Alt Pirineu

Totes les notícies

Bona valoració de les conferències d’ Oriol Junqueras i Joan Tardà a la Seu i a Tremp.

El passat dissabte el president d’Esquerra Republicana de Catalunya, va congregar més de 150 persones a la sala de la Immaculada de la Seu d’Urgell, on va exposar en una magistral conferència a tots els urgellencs i urgellenques que la prioritat d'ERC és conscienciar a tots els catalans que la independència del nostre país és possible i el camí per aconseguir-ho és convèncer a una gran majoria. La manera de fer-ho és donar respostes a les preguntes de la gent que no està convençuda. En paraules d’Oriol Junqueras, "els impostos dels catalans han servit perquè l’Estat espanyol basteixi un model econòmic ruïnós, faraònic i centralista". El dirigent republicà va concloure que "la pertinença a un Estat irresponsable i al llindar de la fallida és una amenaça per al nostre futur com a poble", malgrat que Catalunya sigui "un país fort, amb una economia exportadora i solvent, que no hauria de fer cap retallada si gestionés els seus propis recursos". En el cas de l'Alt Urgell, Esquerra denuncia que la crisi i l'espoli fiscal "afecten d’una manera greu en l’alta taxa d’aturats i en la poca possibilitat de llocs de treball". La comarca "pot tenir hipotecat el seu futur, que passa per perdre el seu jovent i quedar-se amb una comarca envellida i amb poca vida", afirmen. Quan a les retallades sanitàries, segons ERC, "l’Alt Urgell ho està patint veient augmentades cada vegada més les llistes d’espera. Pel que fa al Pallars Jussà, el diputat al Congrés Joan Tardà va realitzar dilluns una conferència de dues hores davant un centenar de trempolins i trempolines exposant-los-hi d’una manera clara, senzilla i amena com Espanya ens ha espoliat durant anys, i com en menys de dos anys han destruït un estat del benestar que ens ha costat 30 anys aconseguir-lo. Joan Tardà exposà que “el moment és greu però ara tenim una gran oportunitat i això no es pot deixar perdre” ara hem de sortir al carrer i conscienciar a tots els catalans que la independència del nostre país és possible i el camí per aconseguir-ho és convèncer als indecisos, centenars de milers de catalans que volen ésser convençuts.

Conferència de Joan Tardà a Tremp

El Diputat d'ERC a les Corts Generals Espanyoles pronunciarà aquest dilluns dia 17 de setembre a Tremp una conferència que tractarà sobre el l'espoli que patim a Catalunya per part de l'estat espanyol. El Diputat exposarà dades general a nivell del territori català així com exemples concrets del nostre territori. La conferència forma part de la campanya que està duent Esquerra Republicana de Catalunya en els darrers mesos "Prou espoli, ara república catalana" que pretén explicar a la població catalana les mancances que patim a Catalunya degut a l'espoli aplicat per l'estat espanyol.

Conferència d'Oriol Junqueras a la Seu d'Urgell

La Federació Regional d'ERC a l'Alt Pirineu, ha organitzat per aquest dissabte dia 15 de setembre a la Seu d'Urgell, una conferència del president d'Esquerra Republicana de Catalunya Oriol Junqueras. La conferència s'emmarca dins de la campanya "Prou espoli, ara república catalana" que està duent a terme la formació en els darrers mesos, i que pretén conscienciar a la població i fer pedagogia de la realitat de l'espoli econòmic que patim a Catalunya per part de l'estat espanyol, i de la necessitat d'esdevenir un estat propi. L'acte tindrà lloc el proper dissabte dia 15 de setembre, a les 19h a la Sala de la Immaculada de la Seu d'Urgell. (Carrer del Carme, 9)

ERC DE L’ALT URGELL SURT AL CARRER PER EXPLICAR LA CAMPANYA NACIONAL ” PROU ESPOLI. ARA REPÚBLICA CATALANA”

