Alt Empordà

Totes les notícies

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Alt Empordà, Roses, Fany Poza, Jordi Martí Joan Olòriz, Biblioteca

Joan Olòriz va presentar el seu llibre "Del Congrés estant" a la biblioteca municipal de Roses

La presentació va comptar amb la participació de l'autor, l'exdiputat d'Esquerra Republicana de Catalunya Joan Olòriz, del senador republicà Jordi Martí i de la presidenta d'ERC a Roses Fany Poza. Poza que va obrir la presentació explicant que el motiu d'aquesta era "conèixer de primera mà com es viu la política des de l'Estat Espanyol" i va afegir que "aquesta és la primera d'una sèrie d'actes, xerrades, presentacions de llibres i conferències que des d'Esquerra Republicana a Roses volem dur a terme, per generar debat republicà". El senador Jordi Martí va presentar a Joan Olòriz com una persona que va "formar part d'un grup de diputats i senadors republicans a Madrid que van construir un equip potent i que va fer moltíssima feina" i va afegir que "encara que moltes vegades no es vegi, la feina que els republicans i les republicanes fem pel país i per la seva gent és molt important. Cal ser a Madrid per ficar contra les cordes cada dia a l'Estat". Per la seva banda l'exdiputat d'ERC i historiador Joan Olòriz va explicar que el llibre és un recull d'experiències tal com les ha viscut essent diputat a Madrid en unes legislatures molt dures políticament des d'on va viure l'1-O i l'aplicació del 155. Olòriz va explicar que va tirar endavant gràcies a l'amistat amb altres diputats, el sentit de l'humor i, sobretot, amb molt de treball. I va afegir que "Un dels plaers més grans de la meva vida haurà estat contribuir, amb el meu vot, a fer fora el govern corrupte de Mariano Rajoy”.  

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Alt Empordà, Llançà, Guillem Cusí

L'alcalde de Llançà ha de suspendre el ple del pressupost per haver vulnerat els drets dels regidors d’ERC

Els republicans varen presentar dijous passat un recurs de reposició sol·licitant la nul·litat de la Comissió Informativa celebrada el dia 3 desembre i que s’anul·lés la convocatòria del ple ordinari previst pel dia 10, on entre d’altres, s’havia de debatre i votar el pressupost municipal 2020.    El portaveu Guillem Cusí ja va advertir a l’alcalde a l’inici de la comissió que s’havien saltat l’acord que fixa la periodicitat de les sessions i que sense previ avís no podia canviar les dates i els horaris. Tanmateix Cusí va destacar "com a més greu, haver vulnerat el procediment establert i el dret fonamental de participació en els assumptes públics dels regidors", degut que no es va proporcionar els expedients corresponents a l’ordre del dia i més concretament el Pressupost.    Segons Cusí "si les comissions han de servir, tal com indica el reglament, per a un millor estudi i preparació dels assumptes que s’han de sotmetre’s a aprovació i han de servir de base per el debat, és intolerable que actuïn d’aquesta manera, privant a l’oposició de la documentació necessària".    Els republicans denuncien també "la inoperància d’aquest govern", així com el cost que suposa pel poble governar d’aquesta manera, però el més preocupant és que presumptament ho facin de mala fe per perjudicar a l’oposició.    "En els sis mesos de govern de Guisset han canviat les dates dels plens i les hores establertes en 3 ocasions i alhora no han proporcionat sempre tota la documentació o la facilitat fora de termin", ha conclòs Cusí.  

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Alt Empordà, Palau-saverdera, 25N, Manifest, Violència envers les Dones,

ERC Alt Empordà commemora a Palau-saverdera el dia Internacional contra la violència envers les dones

La Federació Comarcal d'ERC Alt Empordà va reunir dilluns a Palau-saverdera una representació de militants i càrrecs electes de la comarca per llegir el manifest en commemoració del 25 de Novembre, Dia internacional contra la violència envers les dones. El manifest, llegit per l'alcaldessa de Palau-saverdera Isabel Cortada, l’alcaldessa d’Ordis Anna Torrentà, la portaveu republicana al Consell Comarcal, Etna Estrems i la secretària comarcal de la dona, Verónica Medina vol denunciar la violència que pateixen les dones i que es manifesta de moltes maneres com una conseqüència, i un instrument alhora, de la desigualtat entre homes i dones, i de les relacions de dominació que existeixen. Així doncs segons les republicanes "La violència masclista inclou la violència sexual, la violència econòmica, la violència simbòlica i totes aquelles situacions de discriminació patides per les dones pel simple fet de ser-ho. I que no diferencia entre edats, classes socials, procedències o altres estructures socials". La presidenta comarcal Agnès Fàbregas ha tancat la lectura del manifest explicant que "L'única manera d'assolir els nostres objectius feministes és implicant-nos, transformant- nos en agents transformadors, des de la ciutadania fins a les institucions públiques, per garantir els drets de les dones i la denúncia de les violències masclistes”.  

