Alt Empordà

Totes les notícies

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Alt Empordà, Consell Comarcal

ERC no valida el cartipàs del Consell Comarcal

El grup republicà al Consell Comarcal de l’Alt Empordà va abstenir-se a les votacions del ple de cartipàs, segons va manifestar la seva portaveu Etna Estrems “per una qüestió de coherència i responsabilitat”. Segons la republicana, aquest govern no representa la comarca. Per Estrems “No és el govern que els alt empordanesos i alt empordaneses han escollit. És un pacte de govern còmode i continuista, que prioritza la cadira del govern i no té com a voluntat principal ser representatiu del territori”. Amb l’abstenció a les retribucions del consell comarcal, des d’ERC també volem denunciar la falta de representació femenina a l’equip de govern del Consell Comarcal on de 20 consellers a l’equip de govern, només hi ha 3 dones. Des d’Esquerra, entenem que per aconseguir la igualtat efectiva hem de començar des de les institucions, donant exemple i creient de veritat en una societat justa i igualitària, que no discrimini per raó de gènere.  

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Alt Empordà, Figueres, Consell Comarcal,

ERC demana a JxCAT que deixi enrere els sous i les cadires i treballi pel que realment va votar la comarca

Aquest dijous s'ha constituït el ple del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, on Junts per Catalunya ha tornat a reeditar el pacte amb el Partit Socialista tot i que tenien a les seves mans donar al Consell, una majoria independentista. La portaveu del grup republicà al Consell Comarcal de l'Alt Empordà Etna Estrems ha demanat a Junts per Catalunya que deixin enrere "La comoditat del pacte conegut i segur" i que "afrontin el repte de governar per representar al màxim de persones i municipis". Estrems ha explicat que "la suma de JxCAT i ERC és de 26 dels 33 consellers i mentrestant JxCAT i PSC segueixen fent efectiu un pacte obsolet i antic que no representa la comarca". Des d'Esquerra Republicana volem el millor pel nostre territori i malgrat un pacte antic, que no representa el que els ciutadans i les ciutadanes van votar a les passades eleccions municipals, allarguem la mà a Junts per Catalunya i li demanem que trenqui el pacte de l'eternitat i governi en minoria. El grup republicà està disposat a treballar conjuntament per la comarca, sense parlar de càrrecs ni de sous. Els consellers i conselleres comarcals republicanes d'aquesta legislatura seran Etna Estrems, Guillem Cusí, Anna Pérez, Salvi Guell, Eva Ungé, Sergi Palomeras, Vero Medina , Xavi Camps, Ester Marcos, Jordi Claparols i Anna Massot.

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Alt Empordà, Roses, Joan Plana, Sant Pere Pescador, Núria Quintana, Escala, Etna Estrems, Castelló d'Empúries Salvi Güell, Badia de Roses, Muncipals 2019, Eleccions Municipals, República, Ara Roses

Els alcaldables republicans de la Badia de Roses es conjuren per estrènyer vincles

El passat dissabte 11 de maig, els candidats republicans dels municipis de la Badia de Roses, Salvi Güell de Castelló d’Empúries, Núria Quintana de Sant Pere Pescadors, Etna Estrems de l’Escala i Joan Plana de Roses es van reunir a Sant Pere Pescador per tal d’abordar els eixos principals de col·laboració entre les diferents viles que en formen part. Els pobles de la Badia de Roses han mantingut històricament lligams socials i econòmics que han fomentat la relació entre ells. D’ençà l’any 2011, any que el Club de la Badies Més Belles del Món va aceptar la Badia de Roses com a membre, els 4 municipis han gaudit d’un conveni que defineix el seu règim de relació jurídica i econòmica. Un pas endavant important en la relació que ha donat un valor afegit als municipis que l’integren i que ha permès aprofitar sinèrgies i interesos comuns. En aquest sentit, els candidats republicans dels municipis de la Badia de Roses s’han reunit a Sant Pere Pescador per manifestar el seu compromís conjunt a seguir treballant en els següents objectius: Continuar amb la tasca de la promoció econòmica conjunta que tan bon resultat ha donat. Ampliar, des del màxim respecte a l’autonomia municipal,  les sinèrgies de col·laboració per tal de coordinar serveis, i defensar conjuntament els interesos comuns dels municipis derivats de la seva proximitat geogràfica, històrica i econòmica. Avançar en el foment dels lligams socials entre els 4 municipis. L’alcalde de Castelló de Empúries Salvi Güell ha manifestat que “Una promoció conjunta dels nostres municipis amb oferta turística semblant , si la fem bé ressaltant les especificitats de cadascú , ens permet arrivar a un públic més nombrós i heterogeni i en podem sortir tots plegats millor posicionats que altres destinacions turístiques”, en aquest sentit per la candidata de Sant Pere Pescador Núria Quintana cal “convertir la Badia de Roses en un camp estable de regates per a  la pràctica d'esports nàutics de vela” Per la seva banda, L’alcaldable a l’Escala Etna Estrens ha explicat que “La badia és un dels patrimonis naturals més espectaculars del món i des de l’Escala volem potenciar-la com a valor paisatgístic i biològic.

