços de mantenir una oposició constant i propositiva, a un nivell com mai hi havia hagut a la nostra vila. Obligar al govern, format per Alternativa i els exconvergents, a ser transparent i participatiu ha estat una de les nostres prioritats. Ho hem fet desvetllant factures “adulterades” del Barnasants, els convenis “d’assessorament” de consultories de Joan Herrera a 1.573€ al mes o forçant informes de la Comissió de Garantia del Dret d'Accés a la Informació Pública (GAIP), on la Generalitat obligava a l’alcalde, Fèlix Alonso, a facilitar informació i ser més transparent. La manca de diàleg que ha mostrat l’Alcalde en tot el seu mandat ha estat un clàssic. Però al mateix temps hem impulsat un gran nombre de propostes en positiu que el govern ha fet seves. Alguns exemples són la remodelació de la plaça Major, la rehabilitació del local dels Castellers o les millores a l’Hort del Senyor. Altres propostes han estat rebutjades o fins i tot tergiversades i AA no ha volgut ni negociar, com és el cas del trasllat a l’estació de tren de la Biblioteca o la limitació d’activitats del Casal La Violeta. L’EINA volem tornar a governar per canviar aquest tarannà i tornar a buscar el consens pels grans projectes de poble, que són els que marcaran l’Altafulla del futur.

Àlex Cañas, s'afegeix a l'EINA.

Àlex Cañas, el 5 de l’EINA

Àlex Cañas serà el número 5 de la llista de l'EINA en les eleccions municipals del proper 26 de maig. L’Àlex, que és un dels nous integrats de la nostra llista per aquest 2019, és nascut a Altafulla i està vinculat des de fa temps amb diferents entitats, com els Castellers d'Altafulla, el Grup de Diables i el Centre d'Esports. Qui també es suma a la nostra candidatura és el metge Albert Pardo, que ocuparà el número 7 de la llista republicana. Així doncs, els primers llocs de la la candidatura de l'EINA seran: Jordi Molinera (1),  Alba Muntadas (2), Dani Franquès (3), Gemma Maymó (4), Àlex Cañas (5), Lou Arans (6) i Albert Pardo (7). 

Pressupost 2019: sense participació

El passat 17 de desembre es va aprovar inicialment el pressupost municipal 2019, tan sols tres dies després que fos presentat a la Comissió d’Hisenda i sense cap voluntat negociadora per part del Govern amb l’EINA. “L’EINA considerem que el govern ha fet uns pressupostos sense escoltar la ciutadania i entitats” Aquesta pressa d’AA i PDeCAT per aprovar-lo, sense cap mena de participació ciutadana i ni tan sols escoltar les propostes que poguéssim tenir els grups de l’oposició, respon segons ells a uns “pressupostos tècnics” per  a que el govern sorgit de les pròximes eleccions de maig del 2019 pugui treballar-hi. Des de l’EINA però, el que hem copsat és un desinterès, malgrat tenir un regidor amb dedicació exclusiva a l’àrea d’Hisenda, per entrar en detall i proposar uns pressupostos més elaborats. “Els republicans fem 4 al·legacions per demostrar que el govern s’hauria pogut esforçar més” En anteriors ocasions (2017 i 2018) l’EINA vam presentar al·legacions al pressupost per valor de 200.000€ cada any. Aquest cop però, la llista de propostes que hem fet no és tan llarga, ja que hem vist en altres ocasions com les nostres idees eren rebutjades en primera instància al Ple, però finalment el govern les realitza presentant-les com a pròpies. En són alguns exemples la remodelació de la Plaça Major i del local dels Castellers d’Altafulla, al·legacions de l’EINA al pressupost 2018 i que van ser rebutjades. “ AA i PDeCAT, rebutjant les al·legacions de l’EINA, continuen sumant esforços.” Així doncs, l’aliança d’AA i PDeCAT es mantindrà, almenys, fins a final de mandat. Junts ja van traslladar la Biblioteca a l’estació de tren sense consultar-ho, no van cedir espais públics per votar a l’1 d’octubre, van imposar la remodelació de la Via Augusta i no han volgut negociar la remodelació del Casal La Violeta. Amb el rebuig a les nostres al·legacions, és fa evident la necessitat d’un canvi a Altafulla.