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Escala, Alt Empordà,

ERC l'Escala renova l'executiva local i revalida Àgata Belmonte a la presidència

Els republicans escalencs han celebrat una assemblea on els militants han avalat la candidatura de la presidenta fins avui, Àgata Belmonte, que revalida el càrrec quatre anys més amb un equip renovat i divers. La secció local d’Esquerra Republicana de l’Escala ha renovat l’executiva local en una assemblea celebrada aquest dijous 21 de novembre de 2019. Una assemblea on només s’ha presentat una candidatura, que ha obtingut el suport unànime de la militància, encapçalada per Àgata Belmonte, qui ja ostentava el càrrec fins ara.  La nova executiva incorpora noves cares però també manté militants amb experiència en les seves secretaries, amb la intenció de coordinar un equip divers, plural i renovat. L’objectiu principal d’aquesta nova executiva, que comença etapa just després de les municipals del mes de maig, és coordinar els grans temes que preocupen als republicans escalencs, a més de ser el motor orgànic del partit al municipi. La nova executiva local estarà formada per: Àgata Belmonte Pérez. Presidència i secretaria d’organització. Antonia Rojas González. Secretaria de Finances Albert Llach Grau. Secretari de política municipal i coordinació de barris. Anna Almazan Guillen. Secretaria de la dona. Agar Vilà Martínez. Adjunta a la secretaria de la dona. Marta Tomàs Arnau. Secretaria de cohesió social i entitats. Elsa Barriga Sureda. Secretaria de comunicació. Etna Estrems Fayos. Portaveu del grup municipal. Fredi Guirado Ballester i Cati Ribera Alemany. Vocals. Tal com es pot veure en la distribució d’àrees, la nova executiva local d’ERC l’Escala vol posar èmfasi en tres temes que el grup escalenc considera cabdals; la coordinació i importància dels barris del municipi, el recolzament a les entitats escalenques i l’èmfasi en les polítiques socials i serveis a les persones i el foment de la igualtat i la feminització de la política. També, en aquesta ocasió, seran presents a l’executiva els regidors del grup municipal en qualitat de vocals, intentant fomentar així l’acció coordinada de la branca més orgànica del partit i el grup municipal, que coneix en profunditat els temes del dia a dia i fa l’acció política municipalista.

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Alt Empordà, Llançà, 10N, Guillem Cusí, Jordi Martí, Roger Torrent

Roger Torrent: No som independentistes per canviar una bandera per una altra. Ho som per millorar la qualitat de vida de la gent d'aquest país

Dissabte la Casa del Mar de Llançà es va omplir per l'acte d'Esquerra Republicana de Catalunya amb el senador republicà Jordi Martí i el president del Parlament Roger Torrent. El portaveu del grup municipal d'ERC a Llançà Guillem Cusí va obrir l'acte donant la benvinguda i animant als llançanencs i llançanenques a "seguirem treballant des dels municipis per fer un país socialment més just, i democràticament més lliure". El senador Jordi Martí, va centrar l'atenció en la deriva autoritària que ha agafat l'Estat Espanyol. Segons Martí, "L'Estat Espanyol s'ha convertit en el botxí d'un moviment democràtic que només vol donar veu a la gent" i ha afegit que "El 10 de novembre cal desbordar les urnes de vots independentistes contra un Estat que fa de l'exhumació del dictador, un funeral d'estat". L'acte l'ha tancat el president del Parlament Roger Torrent explicant que les eleccions del 10 de novembre "van de democràcia i de lluitar contra la repressió ferotge de l'Estat que ens sentencia a 100 anys de presó per fer una cosa tan senzilla com donar la veu al poble". Per Torrent l'única manera de superar el règim del 70 és votar República "No som independentistes per canviar una bandera per una altra. Ho som per millorar la qualitat de vida de la gent que viu en aquest país. Només votant a partits independentistes, podrem mantenir els nostres drets fonamentals intactes".  

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Alt Empordà, Consell Comarcal

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà aprova la moció de resposta a la sentència del Tribunal Suprem per demanar l’amnistia dels presos i les preses polítiques i en defensa del dret d’autodeterminació

El ple del Consell Comarcal de l'Alt Empordà aprova amb els vots d'Esquerra Republicana de Catalunya, Junts per Catalunya i la CUP la moció de resposta a la sentència del Tribunal Suprem per demanar l’amnistia dels presos i les preses polítiques i en defensa del dret d’autodeterminació. La portaveu republicana Etna Estrems va destacar que "Aquesta sentència no és justícia, és venjança. Una venjança que neix de l'orgull ferit de no haver pogut evitar que més de dos milions de catalans i catalanes diguéssim alt i clar que no volem formar part d'un Estat com aquest" I va afegir "La sentència és infame, injusta, desproporcionada i ens allunya, encara més, d'una solució que només pot passar per la política. Ara ens toca aïllar a aquells que ens volen silenciats, agenollats i desapareguts. Persistim, en tot, i ens ensortirem" Des d'Esquerra Republicana qüestionem l'opció del PSC de tot i assistir al ple no emetre cap vot a la moció i ha demanat que es faci constar en acta la protesta. Se'ls va demanar que sortissin de la sala  i no van voler. Per aquest motiu demanem als serveis jurídics del Consell Comarcal que facin un informe per considerar que el no vot del PSC com una abstenció.  