La Seu d’Urgell es mobilitza a favor de la independència. Esquerra de l’Alt Urgell surt al carrer per explicar la campanya nacional.  En paraules del President d’ERC Oriol Junqueras, “l’espoli fiscal que patim els catalans ve de molt lluny. La crisi econòmica evidencia la cruesa de l’espoli social en forma de menys benestar i més dificultats per a la nostra gent. Durant molts anys, els impostos dels catalans han servit perquè l’Estat espanyol basteixi un model econòmic ruïnós, faraònic i centralista. La pertinença a un Estat irresponsable i al llindar de la fallida és una amenaça per al nostre futur com a poble. Som un país fort, amb una economia exportadora i solvent, que no hauria de fer cap retallada si gestionés els seus propis recursos. És hora de tenir la clau de la caixa dels nostres impostos. La nostra gent mereix un futur millor i més digne. Anem per feina! Cap a la República Catalana.” Per això la gent d’ERC de l’Alt Urgell, militants, simpatitzants, amics, surten al carrer aquest dissabte 8 de setembre per explicar als urgellencs i urgellenques els arguments i motius de pes que tenim els catalans i catalanes per dir PROU. Si analitzem el territori urgellenc podem veure que la crisi afecta d’una manera greu en l’alta taxa d’aturats i aturades i en la poca possibilitat de llocs de feina. La comarca de l’Alt Urgell pot tenir hipotecat el seu futur que passa per perdre el seu jovent i quedar-se amb una comarca envellida i amb poca vida, actualment la joventut que marxa a estudiar fora té greus dificultats per retornar al territori. En tema de retallades sanitàries l’Alt Urgell, ho està patint veient augmentades cada vegada més les llistes d’espera dels especialistes mèdics, per exemple. Amb el nom de PROU ESPOLI, Esquerra Republicana de Catalunya està duent a terme una campanya divulgativa sobre els números de l’espoli fiscal que suporta Catalunya per part de l’Estat espanyol. Aquesta campanya es porta a terme a tota Catalunya entre els mesos de juny i octubre i té com a principals objectius fer créixer el suport social per avançar cap a la República Catalana, difondre entre la ciutadania les xifres de l'espoli fiscal, reforçar el consens social d'assolir la independència econòmica, fer arribar a àmbits d'influència europea els nostres arguments i difondre el posicionament d'ERC en el debat del pacte fiscal i la hisenda pròpia.

Cartell Prou Espoli vilaller

ERC DE L’ALTA RIBAGORÇA SURT AL CARRER PER EXPLICAR LA CAMPANYA NACIONAL ” PROU ESPOLI. ARA REPÚBLICA CATALANA”

Amb el nom de PROU ESPOLI, Esquerra Republicana de Catalunya inicia una campanya divulgativa sobre els números de l’espoli fiscal que suporta Catalunya per part de l’Estat espanyol. Aquesta campanya es durà a terme a tota Catalunya entre els mesos de juny i octubre i té com a principals objectius fer créixer el suport social per avançar cap a la República Catalana, difondre entre la ciutadania les xifres de l'espoli fiscal, reforçar el consens social d'assolir la independència econòmica , fer arribar a àmbits d'influència europea els nostres arguments i difondre el posicionament d'ERC en el debat del pacte fiscal i la hisenda pròpia. Per això la gent d’ERC de Vilaller, militants, simpatitzants, amics, han sortit al carrer per explicar als ribagorçans i ribagorçanes els arguments i motius de pes que tenim els catalans i catalanes per dir PROU. També s’han manifestat a favor de les Seleccions Catalanes arran de les problemàtiques amb els Sky Games. En el cas de l’Alta Ribagorça s’ha de posar èmfasi en les retallades que està patint aquest territori, com per exemple l'ERO presentat per l’estació d’esquí de Boí Taüll que ha afectat directament a 90 treballadors i treballadores des del mes de maig, i que afecta indirectament a 400 llocs de treball de diferents sectors. Com també, el tancament parcial del conjunt romànic de la Vall de Boí declarat Patrimoni de la Humanitat que ha causat la presentació d'un ERO que ha afectat 12 treballadors. Tot l’esforç realitzat per la gent de la comarca en les darreres dècades no servirà de res si es deixen caure les empreses més grans de la zona. Segons comenta el President d’ERC Oriol Junqueras, “l’espoli fiscal que patim els catalans ve de molt lluny. La crisi econòmica evidencia la cruesa de l’espoli social en forma de menys benestar i més dificultats per a la nostra gent. Durant molts anys, els impostos dels catalans han servit perquè l’Estat espanyol basteixi un model econòmic ruïnós, faraònic i centralista.

