Alt Pirineu

Totes les notícies

LA FIRA DE TOTS SANTS D’OLIANA HA COMPTAT AMB LA PRESÈNCIA DE LA CANDIDATA PIRINENCA D’ERC, MARIA ROSA AMORÓS I AMB EL PRIMER CANDIDAT D’ERC PER LLEIDA, JOSEP COSCONERA

  Durant  tot el matí els candidats d’Esquerra han assistit a diversos actes com l’esmorzar popular,  la inauguració de la fira artesana i el ball dels gegants d’Oliana.   La federació comarcal d’ERC de l’Alt Urgell ha muntat una parada per apropar-se a la gent del territori i explicar-los-hi els motius pels quals Catalunya, i en aquest cas, l’Alt Urgell, ha d’apostar per la independència si volen aconseguir un millor benestar per les persones tant a nivell econòmic com social.   Els dos primers candidats de la llista d’ERC per Lleida, Josep Cosconera i Rosa Amorós, han coincidit en remarcar la importància del sector ramader i del sector de l’agricultura en l’economia catalana, han dit que aquests han d’ésser un sector clau en l’economia del país i que no es poden deixar perdre sinó que s’han de reforçar i ajudar.   En aquesta línia, han explicat als ramaders de la zona que des d’ERC s’ha demanat a la UE una moratòria d’un any per poder complir la nova directiva europea sobre benestar animal, per tant, fins a finals de l’any 2013 que no sigui d’obligat compliment, degut a l’elevat cost econòmic que té l’adaptació de moltes granges a la nova directiva i tenint en compte que no hi hagut cap ajut econòmic per implementar-ho.

ELS DOS PRIMERS CANDIDATS D’ERC PER LLEIDA VISITEN LA FIRA BOLETUS D’ISONA I CONCA DELLÀ

  En la  celebració de la desena fira del Bolet d’Isona i Conca Dellà  ERC del Pallars Jussà ha muntat una parada per explicar i argumentar a la població els motius que hi ha perquè Catalunya hagi d’esdevenir un país lliure per  assumir  un Estat Propi i independent.   En aquesta ocasió,  s’ha comptat amb la presència dels candidats número 1, Josep Cosconera, i núm.2 , Rosa Amoròs, d’ERC per la demarcació de Lleida que varen ésser escollits fa dues setmanes en el Consell Nacional d’ERC celebrat a Barcelona. També, hi han assistit diputats d’un gran prestigi i d’un llarg bagatge polític com són en Joan Puigcercós i en Carmel Mòdol, donant el suport necessari als nous candidats.   M. Rosa Amorós com a primera candidata isonenca, pallaresa i pirinenca ha expressat  les ganes que té de  treballar pel projecte comú que tenim la majoria de catalans i catalanes  d’aconseguir que Catalunya sigui un nou Estat d’Europa, implicant-hi la gent del territori pirinenc i donant veu a un territori que moltes vegades ha estat silenciat.    

Candidatura ERC a la circumscripció de Lleida

1. Josep Cosconera i Carabassa (La Segarra) 2. Maria Rosa Amorós i Capdevila (El Pallars Jussà) 3. Albert Donès i Antequera (Les Garrigues) 4. Elena Fuses i Navarra (El Segrià) 5. Rubèn Serrano i Castellà ( JERC – El Pla d’Urgell) 6. Sara Alarcón i Postils ( El Solsonès) 7. Joan Talarn i Gilabert ( El Pla d’Urgell) 8. Teresa Canals i Solé (L’Urgell) 9. Jordi Oronich i Ruiz (La Noguera) 10. Gerard Salines i Gómez (El Segrià) 11. Mireia Pellicer i Martí (L’Alt Urgell) 12. Miquel Serra i Godina (El Segrià) 13. Montserrat Fornells i Solé (La Noguera) 14. Alba Balcells i Barril (El Pla d’Urgell) 15. David Rodríguez i González (El Solsonès) R1. Francesc Aroles i Ferrer (L’Alt Urgell) R2. Hugo de la Rosa i Ruperto (L’Aran) R3. Ester Roca i Gasull (La Segarra) R4. Laia Pérez i Altisent (La Noguera) R5. Carme Farran i Balcells (Les Garrigues) R6. Marc Moreno i Monsó (L’Alta Ribagorça) R7. Maria Pilar Cases i Lopetegui (El Pallars Jussà)  

Aroles, Pellicer,Cases i Amorós

ERC a l’Alt Pirineu i l’Aran tria els seus candidats i candidates comarcals.

Amb la celebració del congressos de l’Alt Urgell i el Pallars Jussà aquest diumenge es tanca el procés de selecció de candidats per formar part de la llista electoral a la circumscripció de Lleida el proper 25 de Novembre. Esquerra Republicana de Catalunya escull els seus candidats a través del vot directe de la seva militància des del propi territori. Així, l’Alt Pirineu ha realitzat l’elecció de fins a nou candidats. Els electes han estat per l’Alt Urgell Francesc Aroles i Mireia Pellicer, a l’Alta Ribagorça Marc Moreno, al Pallars Jussà Rosa Amorós i Ma Pilar Cases, pel que fa al Pallars Sobirà l’alcalde d’Esterri d’Àneu, Ramon Villuendas, i Hug de la Rosa per la Val d’Aran. Cal remarcar que la comarca de la Cerdanya forma part de la circumscripció electoral de Girona i els candidats escollits han estat Isidre Ribera i Olga Farré. Pel que fa a la posició que ocuparà cada candidat a la llista, aquesta decisió recau a la comissió electoral d’ERC, òrgan amb representants de la direcció nacional així com de les diferents federacions regionals. Des de la Federació regional de l’Alt Pirineu, Francesc Viaplana reclama la necessitat de que un dels candidats pirinencs cal que vagi en una posició destacada de la llista per obtenir representació al Parlament de Catalunya i així poder vetllar pels interessos i necessitats del Pirineu, en tant que representa un 20% del territori català.   