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Alt Empordà, Consell Comarcal

ERC presenta al ple del Consell Comarcal la proposta de Ramats per a l'extinció d'incendis

El grup d'ERC al Consell Comarcal de l'Alt Empordà va presentar al ple del mes de setembre la proposta alternativa de Ramats per a extinció d'incendis per contribuir a la reducció del risc d’incendis i beneficiar les explotacions ramaderes. Segons va explicar Jordi Claparols "El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, impulsa en el marc del Programa de desenvolupament rural per al període 2014-2020, la concessió d’ajuts orientats al manteniment de les àrees de baixa càrrega de combustible, estratègiques i complementàries per a la prevenció d’incendis mitjançant pasturatge. Creiem que el Consell Comarcal hauria de valorar positivament la prevenció d’incendis mitjançant el pasturatge dels ramats de vaques, ovelles i/o cabres existents en el territori". Claparols va afegir que "a part de contribuir a la reducció del risc d’incendis, beneficiarien les explotacions ramaderes, que en alguns casos estan properes a la seva desaparició, i que també podria suposar una rebaixa en la càrrega econòmica que han d’assumir els ajuntaments, a l’hora de realitzar les franges de protecció perimetral a les que estan obligats". ​ La iniciativa social Ramats de Foc, vinculada a la Fundació Pau Costa, és  una plataforma d’informació en gestió dels incendis forestals, alhora que un instrument de difusió i investigació en l’ecologia del foc. Això, juntament amb els Serveis Territorials del Departament d’Agricultura a Girona que tenen censats tots els ramats existents, i han inspeccionat les diferents zones forestals pasturades en el marc de la convocatòria d’ajuts per a l’any 2018, ajudaria a mantenir l’equilibri i el manteniment de la nostra comarca.  

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Alt Empordà, Consell Comarcal

ERC no valida el cartipàs del Consell Comarcal

El grup republicà al Consell Comarcal de l’Alt Empordà va abstenir-se a les votacions del ple de cartipàs, segons va manifestar la seva portaveu Etna Estrems “per una qüestió de coherència i responsabilitat”. Segons la republicana, aquest govern no representa la comarca. Per Estrems “No és el govern que els alt empordanesos i alt empordaneses han escollit. És un pacte de govern còmode i continuista, que prioritza la cadira del govern i no té com a voluntat principal ser representatiu del territori”. Amb l’abstenció a les retribucions del consell comarcal, des d’ERC també volem denunciar la falta de representació femenina a l’equip de govern del Consell Comarcal on de 20 consellers a l’equip de govern, només hi ha 3 dones. Des d’Esquerra, entenem que per aconseguir la igualtat efectiva hem de començar des de les institucions, donant exemple i creient de veritat en una societat justa i igualitària, que no discrimini per raó de gènere.  

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Alt Empordà, Figueres, Consell Comarcal,

ERC demana a JxCAT que deixi enrere els sous i les cadires i treballi pel que realment va votar la comarca

Aquest dijous s'ha constituït el ple del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, on Junts per Catalunya ha tornat a reeditar el pacte amb el Partit Socialista tot i que tenien a les seves mans donar al Consell, una majoria independentista. La portaveu del grup republicà al Consell Comarcal de l'Alt Empordà Etna Estrems ha demanat a Junts per Catalunya que deixin enrere "La comoditat del pacte conegut i segur" i que "afrontin el repte de governar per representar al màxim de persones i municipis". Estrems ha explicat que "la suma de JxCAT i ERC és de 26 dels 33 consellers i mentrestant JxCAT i PSC segueixen fent efectiu un pacte obsolet i antic que no representa la comarca". Des d'Esquerra Republicana volem el millor pel nostre territori i malgrat un pacte antic, que no representa el que els ciutadans i les ciutadanes van votar a les passades eleccions municipals, allarguem la mà a Junts per Catalunya i li demanem que trenqui el pacte de l'eternitat i governi en minoria. El grup republicà està disposat a treballar conjuntament per la comarca, sense parlar de càrrecs ni de sous. Els consellers i conselleres comarcals republicanes d'aquesta legislatura seran Etna Estrems, Guillem Cusí, Anna Pérez, Salvi Guell, Eva Ungé, Sergi Palomeras, Vero Medina , Xavi Camps, Ester Marcos, Jordi Claparols i Anna Massot.