Al costat de la gent

S’acosta l’hora en què els partits polítics catalans s’hauran de definir sobre el sistema de finançament que volem per al nostre país. I enmig de les especulacions sobre conceptes com pacte fiscal, concert econòmic o quotes de solidaritat, alguns pretenen ignorar que al Parlament de Catalunya ja hi ha un acord, votat amb majoria absoluta, sobre com ha de ser aquest finançament. És l’acord que CiU, ICV-EUiA i ERC van aprovar en la comissió parlamentària sobre el Concert Econòmic de la passada tardor. Un acord que, paradoxalment, el PP i el PSOE del País Basc seria el mínim que signarien, no pas per massa ambiciós, sinó perquè el trobarien insuficient, just al contrari que els seus homòlegs catalans. Així doncs, que no se’ns acusi d’intransigents per defensar un acord que tothom pot defensar. Perquè, de fet, som nosaltres qui considerem que el concert econòmic és el mínim dels mínims que aquest país necessita. Esquerra Republicana està convençuda que els catalans necessitem prendre les regnes del nostre futur, i que això passa, almenys, pel control dels nostres impostos, però que només es garanteix amb un estat propi, amb la República Catalana. I no ens fa por quedar-nos al marge d’un acord aigualit, rebaixat o desnaturalitzat. Perquè preferim estar al costat del 80% dels nostres conciutadans que reclamen controlar els seus impostos que no pas al costat de les direccions de tres partits polítics. Perquè preferim estar al costat dels sindicats, de les patronals, de les entitats i de les organitzacions de tot tipus que ja s’han posicionat a favor del concert econòmic que no pas al costat de polítics que no defensen per als catalans allò que sí que defensen per als ciutadans bascos. Article d'Oriol Junqueres - President d'Esquerra Republicana de Catalunya http://www.junqueras.cat/bloc

Francesc Viaplana

El govern de CiU arracona el Pirineu?

El passat 20 de juny el Departament de Governació donava a conèixer l’atorgació de subvencions dels fons Feder amb una reducció d’un terç. La crisi? Segur, però del que no té la culpa la crisi és que en repartir-los el Pirineu n’hagi sortit malparat. De subvencionar 25 ens locals pirinencs l’any 2009 ara són 5, però el més greu ha estat que de rebre el 13% dels diners, el Pirineu, ara, en rep el 4%.I heu sentit als diputats del Pirineu, o al delegat del govern al Pirineu dir alguna cosa? No, com tampoc ho van fer en acceptar o promoure, vés a saber, que el Pirineu sigui l’única vegueria on s’ha desmuntat la feble estructura territorial formada per gent del país, el nostre, extens i poc poblat que necessita qui el defensi, que vetlli pels seus interessos tant des de l’àmbit públic com del privat. Algú que pugui gestionar les actuacions de cada departament i vetllar que la nostra realitat sigui present al planificar i prendre decisions. Ens treuen el tren de la Pobla i ens n’assabentem la vigília, fan retallades a la sanitat i desconeixen que treure un metge, aquí, de vegades és reduir el 100% del servei. Quan en Jordi Ausàs era conseller del Departament de Governació i en Josep Ardanuy delegat al Pirineu, llavors s’exercia amb criteris d’equilibri territorial. Fou quan el pla únic d’obres i serveis, l’autèntica columna vertebral de les actuacions que poden fer el nostres ajuntaments va arribar amb força als municipis, com mai s’havia vist, per fer accions en quasi tots els nostres pobles entre els anys 2008-2012. Pràcticament el 10% dels recursos a repartir a Catalunya. Fou llavors quan va arribar als pobles el senyal de tots els canals de televisió, quan el internet de banda ampla va entrar a tots els racons, quan es va dotar els ajuntaments de llevaneus, o quan TV Pirineus va fer honor al seu nom i es va poder desplegar pel territori, sent ara una gran eina de vertebració pirinenca. I tot això no fou per casualitat.

L'ESTAT ENS ESPOLIA

L'ESTAT ENS ESPOLIA DES DE FA SEGLES

L'espoli Fiscal és una constant històrica denunciada des de fa més d'un segle. Des de 1986 l'espoli fiscal acumulat de Catalunya és de 289.274 milions d'euros. El triple de les ajudes de la Unió Europea a l'Estat Espanyol en el mateix període. Comencem a dir:

PROU ESPOLI. ARA REPÚBLICA CATALANA

PROU ESPOLI. ARA REPÚBLICA CATALANA

A Esquerra Republicana de Catalunya iniciem una campanya d'àmbit nacional per adreçar-nos a tots els ciutadans i ciutadanes de Catalunya. En el nostre cas, la Federació Regional d'ERC de l'Alt Pirineu  vol apropar-se a la gent del Pirineu i explicar que Catalunya sense Espoli és un País Viable. Posarem parades als carrers dels nostres pobles i ciutats perquè els pirinencs i pirinenques tinguin informació suficient per poder dir PROU ESPOLI. REPÚBLICA CATALANA. Per més informació  www.prouespoli.cat