Alt Pirineu

Totes les notícies

Junqueras: 'Som garantia d'equilibri territorial'

Junqueras: 'Som garantia d'equilibri territorial' El candidat d'ERC-Catalunya Sí, Oriol Junqueras, ha afirmat a l'acte de central del Pirineu que s'ha celebrat aquest diumenge a Tremp, on ha defenesat que ERC 'som garantia d'equilibri territorial' i ha recordat que 'el Govern ha desmuntat tota la delegació del govern, ha deixat dos càrrecs i prou' i ha defensat dotar d'oportunitats a tot el territori, perquè no pot ser que estiguin per construir obres viàries que fa anys que haurien d'estar fetes. Per a Junqueras, aquestes obres es podrien fer 'si apliquem un impost a les transaccions financeres, que suposarien 900 milions anuals per a Catalunya'. Junqueras ha demanat ajudar també en l'àmbit de l'emprenedoria, i ha explicat la difícil situació que travessen sobretot els joves i ha recordat la majoria de joves han d'anar a esdtudiar a fora perquè 'la majoria d'ells tenen previst marxar a Barcelona, Lleida' i quan acaben han de marxar, tenim '30.000 joves que han marxat a l'estranger' El candidat a la presidència ha defensat una proposta que ens porti a la independència perquè 'des de l'any 1986 hem produït el 20% de la riquesa, hem pagat el 24% i hem rebut menys del 10%. Més de la meitat dels impostos que paguem no han retornat'. 'És indigne, és injust, és una tragèdia. És evident que ens enfrontem a una situació injusta; i creiem que tenim respostes', ha reclamat Junqueras abans d'acabar l'acte. L'acte central de campanya de l'Alt Pirineu, que ha comptat amb la presència d’Oriol Junqueras , candidat a la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Josep Cosconera, cap de llista d’ERC a la província de Lleida i Rosa Amorós, candidata del Pirineu i numero dos a la llista d’ERC de Lleida.Alt Pirineu s'ha dut a terme a La Lira de Tremp, amb una gran afluència de gent. El vol de la independència. Prèviament a l'acte, la capital del Pallars Jussà, ha rebut el Globus per la independència perquè els seus ciutadans i ciutadanes poguessin gaudir de vols captius a la Plaça Catalunya durant el matí.

Rubén Serrano, acompanyat per la candidata Mireia Pellicer i altres membres de les JERC

El candidat de les JERC per Lleida, Rubén Serrano, denuncia la manca de transport públic a l’Alt Pirineu

El representant de les JERC, que es troba en la cinquena posició de les llistes d’ERC per Lleida, ha denunciat públicament la gran manca de transport públic que hi ha als Pallars i en extensió a tot l’Alt Pirineu. Aquest ha explicat que actualment els joves pirinencs pateixen una gran desigualtat entre territoris ja que no tenen l’opció de mobilitat com a d’altres zones catalanes. En Rubén Serrano ha declarat que des de les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya es continuarà lluitant perquè els joves del Pirineu obtinguin un transport públic de qualitat, perquè un bon transport permet construir un país connectat, obert i igualitari entre tots els territoris.   La federació regional d’ERC de l’Alt Pirineu ha muntat una parada a la fira, malgrat les inclemències climàtiques,  per explicar als pallaresos i pallareses la necessitat que té el Pirineu d’obtenir la independència per obtenir millores en aquest cas, per millorar les connexions tant en transport públic, com ha explicat el representant de les JERC, com en  la millora de les infraestructures viàries.

ERC de l'Alt Pirineu aposta pel producte local de qualitat a la Fira del codony de Tremp

  Maria Rosa Amorós, primera candidata d’ERC del Pirineu i la núm. 2 en les llistes d’ERC per Lleida, ha estat present a la fira del codony i a la festa del correllengua del Pallars Jussà juntament amb la Maria Pilar Cases regidora de l’Ajuntament de Tremp i també candidata a les llistes de Lleida per les properes eleccions catalanes.   Les candidates han defensat amb els paradistes, els pallaresos i pallareses que s’ha de protegir el producte local. La candidata pirinenca ha explicat que  des d’ERC sempre s’ha defensat el producte de proximitat, aquest està poc valorat i s’ha de fer més pedagogia i  més normatives per afavorir el producte del territori català, així la nostra gent el podrà reconèixer i comprar-lo. Per poder tenir una economia més forta s’ha de treballar pels nostres productes, un clar exemple  són l'all i oli de codony i el codonyat, productes pallaresos d’una gran qualitat.   En motiu de la fira del codony  la federació comarcal d’ERC del Pallars Jussà ha muntat una parada d’estelades, cava per la independència, polseres independentistes,... aquesta ha servit per apropar-se a la gent pallaresa i explicar-los-hi que el proper diumenge, 11 de novembre, a les dotze del migdia  l’Oriol Junqueras intervindrà  al teatre la Lira de Tremp.        

