Alt Pirineu

Totes les notícies

La candidata d’ERC al Senat, Sara Bailac, visita l’Aran per demanar el vot aquest 28 d’abril

En un acte celebrat ahir diumenge al local social de Betren, Val d’Aran, la candidata que encapçalarà la llista de les terres de Lleida i Alt Pirineu i Aran d’ERC al Senat, Sara Bailac, va demanar el vot en aquestes eleccions vinents. En l’acte la van acompanyar els candidats al Congrés, Núria Juangran i Pol Oliva i el candidat al Senat Miquel Caminal. Hug de la Rosa, regidor de l’Ajuntament de Les i membre d’ERC a l’Aran va presentar i rebre als assistents i ponents. Va recordar les singularitats culturals i territorials de l’Aran. El dèficit d’infraestructures que pateix l’Alt Pirineu i Aran és un dels punts que preocupa a Sara Bailac i en va parlar amb els assistents a l’acte. La candidata al Senat va recordar que votar a ERC és garantir que l’Aran i el Pirineu siguin representats a la cambra de Madrid. Va tancar l’acte el mateix Hug de la Rosa, recordant que aviat vindran unes eleccions municipals en què ell mateix i ERC col·laboraran amb altres coalicions i llistes independents. El 26 de maig no només votaran unes eleccions municipals i europees, com la resta de Catalunya, sinó que també tindran les eleccions del Conselh Generau d’Aran.  

La Portaveu d’ERC Marta Vilalta visita el Pirineu per donar suport als pirinencs que formen part de les llistes d’ERC a les corts espanyoles.

En dos actes celebrats ahir dissabte al matí a Tremp i a la tarda a El Pont de Suert, la Diputada al Parlament i Portaveu d’Esquerra Republicana, Marta Vilalta, va donar el seu suport als candidats del Pirineu al Senat i al Congrés. A tots dos actes hi van participar els candidats al Congrés, Núria Juangran i Pol Oliva i el candidat al Senat Miquel Caminal. A Tremp, l’acte va estar presentat per l’alcaldable M. Pilar Cases. Va ser un acte distès i a l’aire lliure en mig de la nova Rambla Doctor Pearson de Tremp. Un acte amb gran afluència de gent i de membres del partit del territori. A El Pont de Suert l’acte es va celebrar en un entorn intern i acollidor, l’Edifici de la Confraria de Sant Sebastià. L’acte va estar presentat pel President Comarcal de l’Executiva d’ERC de l’Alta Ribagorça, Nil Monsó, també membre de la llista presentada per ERC per entrar a l’Ajuntament de Vall de Boí. La jornada es va culminar amb les paraules de la Diputada Marta Vilalta donant suport a tots els membres de les llistes municipals i a les corts espanyoles de l’Alt Pirineu i Aran i recordant la importància d’aquestes eleccions. “En aquestes eleccions hem d’omplir les urnes, per fer sentir la nostra veu a través de la democràcia. Per tant omplint-les de llibertat, omplint-les de democràcia, omplint-les de drets, amb un missatge molt clar contra la repressió i per dir que la repressió no ens aturarà.”  

L’Honorable Consellera Ester Capella dona suport a la candidatura d’ERC a La Pobla de Segur

En un acte celebrat ahir divendres, l’Honorable Consellera de justícia Ester Capella va donar el seu suport a la candidatura encapçalada pel Regidor i Alcaldable a l’Ajuntament de La Pobla de Segur, Marc Baró. L’acte va estar presentat pel càrrec electe i President de l’Executiva local d’ERC La Pobla de Segur, el mateix Marc Baró. El candidat a l’alcaldia va exposar el projecte als seus veïns i a continuació va presentar, un a un, els companys de viatge que ha elegit. La llista està formada per membres de totes les edats i sensibilitats del municipi. Una llista totalment nova i rejovenida, amb persones molt implicades amb el municipi. L’acte es va culminar amb les paraules de la Consellera Capella, donant suport a tots els membres de la candidatura i recordant que estem en campanya d’unes eleccions espanyoles injustes, amb candidats empresonats. “Aquesta vegada no ens podem permetre no anar a votar. ERC és el vot útil en contra del tripartit d’extrema dreta.”  