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Figueres, Alt Empordà, Montse Bassa,

Montse Bassa: “La repressió espanyola ens ho ha pres tot, sí, fins i tot la por. Persistirem i guanyarem”

Prop de 500 persones participen a Figueres en l’acte central de campanya d’Esquerra Republicana a les comarques gironines Figueres ha estat la seu aquest dissabte 20 d’abril de l’acte central de campanya d’Esquerra Republicana a les comarques gironines. A  l’esdeveniment que s’ha dut a terme a la plaça de l’Escorxador davant prop de 500 persones, la candidata gironina d’ERC, Montse Bassa, ha explicat que “la repressió espanyola ens ho ha pres tot, sí, fins i tot la por. Persistirem i guanyarem”. Bassa, candidata gironina d’Esquerra Republicana al Congrés, ha recordat que “cada vegada que parlo amb la Dolors em demana que no perdi ni una hora per anar-la a veure i que faci campanya per guanyar el proper 28A”. Bassa ha finalitzat la seva intervenció argumentant que “anirem a Madrid a lluitar contra la repressió, a defensar els interessos dels gironins i les gironins i, que ningú en dubti, a continuar lluitant per la independència de Catalunya”. Per la seva banda, Gabriel Rufián, ha recordat la roda de premsa que aquest 19 d’abril va dur a terme des de la presó de Soto del Real i ha afirmat que “farem cas del que ens va demanar l’Oriol, guanyarem aquestes eleccions i enviarem el missatge al Món que Catalunya vol ser lliure”. El candidat republicà ha explicat que “el 28 d’abril no tenim només una cita amb les urnes, la tenim amb la història i per això cal que entre tots i totes fem que l’’independentisme guanyi les eleccions les eleccions espanyoles per primera vegada i derrotem la repressió”. “Aquest 28 d’abril ens en enfrontem al feixisme cool que representa el front PSOE-C’S que des d’Esquerra aturarem a les urnes i d’aquesta manera evitarem que Sánchez faci a Inés Arrimades ministre d’Interior, a Toni Cantó ministre de Cultura i a Juan Carlos Girauta de Defensa”, ha afirmat Rufián. Roger Torrent, president del Parlament de Catalunya, ha fet una crida a construir des del republicanisme el futur del país, “com sempre fem des d’Esquerra posant les persones al centre de les nostres preocupacions i activitat política”.

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Alt Empordà, Roses, Joan Plana, Muncipals 2019, Eleccions Municipals, República, Ara Roses

ERC presenta a Joan Plana com alcaldable a Roses amb la mirada fixada en l'alcaldia de la ciutat