La candidata d'ERC de l'Alt Pirineu M. Rosa Amorós i Albert Donés, candidat i alcalde de l'Albagés aposten per la sostenibilitat dels boscos pirinencs.

  Avui divndres, M. Rosa Amorós i Albert Dónes, candidats núm.2 i 3 de les llistes d’ERC de Lleida per les eleccions catalanes han visitat la fira ramadera de tots Sants i la VIII festa del Cep de Vilaller .   Els candidats han defensat la necessitat de regular la protecció dels boscos per anar a buscar bolets. En els últims anys hi hagut un augment desmesurat d’aficionats per anar a caçar bolets i això ha suposat que els boscos és menystinguin i maltractin. ERC defensa que des dels territoris, emd’s o municipis, mirin de gestionar els seus boscos d’una manera eficient i sostenible, i si cal imposar una taxa per preservar-los que es faci sempre d’una manera consensuada i controlada, és a dir, sense excessos.   Els candidats han assistit en l’esmorzar popular, han recorregut tota la fira ramadera i han estat parlant  amb la gent del territori sobre la protecció dels boscos i també, del present i del futur de la ramaderia. ERC sempre ha demanat que el sector ramader i el de l’agricultura sigui un sector estratègic en l’economia catalana i per tant des de les institucions donar-los-hi el recolzament necessari.   També, la federació comarcal d’ERC de l’Alta Ribagorça ha muntat una parada per apropar-se a la gent ribagorçana i explicar-los-hi la necessitat que té Catalunya, el Pirineu i en aquest cas l’Alta Ribagorça d’obtenir la independència.  

LA FIRA DE TOTS SANTS D’OLIANA HA COMPTAT AMB LA PRESÈNCIA DE LA CANDIDATA PIRINENCA D’ERC, MARIA ROSA AMORÓS I AMB EL PRIMER CANDIDAT D’ERC PER LLEIDA, JOSEP COSCONERA

  Durant  tot el matí els candidats d’Esquerra han assistit a diversos actes com l’esmorzar popular,  la inauguració de la fira artesana i el ball dels gegants d’Oliana.   La federació comarcal d’ERC de l’Alt Urgell ha muntat una parada per apropar-se a la gent del territori i explicar-los-hi els motius pels quals Catalunya, i en aquest cas, l’Alt Urgell, ha d’apostar per la independència si volen aconseguir un millor benestar per les persones tant a nivell econòmic com social.   Els dos primers candidats de la llista d’ERC per Lleida, Josep Cosconera i Rosa Amorós, han coincidit en remarcar la importància del sector ramader i del sector de l’agricultura en l’economia catalana, han dit que aquests han d’ésser un sector clau en l’economia del país i que no es poden deixar perdre sinó que s’han de reforçar i ajudar.   En aquesta línia, han explicat als ramaders de la zona que des d’ERC s’ha demanat a la UE una moratòria d’un any per poder complir la nova directiva europea sobre benestar animal, per tant, fins a finals de l’any 2013 que no sigui d’obligat compliment, degut a l’elevat cost econòmic que té l’adaptació de moltes granges a la nova directiva i tenint en compte que no hi hagut cap ajut econòmic per implementar-ho.

ELS DOS PRIMERS CANDIDATS D’ERC PER LLEIDA VISITEN LA FIRA BOLETUS D’ISONA I CONCA DELLÀ

  En la  celebració de la desena fira del Bolet d’Isona i Conca Dellà  ERC del Pallars Jussà ha muntat una parada per explicar i argumentar a la població els motius que hi ha perquè Catalunya hagi d’esdevenir un país lliure per  assumir  un Estat Propi i independent.   En aquesta ocasió,  s’ha comptat amb la presència dels candidats número 1, Josep Cosconera, i núm.2 , Rosa Amoròs, d’ERC per la demarcació de Lleida que varen ésser escollits fa dues setmanes en el Consell Nacional d’ERC celebrat a Barcelona. També, hi han assistit diputats d’un gran prestigi i d’un llarg bagatge polític com són en Joan Puigcercós i en Carmel Mòdol, donant el suport necessari als nous candidats.   M. Rosa Amorós com a primera candidata isonenca, pallaresa i pirinenca ha expressat  les ganes que té de  treballar pel projecte comú que tenim la majoria de catalans i catalanes  d’aconseguir que Catalunya sigui un nou Estat d’Europa, implicant-hi la gent del territori pirinenc i donant veu a un territori que moltes vegades ha estat silenciat.