Montse Bassa, Jordi Martí i Elisenda Pérez participen en un acte d’ERC al Museu Cerdà de Puigcerdà

El Museu Cerdà ha acollit aquesta tarda un acte de campanya de les eleccions espanyoles, organitzat per ERC i que ha comptat amb la presència de la candidata al Congrés per Girona, Montserrat Bassa, i els candidats al Senat Jordi Martí i Elisenda Pérez. L’acte ha estat conduït per l’actual regidor de la formació i candidat a l’alcaldia de Puigcerdà, Joan Manel Serra, i s’ha iniciat presentant als 3 candidats ceretans, Montse López i Lluís Millans per al Congrés i Olga Vinyeta per al Senat. Montse López ha exposat les mancances del territori que cal resoldre, com són les dificultats en la pagesia o l’accés a l’habitatge digne i assequible. Els actuals senadors i candidats a la reelecció Elisenda Pérez i Jordi Martí han explicat el paper del PSOE a Madrid, per exemple amb el seu suport a l’aplicació de l’article 155 així com la tasca territorial que desenvolupa el Senat. La Senadora Elisenda Pérez, ha manifestat que el PSOE i el PSC no és el vol útil, “el vot útil és aquell que pot fer front a aquest trifachito que va aplicar el 155, i en aquest moment això només passa per omplir les urnes de vots republicans, de vots d’ERC, i us ho dic jo, que vinc del món socialista” Martí ha explicat la tasca de proximitat i de base municipalista que duu marcat al seu ADN Esquerra Republicana “quan tingueu el dubte a l’hora d’elegir entre un model d’arrelament al territori -que valora la tasca municipal i als qui s’hi deixen la pell treballant pels seus veïns i veïnes- i entre aquells que defensen el legítim model de desarrelament, recordeu que ERC és una força eminentment municipalista, que fa política de proximitat i que coneix de primera mà les vostres problemàtiques; la decisió és vostra” Finalment, Montserrat Bassa, ha exposat els motius pels que ha decidit presentar-se com a candidata al Congrés. La germana de la Consellera Dolors Bassa, empresonada a Alcalá Meco, ha manifestat: “Hi ha una data que no oblidaré mai, el 2 de novembre de 2017, el dia que empresonen als nostres familiars, i quan reps tan suport de la societat civil, entens que només amb llaços i sopars grocs no n’hi havia prou i que calia fer un pas més” ha explicat també les seves motivacions “Tinc moltes ganes d’agafar el faristol i poder mirar els ulls d’aquells qui avui fa 423 dies que tenen empresonada a la Dolors, no vull anar a bloquejar res, vull diàleg davant d’aquesta repressió.

  Aragonès presenta la llista municipal de la Seu a l’acte d’inici de campanya al Pirineu

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha presentat aquest vespre a la Seu d’Urgell, la candidatura de Francesc Viaplana com a alcaldable d’ERC a les properes eleccions municipals. L’acte l’ha iniciat el candidat al Senat, Miquel Caminal, explicant les seves motivacions per presentar-se a la cambra, “Ahir mateix vaig rebre una carta de l’Oriol, on m’encoratja per la decisió de presentar-me al Senat, i ens dona ànims a tota la gent del Pirineu. Ell, empresonat, ens dona ànims a nosaltres! Per ell i totes les persones exiliades i preses polítiques, és que hem anar a Madrid a fer escoltar la nostra veu” Seguidament, el vicepresident Aragonès ha exposat els principals motius pels que ERC se segueix presentant a les Corts Espanyoles, i ha manifestat que, “la foto que pot fer més mal a Madrid és que ERC guanyi a les 4 circumscripcions de Catalunya, i a la vegada és la que pot alegrar més a les cel·les de Soto del Real i Alcalá Meco. Hem d’anar a votar massivament per tal d’evitar un govern a Madrid de dreta ni d’extrema dreta.”. Aragonès ha donat pas a la presentació del candidat Viaplana, amb el qual l’uneix una estreta relació. Aquest l’ha definit com una persona amb estima infinita cap al Pirineu i n’ha destacat l’especial capacitat que té, no només per visualitzar el territori pirinenc, sinó que per reclamar solucions específiques, concretes i generals. “Sempre que el veig pel Parlament, ja aixeca el dit i diu: tens un moment?”  ha manifestat Aragonès referint-se al candidat a l’alcaldia. Cal remarcar, que Viaplana és President Regional d’ERC a l’Alt Pirineu i l’Aran i per tant, membre de l’Executiva Nacional del partit i també Diputat al Parlament de Catalunya. En l’exposició de Viaplana, aquest ha presentat els eixos de govern que ell i el seu equip es plantegen per tal de construir el futur de la Seu, centrant l’atenció en les persones i posant-les al centre de totes les polítiques municipals.

