Alt Penedès

Notícia

El Parlament aprova la proposta d’ERC de crear la línia de bus entre l’Alt Penedès i la UAB

Els estudiants entreguen més de 100 firmes de suport a la iniciativa a la diputada republicana Rut Ribas per defensar aquesta reivindicació històrica del jovent

Dimecres el Parlament de Catalunya va tirar endavant una resolució presentada per ERC per tal de fer-ho possible. Rut Ribas, diputada republicana va apuntar que “amb la línia de bus es potencia el transport públic i permetrà als estudiants accedir a la universitat per menys cost”.

La comunicació entre l’Alt Penedès i la Universitat Autònoma de Barcelona actualment només es pot dur a terme per dues vies: o amb cotxe privat, o agafant rodalies que significa haver d'enllaçar trens. Aquesta opció té la problemàtica que es tarda més d'una hora de trajecte, això quan no hi ha averies, i que els horaris moltes vegades no quadren, fet que moltes vegades representa que el canvi de tren no va coordinat i cal esperar-se mitja hora a l'estació de Martorell. Una opció per tant que penalitza molt als estudiants.

Una de les reivindicacions històriques que els estudiants de l’Alt Penedès han fet per tal de solucionar aquesta situació ha estat la creació d’una línia de bus que uneixi la comarca amb la UAB.

L'aprovació per part del Parlament és el final d'un camí llarg. La reclamació històrica dels estudiants ha estar reivindicada en moltes ocasions i de fet, ha format part dels programes electorals dels republicans en els últims anys.

La diputada republicana Rut Ribas durant tot el 2019 va mantenir diverses reunions amb la Direcció General de Transports per tal que s'ampliessin les línies de Bus Exprés i es contemplés la de l'Alt Penedès fins a la UAB. Un cop aconseguit el compromís de la Direcció General de Transports que s'inclouria aquesta nova línia en els pressupostos de la Generalitat pel 2020, com així ha estat, Ribas va entrar una proposta de resolució al Parlament al desembre per tal que es votés en comissió.

Amb l'acord de la comissió que ha aprovat per unanimitat la proposta republicana i amb la previsible aprovació dels pressupostos del 2020, es farà realitat la demanda dels estudiants penedesencs de tenir el trajecte entre la comarca i la UAB.

Ribas va reivindicar la demanda dels estudiants gràcies a les signatures recollides durant les últimes setmanes que demanava que s’impulsés aquesta línia de bus. En aquest sentit Gemma Tarrida, de la Plataforma Estudiantil BusUAB, s’alegrava de l’acord i reiterava que “serà molt positiu tenir aquesta línia, ja que la mala comunicació actual ens perjudica molt”. Tarrida va entregar a Ribas més d’un centenar de signatures d’estudiants de la UAB instant a l’acord pres per la comissió del Parlament. Les signatures s'han recollit davant la no existència d'alternatives al trajecte amb tren, que comporta fer canvi de via a Martorell i a uns horaris que penalitzen als estudiants del Penedès. Davant la cronificació d'aquesta situació la Plataforma Estudiantil BusUAB va passar a l'acció amb la recollida de signatures i posar sobre la taula aquesta problemàtica del jovent.

Per la seva banda Joan Cols, de Jovent Republicà, va insistir en què la importància de tirar endavant aquesta mesura, a més que “el bus cap a l’Autònoma forma part del programa electoral de Jovent Republicà i d’Esquerra Republicana tan a Vilafranca com a Sant Sadurní amb l’objectiu de ser útils als estudiants, i això hem fet”.