Alt Penedès

Notícia

ERC es converteix en la primera força a la vegueria Penedès i Lluïsa Llop serà la única diputada de l’Alt Penedès al Parlament

Els republicans valoren positivament els resultats electorals del 14F i es posen el repte del desplegament de la vegueria i el pla de reindustrialització comarcal
 
Esquerra Republicana fa història i guanya per primera vegada a la vegueria Penedès unes eleccions al Parlament de Catalunya. Uns resultats que fan possible tenir dues diputades a nivell territorial i que converteixen a Lluïsa Llop en l’única parlamentaria comarcal.
 
Les eleccions al Parlament faran possible una presidència d’esquerres i independentista, un dels objectius principals que des d’Esquerra Republicana s’havien marcat durant la campanya electoral.
 
La veu de l’Alt Penedès
Lluïsa Llop serà la veu de la comarca al Parlament. Els resultats electorals han confirmat que l’alcaldessa de Gelida serà l’única diputada comarcal en la propera legislatura. Llop va situar els reptes que té la comarca, com la reindustrialització, la regió agroalimentària, la transició ecològica o el Pla Territorial parcial del Penedès, que determinarà el futur de la vegueria. En aquest sentit Llop va instar totes les administracions territorials a treballar conjuntament per defensar els interessos de la comarca i eviti, entre d’altres, el pas del Quart Cinturó per l’Alt Penedès.
 
Resultats històrics
D’altra banda Lluïsa Llop, presidenta d’ERC Penedès, va manifestar la satisfacció per la victòria republicana a la vegueria. Per Llop aquesta és “una victòria històrica” i el Penedès es converteix així en una de les tres vegueries que Esquerra Republicana guanya a tot Catalunya. “El model de Penedès que defensem des d’Esquerra ha estat validat, així com la Via Àmplia cap a la independència” va afegir Llop. La diputada republicana també va afirmar que ara caldrà passar a l’acció amb el desplegament de la vegueria, tal com s’hi va comprometre Pere Aragonès. Llop va afirmar que “la victòria republicana és la victòria del Penedès” i que cal posar “una marxa més” en el desplegament.