ERC DE L’ALT PIRINEU PREPARA L’ELECCIÓ DELS SEUS REPRESENTANTS PER ANAR A LES LLISTES DE LES PROPERES ELECCIONS CATALANES

Durant aquesta setmana mitjançant congressos comarcals la federació d’Esquerra de l’Alt Pirineu i Aran escollirà els 7 candidats i/o candidates per anar a la llista d’ERC de Lleida Tal i com indiquen els estatuts del partit d’Esquerra Republicana de Catalunya l’elecció dels candidats per poder anar a les llistes electorals recau a la militància del partit. Això fa que amb l’anticipació d’eleccions totes les seccions comarcals d’Esquerra de Catalunya estiguin duent a terme congressos comarcals per escollir els seus candidats. En el cas de l’Alt Pirineu els congressos es durant a terme entre el 4 i 7 d’octubre i s’hauran d’escollir 7 representants per anar a la llista electoral de Lleida, dos del Pallars Jussà, dos de l’Alt Urgell, un del Pallars Sobirà, un de l’ Alta Ribagorça i un de la Val d’Aran, un dels escollits haurà d’anar en un lloc destacat de la llista tal i com s’ha vingut fent des de l’any 1992, any en que es va crear la regional, perquè l’Alt Pirineu ha d’obtenir representació al Parlament de Catalunya i poder defensar els interessos propis des del seu territori.   

Bona valoració de les conferències d’ Oriol Junqueras i Joan Tardà a la Seu i a Tremp.

El passat dissabte el president d’Esquerra Republicana de Catalunya, va congregar més de 150 persones a la sala de la Immaculada de la Seu d’Urgell, on va exposar en una magistral conferència a tots els urgellencs i urgellenques que la prioritat d'ERC és conscienciar a tots els catalans que la independència del nostre país és possible i el camí per aconseguir-ho és convèncer a una gran majoria. La manera de fer-ho és donar respostes a les preguntes de la gent que no està convençuda. En paraules d’Oriol Junqueras, "els impostos dels catalans han servit perquè l’Estat espanyol basteixi un model econòmic ruïnós, faraònic i centralista". El dirigent republicà va concloure que "la pertinença a un Estat irresponsable i al llindar de la fallida és una amenaça per al nostre futur com a poble", malgrat que Catalunya sigui "un país fort, amb una economia exportadora i solvent, que no hauria de fer cap retallada si gestionés els seus propis recursos". En el cas de l'Alt Urgell, Esquerra denuncia que la crisi i l'espoli fiscal "afecten d’una manera greu en l’alta taxa d’aturats i en la poca possibilitat de llocs de treball". La comarca "pot tenir hipotecat el seu futur, que passa per perdre el seu jovent i quedar-se amb una comarca envellida i amb poca vida", afirmen. Quan a les retallades sanitàries, segons ERC, "l’Alt Urgell ho està patint veient augmentades cada vegada més les llistes d’espera. Pel que fa al Pallars Jussà, el diputat al Congrés Joan Tardà va realitzar dilluns una conferència de dues hores davant un centenar de trempolins i trempolines exposant-los-hi d’una manera clara, senzilla i amena com Espanya ens ha espoliat durant anys, i com en menys de dos anys han destruït un estat del benestar que ens ha costat 30 anys aconseguir-lo. Joan Tardà exposà que “el moment és greu però ara tenim una gran oportunitat i això no es pot deixar perdre” ara hem de sortir al carrer i conscienciar a tots els catalans que la independència del nostre país és possible i el camí per aconseguir-ho és convèncer als indecisos, centenars de milers de catalans que volen ésser convençuts.

Conferència de Joan Tardà a Tremp

El Diputat d'ERC a les Corts Generals Espanyoles pronunciarà aquest dilluns dia 17 de setembre a Tremp una conferència que tractarà sobre el l'espoli que patim a Catalunya per part de l'estat espanyol. El Diputat exposarà dades general a nivell del territori català així com exemples concrets del nostre territori. La conferència forma part de la campanya que està duent Esquerra Republicana de Catalunya en els darrers mesos "Prou espoli, ara república catalana" que pretén explicar a la població catalana les mancances que patim a Catalunya degut a l'espoli aplicat per l'estat espanyol.

Conferència d'Oriol Junqueras a la Seu d'Urgell

La Federació Regional d'ERC a l'Alt Pirineu, ha organitzat per aquest dissabte dia 15 de setembre a la Seu d'Urgell, una conferència del president d'Esquerra Republicana de Catalunya Oriol Junqueras. La conferència s'emmarca dins de la campanya "Prou espoli, ara república catalana" que està duent a terme la formació en els darrers mesos, i que pretén conscienciar a la població i fer pedagogia de la realitat de l'espoli econòmic que patim a Catalunya per part de l'estat espanyol, i de la necessitat d'esdevenir un estat propi. L'acte tindrà lloc el proper dissabte dia 15 de setembre, a les 19h a la Sala de la Immaculada de la Seu d'Urgell. (Carrer del Carme, 9)