Alt Penedès

Notícia

Esquerra referma la seva aposta pel dret a decidir i dóna suport als membres de la direcció comarcal encausats

Davant la possible imputació dels dos principals càrrecs comarcals d’Esquerra i de les JERC, la direcció de les dues organitzacions independentistes fa patent que el seu projecte polític passa pel dret a decidir i vol donar suport a Raimon Soler i Roger Fuentes i a la resta d’implicats en aquest cas. Des d’Esquerra i les JERC es vol deixar clar que cap actuació judicial aturarà ni les nostres organitzacions ni el poble català que, cada dia que passa, veu més clar que el que necessita és un estat propi.

Acompanyats per Ivan Faccia, Miquel Carrillo, Jesús Salius, Pol Pagès, Pep Quelart i Antoni Soler, entre molts més militants independentistes, Raimon Soler i Roger Fuentes, president comarcal d’Esquerra i portaveu de les JERC, respectivament, han volgut fer palès que el fet d’estar, presumiblement, imputats per haver participat en la campanya Decideixo Decidir, impulsada per la Plataforma pel Dret a Decidir i Sobirania i Progrés, la qual va tenir el seu punt culminant el 8 de març de 2008, en què es celebraven les eleccions a Corts.

Pel Dret a Decidir
En aquest sentit, Raimon Soler ha manifestat que la participació dels dos implicats a més de molts altres militants d’Esquerra en aquesta campanya respon a la voluntat política del partit republicà de posar sobre la taula el dret democràtic a decidir. Per Soler, “la gent que vivim i treballem a Catalunya tenim dret a triar el nostre futur i no n’hi ha prou amb la simple tolerància de les opcions polítiques independentistes”. El president comarcal d’Esquerra ha afirmat que “la democràcia no només s’ha de proclamar sinó que s’ha de poder exercir” i això vol dir que el poble català ha de tenir l’opció de decidir el seu futur en relació amb l’Estat espanyol i ho ha de fer de manera democràtica. Segons els membres del partit independentista, és per això que els seus militants van participar activament en aquesta campanya, així com ho han fet en les darreres consultes populars que s’han celebrat i en les que se celebraran properament.

Dèficits democràtics
Per la seva banda, Roger Fuentes, portaveu comarcal de les JERC ha plantejat que, un cop més, l’Estat espanyol evidencia els greus dèficits democràtics que pateix. Segons Fuentes “això ja es va fer patent el mateix 8 de març de 2008, quan es va obligar a tancar les taules de la campanya Decideixo Decidir i també amb l’intent de prohibició del referèndum d’Arenys de Munt, les facilitats que es van donar a la Falange per manifestar-se, i amb les traves que s’han posat i es posaran en les consultes populars que s’estan desenvolupant actualment”. Per Fuentes, “no ens aturaran, ni amb els jutges ni amb la Constitució redactada pels franquistes”.

Ple suport a totes i tots els implicats
A part de reiterar novament aquesta aposta pel Dret a Decidir i insistir en la denúncia de les mancances de la democràcia espanyola, els republicans han afirmat que el conjunt dels implicats pot comptar amb el ple suport d’Esquerra per tot allò que necessitin.

Esquerra Republicana de Catalunya
Vilafranca del Penedès, 5 de gener de 2010