El futur de la nostra platja

El 14 de gener Jordi Molinera i Alba Muntadas, coalcaldables de l’EINA, es van reunir amb els senadors d’ERC Laura Castel i Bernat Picornell, senadors d’ERC que han presentat diverses mocions demanant una gestió sostenible del litoral mediterrani. Els coalcaldables de l’EINA els van traslladar una proposta de gestió sostenible per la platja d’Altafulla. Ser diferent és més atractiu És evident que la platja és un dels atractius turístics més importants d’Altafulla, però la seva difusió es pot fer des de diferents punts de vista.  Ja fa anys que l’afany del govern és tenir una platja com més ampla millor i amb el distintiu de la bandera blava. Però, aquest distintiu és realment un reclam turístic per a la nostra vila quan totes les platges del nostre voltant també la tenen? A més a més, la bandera blava no fomenta la gestió sostenible de la platja. L’EINA apostem per no engrandir artificialment la platja, ressaltar els seus valors naturals com a reclam turístic i revaloritzar (museïtzant i protegint) les Termes de Mar que formen part de la Vil·la romana dels Munts, Patrimoni Mundial de la Humanitat. Altafulla és especial, fem la nostra platja diferent de les altres! Una gestió ecològica La nostra platja té una mida i una forma determinada de manera natural. A més, en tractar-se d’un ecosistema de transició entre la costa i el mar, és normal que aquesta forma vagi canviant amb el pas del temps. Aquest és un fet a tenir en compte a l’hora de gestionar-la, ja que no podem pretendre guanyar la partida a la natura i ”construir” una platja sobredimensionada a base de camions abocant tones de sorra any rere any com fa AA. Des de l’EINA apostem per realitzar un estudi de la dinàmica natural de la nostra platja per tal d’establir una estratègia de gestió sostenible llarg termini, utilitzant tècniques de manteniment de la sorra menys agressives, com una neteja manual o la revegetació amb plantes autòctones que n’evitin l’erosió.

Els coalcaldables de l’EINA van presentar els 7 primers membres de la candidatura republicana a les properes eleccions municipals.

Molinera i Muntadas: el govern republicà

El passat 16 de setembre l’EINA vam realizar una jornada de primàries obertes a la ciutadania d’Altafulla. És cert que a les primàries només s’hi presentava una candidatura, però no per això van resultar de poca transcendència ja que la candidatura que s'hi presentava era especial: una candidatura conjunta de Jordi Molinera i Alba Muntadas que es presentaven com a Coalcaldables amb la idea d’implantar al nostre poble un sistema de colideratge. “La Coalcaldia és un sistema de governança en equip, promovent la participació i la transparència” 101 altafullencs i altafullenques van votar a les primàries republicanes de l’EINA, i d’aquests, el 97,02% van ratificar la candidatura a la Coalcaldia d'en Jordi i l'Alba a les properes eleccions municipals, donant suport a la proposta de la Coalcaldia. Per tal de presentar la proposta als membres de l’EINA, l’1 de desembre vàrem celebrar la nostra assemblea anual, on els assistents van poder preguntar als Coalcadables els dubtes que  poguessin tenir sobre aquesta nova manera de governar. “Volem obrir les portes de l’Ajuntament a tothom, prioritzant les polítiques socials”   A més a més, en l’assemblea es va presentar l’equip que acompanyarà Molinera i Muntadas amb voluntat d’esdevenir el proper govern altafullenc a partir de les eleccions municipals del maig de 2019. La proposta dels dos coalcaldables incorpora l’actual regidor de l’EINA i empresari del sector informàtic Dani Franquès, la tècnica i tutora universitària i responsable dels Diables Petits Gemma Maymó, el Doctor en Geografia i Història i coordinador local del referèndum de l’1 d’octubre Joan Garcia, la Presidenta d’ERC-Altafulla i tallerista de la merceria del poble Lou Arans, i l’Àlex Cañas, professor de primària i membre de la Junta i jugador del Centre d’Esports d’Altafulla. “L’EINA presentem un equip jove amb experiència al govern i molt de compromís amb el poble” Amb aquest equip comencem el camí cap al canvi republicà al nostre poble.

L’EINA impulsa un manifest conjunt contra un acte de violència sexista durant la Festa Major

Davant la innacció del govern, l'EINA vam impulsar el següent comunicat i vam convidar a les altres formacions polítiques del poble a signar-lo. COMUNICAT CONTRA UN ACTE DE VIOLÈNCIA DE GÈNERE A ALTAFULLA   «Els grups municipals d'AA-E, l'EINA-AM, PDeCAT i el Grup Mixt, representants del poble d’Altafulla mostren el seu fort rebuig i condemna per l’agressió sexual que van patir unes menors durant la celebració de l’Empalmada de la Festa Major de Sant Martí.   La festa i la nit no són excuses per treure importància a aquestes accions i, en aquest sentit, els assistents a la festa van reaccionar de manera exemplar aïllant l’agressor i avisant immediatament els agents de seguretat local que van activar el protocol contra violència masclista.   Des de les institucions cal seguir treballant contra el patriarcat i les seves conseqüències i per tant és la nostra obligació convertir els espais de festa en espais segurs i de confiança; on el dret al propi cos i a la lliure expressió de la sexualitat de cadascú sigui garantida.    Exemples com el que s’ha viscut en la nostra Festa Major ens demostren que les iniciatives de sensibilització que s’estan duent aquests dies en el marc del Dia Internacional contra la violència envers les dones són més necessaris que mai. Cada persona decideix en cada moment què vol fer amb el seu propi cos. NO és NO i si no dic sí, també és NO!»