Unes 300 persones van assistir a la presentació de l'alcaldable d'ERC a Roses que va comptar amb Montse Franch com a presentadora i amb la participació del diputat del grup Republicà al Parlament i impulsor de la plataforma "Casa nostra, casa vostra" Ruben Wagensber. L'acte va començar amb la lectura per part de Miquel Gómez, Safaa El Hamdoui, Eva Bueno i Glòria Roura del Manifest Ara Roses. Un manifest que aposta per la creació d'una candidatura amb vocació municipalista i que aglutini persones i sensibilitats diverses, amb capacitat de proposar a la ciutadania un projecte integral de vila republicana. Una Roses republicana: socialment cohesionada, humanament diversa, econòmicament competitiva, fermament empordanesa i sentimentalment orgullosa. El manifest demana treballar per una Roses amb una relació responsable i respectuosa amb el territori i la capacitat de guanyar-se a vida de les generacions futures. Que cuidi el patrimoni, els paisatges i l'entorn natural han de ser la punta de llança de l'oferta turística. Que lluiti incansablement per la justícia social i on tothom tingui accés a les eines que li permetin desenvolupar una vida digna. Per una ciutat inclusiva, acollidora i solidària, que garanteixi els drets de ciutadania dels seus vilatans, lliure d'opressions, d'explotació i violències masclistes, i amb un ferm compromís republicà de respecte als drets civils i polítics i de conquesta de les eines que permetin construir un nou país i millorar les condicions de vida de la seva gent. El diputat Ruben Wagensberg va destacar la força, l'energia i el compromís de Joan Plana amb els rosincs i entre altres temes va apostar pel compromís des del Parlament i des del grup d'ERC a afrontar un tema tan complicat com la venda ambulant il·legal sense caure en demagògies ni simplificacions. Segons Wagensberg "Hi haurà candidatures que faran servir mentides i discursos racistes, amb el risc que això té de trencar la societat, per guanyar quatre vots.

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Alt Empordà, Ensenyament, Josep Bargalló,

El conseller d’ensenyament Josep Bargalló es renueix amb alcaldes i regidors d’ERC a l’Alt Empordà

Bargalló ha visitat Figueres juntament amb el vicepresident Aragonès i la consellera de Justícia Ester Capella per formalitzar el traspàs de l'antiga presó de Figueres a Ensenyament per construir-hi l'escola Carme Guasch   Després de l'acte, el conseller d'ensenyament Josep Bargalló, s'ha per reunit amb alcaldes, regidors i càrrecs electes republicans de la comarca.   Durant la trobada, el conseller han pogut debatre i tractar diferents temes d'interès relatius al departament que encapçala que afecten als diferents municipis, i d'aquesta manera copçar de primera mà la realitat territorial.    Bargalló ha destacat la feina que està duent a terme el departament a la demarcació i de la importància de seguir treballant per una educació oberta, inclusiva i amb mirada republicana per ajudar a construir un futur millor pels infants de la comarca.  

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Alt Empordà, Llançà, Guillem Cusí, Municipals, Municipals 2019,

Guillem Cusí serà el cap de llista d’Esquerra Republicana a Llançà el 2019

Guillem Cusí serà el candidat d’Esquerra Republicana per Llançà amb vista a les eleccions municipals del 2019. Cusí ha estat escollit aquest dissabte per l’assemblea local del poble i ha volgut agrair “la confiança dels meus companys i companyes i de molts llançanencs i llançanenques. Encapçalo un equip humà que treballa amb molt d’esforç i dedicació per passar del #LlançàPerFer al Llançà que afronti amb garanties les necessitats i reptes d’ara i del futur”.   El candidat republicà explica que “vull tornar a ser l’alcalde de Llançà perquè el poble necessita un govern d’esquerres, que prioritzi el municipi i que des del municipalisme treballi per la República. Som l’única garantia de l’independentisme enfront a l’unionisme del 155”. Cusí afirma que Esquerra és garantia de futur perquè “tenim experiència de govern i de com governar. Hem demostrat que un altre Llançà és possible”.   “Esquerra som l’únic equip que teníem, tenim i tindrem el millor projecte per Llançà i, a partir d’aquí, volem gestionar un ajuntament de i per les persones, tots els col·lectius i entitats municipals, sense discriminar, sense privilegis”, argumenta Cusí i afegeix que “lluitarem per reactivar i transformar el poble, on no s’hagi de diferenciar entre un Llançà de primera i un Llançà de segona”.     Nascut a Llançà (1976), des del 2008 és responsable de relaciones externes d’una empresa d'àmbit nacional del món de les assegurances. Ha estat alcalde de Llançà els anys 2015 i 2016 i portaveu del grup d’Esquerra al Consell Comarcal durant el període 2011-2015.  

