Alt Empordà

Notícia

El Consell Comarcal deixa escapar 600.000€ pel projecte del centre d'acollida comarcal d’animals

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Alt Empordà, Consell Comarcal
Protectora d'Animals de l'Alt Empordà
Així ho va denunciar la portaveu del grup republicà Etna Estrems al passat ple del Consell. Estrems va explicar que “Des del grup d’Esquerra Republicana ja haviem preguntat en diverses ocasions quin termini es preveia per a l’inici de l’obra del Centre, i la resposta sempre havia estat que s’estava esperant a fer-la conjunta conjuntament amb l’obra d’amplicació del Centre de Recollida de Residus, per així abaratir els costos”.

Però la no execució de l’obra, ha provocat que la Diputació i l’Ajuntament de Figueres, retiressin les dues subvencions de 300.000€ ja concedides i signades, cosa que ha obligat al Consell a desistir del conveni amb la conseqüent pèrdua de finançament i per tant, la pèrdua també del projecte del Centre d’Acollida Comarcal d’Animals.

Tot i haver aconseguit una part de finançament pel PUOSC, aquest no arribarà fins l'any 2022 i això retrassarà el projecte, com a mínim, fins l'any 2024

La situació amb l’actual concessionari, està fent que diversos ajuntaments de la comarca busquin alternatives per desvincular-se del consell comarcal en aquest sentit i oferir, als animals que es troben en situació d’abandonament als seus pobles, un tracte digne.

Segons ha manifestat la portaveu republicana “Darrera de totes aquestes aprovacions rutinàries i tècniques que passen mes a mes pel ple del Consell Comarcal, hi ha polítiques, hi ha prioritats, hi ha gestió, per això des del grup Republicà denunciem la falta d’impliaciació del govern i la manca de ganes per poder desenvolupar una correcte gestió d’un servei important per a la comarca i pels municipis que la formen”.