Esquerra Republicana del Pallars Sobirà i Fem Municipi es presentaran en coalició a les eleccions municipals del 26 de maig

En un acte celebrat ahir divendres a la tarda a Sort, la federació comarcal d'Esquerra Republicana de Catalunya al Pallars Sobirà i Fem Municipi, han signat un conveni per presentar-se en coalició a les pròximes eleccions municipals del 26 de maig. Durant l'acte, s'ha fet lectura dels eixos principals que han unit ambdues formacions per a presentar-se aquests pròxims comicis, i s'ha procedit a signar el conveni de coalició amb dos representants de Fem Municipi, Ester Soto i Manel Irimia, i dos representants d'ERC, Pere Aragonès i Núria Juangran. L'adjunt a la presidència d'ERC, vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha finalitzat la signatura amb un parlament dirigit a tots els assistents. Pere Aragonès ha destacat la importància de la coalició per enfortir l'estructura política del Pallars Sobirà i s'ha posat a disposició de tots els membres de les llistes d'aquestes eleccions del maig.  

Acte d’inici de campanya amb Pere Aragonès i presentació de Francesc Viaplana i candidatura municipal.

El Vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, donarà aquest divendres el tret de sortida a la campanya de les eleccions espanyoles al Pirineu. En un acte a la Seu d’Urgell, on també s’hi presentarà la candidatura municipal que encapçala Francesc Viaplana, el vicepresident estarà acompanyat del candidat al Senat, Miquel Caminal. Viaplana presentarà el principals reptes i compromisos de governs que el seu equip es planteja per als propers anys a la Seu d’Urgell. Amb una candidatura conformada per 12 homes i 12 dones, disposada en format cremallera -alternança entre homes i dones-, el candidat a l’alcaldia afronta aquests reptes com el millor projecte per construir plegats un millor futur per a la Seu.   L’acte se celebrarà divendres 12 d’abril, a les 19h al Cinema Guiu de la Seu d’Urgell (Avinguda Salòria, 55).   *L’acte estava previst, inicialment, a Sant Domènec, però per qüestions alienes a l’organització ha hagut de reubicar-se al Cinema Guiu.

Candidatura ERC Vall de  Boí

Esquerra Republicana recolza una llista renovadora i àmplia per a la Vall de Boí

 Esquerra Republicana de Catalunya presenta la seva llista per a les properes eleccions municipals del 26 de maig a la Vall de Boí (Alta Ribagorça). Amb un projecte obert, transversal i de progrés, i a través d’un equip format per persones compromeses amb tots els pobles de la Vall. Sònia Bruguera, Nil Monsó, Èric Iglesias, Albert Palacín, Gerard Subirà, Mario Sánchez, Jordi Peiró, Oriol Viladevay, Pol Torrelles i Marta Ramon, representen un equip jove, renovat i amb ganes de treballar. Per primera vegada a la història, Esquerra Republicana de Catalunya es presenta a unes eleccions municipals a la Vall, i aquesta vegada ho fem amb la màxima determinació i amb les persones més preparades i amb més empenta possible.  

Anna Azamar, al ministre de Foment: ‘Hi ha molts trams de la N-260 que semblen autèntics camins de cabres’

La senadora d'Esquerra Republicana Anna Azamar va denunciar aquest dimarts davant del ministre de Foment, José Luis Ábalos, la precària situació de la N-260, de titularitat estatal, que transcorre en paral·lel pel Pirineu i que té 373 dels seus 500 quilòmetres a Catalunya. D’aquest tram català, va recordar la republicana, 173 quilòmetres estan catalogats per l’informe EuroRap com a perillosos i cinc trams concrets dins d’aquest recorregut formen part dels 50 amb major risc de la xarxa de carreteres estatals. ‘És a dir, el 10% dels trams amb més perillositat de la xarxa de l'Estat són dins del tram català de la N-260’, va emfasitzar Azamar.   La senadora va recordar que aquesta carretera va néixer de la reconversió de vies locals preexistents. Aquest fet, junt amb la pròpia orografia i les condicions climàtiques del Pirineu, fa que molts dels trams s’hagin acabat convertint en ‘camins irregulars, estrets, en mal estat i despreniments habituals’. Segons ella, una situació que queda ‘molt lluny de la resta de carreteres de la xarxa estatal. A la N-260 hi ha trams que semblen veritables camins de cabres’.   Azamar va fer una enumeració detallada de les demandes que al llarg dels anys ha anat acumulant el territori, des d’actuacions per a la millora de la seguretat, contenció de talussos per evitar despreniments, rotondes en cruïlles perilloses o un simple pas de vianants que permeti creuar la carretera en trams urbans. ‘Durant quants anys més aquesta carretera continuarà com un dels punts negres de la xarxa viària? Quants trams més han de ser catalogats com a perillosos? Quants accidents més faran falta perquè s’hi actuï?’, es va preguntar la senadora pirinenca.   La senadora republicana va lamentar la falta de compromís del govern espanyol amb aquesta carretera i va recordar les iniciatives que Esquerra Republicana ha presentat tant el Senat com al Congrés reclamant que s'hi intervingui. ‘La proposició del Congrés fins i tot va ser aprovada’, va recordar, ‘però no ha servit de res’.