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Alt Empordà, Llibertat Presos Polítics,

Alcaldes, regidors i càrrecs electes de la comarca visiten als presos polítics

Representants gironins d’Esquerra Republicana entre els quals es trobaven el diputat provincial Joan Fàbrega, els alcaldes i alcaldessa de Castelló d'Empúries, Fortià, Vilabertran i Agullana Salvi Güell, Francesc Brugués, Martí Armadà i Marina Gutés, la regidora de Figueres Angès Lladó i la Coordinadora Territorial de Joventut Agnès Fàbregas,  es van desplaçar dimecres 18 d’abril fins a Madrid per donar suport als presos polítics que es troben als diversos centres penitenciaris de la capital estatal. Els representants de l'Alt Empordà han estat acompanyats per alcaldes i regidors del Baix Empordà i de la Selva, així com dels diputats i senadors d'ERC.   La comitiva va sortit de Figueres a les sis del matí i, després de recollir a tots els integrants de la visita, es va dirigir fins a Madrid on van arribar a quarts de tres de la tarda on dimecres es van apropar a Soto del Real i Alcalá Meco i dijous es van desplaçar fins a Estremera.   Un dels impulsors de la iniciativa, el diputat altempordanès d’Esquerra Joan Fàbrega, va explicat que“amb aquesta visita, amb aquesta acció, hem vingut a donar suport a la valentia i a la dignitat dels nostres líders polítics”.   La diputada d’Esquerra, Teresa Jordà, ha destacat que aquest tipus de visites “suposen un escalf important per als nostres presos polítics” mentre que el senador Jordi Martí ha manifestat que “hem vingut per denunciar la injusta situació que pateixen els presos polítics i les seves famílies per defensar pacíficament i democràtica la independència”.  

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Alt Empordà, Consell Comarcal

El ple del Consell Comarcal aprova la moció d'ERC per demanar la dimissió del regidor del PP de Vilafant Jose Francisco Parra

La moció s'ha aprovat amb els vots a favor d'ERC, PDeCAT, PSC, la consellera d'Unió i regidora a Vilafant Montse Ricart i les abstencions d'Entesa, C's, i l'altre regidor d'Unió Manel Toro   El regidor de Vilafant i conseller comarcal del PP, Jose Francisco Parra, que no ha assistit al ple del Consell Comarcal d’avui 27 de març de 2018, va titllar de "pallassos" als regidors d'ERC Vilafant per demanar la llibertat dels presos polítics en la inauguració de la fira del conill d’aquest cap de setmana, quan els tres representants d’Esquerra van aparèixer a l’acte amb cartells demanant l’excarceració dels membres del govern de la Generlitat.   Al ple del Consell Comarcal, la portaveu republicana Anna Massot ha llegit i defensat la moció que demanava la dimissió del regidor popular que reiteradament fa declaracions que enaliteixen el feixisme, el masclisme i el racisme. En aquesta ocasió, un cop més, Parra va fer una publicació al seu facebook que deia textualment:   “Mientras tenemos políticos payasos de poca monta que aprovechan cualquier acto ludico-festivo para defender delincuentes, Alemania trinca al fugado. Se repite la historia… los alemanes nos entregan de nuevo a un cobarde delincuente huido de la justica española. DEUTSCHLAND ÜBER ALLES!!”   Aquesta última frase era utilitzada pel III Reich nazi i actualment la República Federal Alemanya l’ha eliminat de l’himne del país per les seves connotacions nazis.   Massot ha fet èmfasi que "Una persona amb les seves responsabilitats en l'àmbit local i comarcal no pot fer servir aquestes paraules que només generen divisió i confrontació. Per tant des del grup d'ERC exigim la seva dimissió".   La moció s’ha aprovat amb amb els vots a favor d'ERC, PDeCAT, PSC, la consellera d'Unió i regidora a Vilafant Montse Ricart i les abstencions d'Entesa, C's, i l'altre regidor d'Unió Manel Toro.