Alt Pirineu

Totes les notícies

Actes d’ERC Pirineu a Organyà, Oliana, Vilaller i Tremp aquest cap de setmana.

ERC Alt Pirineu ha organitzat aquest cap de setmana diversos actes de campanya en diferents poblacions pirinenques. El primer dels actes es va dur a terme la tarda de divendres a Organyà i va anar a càrrec de Sebastià Sardiné. El jurista, va explicar als assistents com s’organitzen la llei de referèndum i la de transitorietat jurídica. Sardiné, va deixar clara la disposició de celebrar el referèndum el proper 1 d’octubre amb totes les garanties, així com també va esvair dubtes sobre com s’administrarà Catalunya en el cas que el Sí a la independència guanyi. Aquests aspectes els regula la llei de transitorietat jurídica que té per objectiu garantir la seguretat jurídica, així com la successió ordenada de les administracions i la continuïtat dels serveis públics, durant el procés de transició de Catalunya cap a un estat independent. Dissabte al migdia, en un vermut-tertúlia a Oliana, Sardiné ha repetit la seva exposició, davant d’un públic molt interessat en la temàtica. El tercer dels actes ha estat a Vilaller, i ha comptat amb la presència dels Diputats al Parlament de Catalunya, Carmina Castellví i David Rodríguez, que han remarcat que en cap cas el referèndum és il·legal i compta amb totes les garanties de legalitat i que l’estat espanyol està privant dels drets més bàsics, fins i tot dels presents a la Declaració universal dels drets humans. Han recordat també que, en els darrers 20 anys s’han independitzat fins a 43 nous estats que no eren considerats colònies i van exercir el seu dret a l’autodeterminació. Per finalitzar, han fet esment de la vergonyosa actuació policial d’aquests dies en un estat d’alerta terrorista de nivell 4 sobre 5. El darrer dels actes ha estat a la sala la Lira de Tremp, on s’ha dut a terme un acte conjunt amb el PDeCAT i que hi han intervingut l’Eurodiputat Ramon Tremosa i els Diputats al Parlament de Catalunya Montse Fornells i Bernat Solé. Els Diputats, i alhora alcaldes, han explicat la importància del moment clau que estem vivint, han animat a la gent a no caure en les intimidacions del govern espanyol dels darrers dies i han remarcat els beneficis que tindrà la nova república per als municipis, ja que gestionarem els nostres propis recursos i crearem una república més equitativa i menys centralitzada.

Cap de setmana ple d'actes de la campanya "Construir una Nova República".

Relació d'actes per aquest cap de setmana d'ERC Alt Pirineu.   DIVENDRES 22 DE SETEMBRE Matí. Mercat a Pont de  Suert. 19H. Sala de les Homilies d'Organyà. "Llei de referèndum i transitorietat jurídica" amb Sebastià Sardiné. DISSABTE 23 DE SETEMBRE Matí. Mercat a Oliana i la Seu d'Urgell 13h. Oliana. Vermut-tertúlia "Llei de referèndum i transitorietat jurídica" amb Sebastià Sardiné. Plaça de la Reguereta. 18h. Vilaller. Ferran Civit i Carmina Castellví. Espai annexe a l'Hotel Montsant. 18.30h. Tremp. Bernat Solé i Montse Fornells amb Ramon Tremosa. La Lira. Per altra banda, us avancem que dimarts dia 26, es farà a la Seu d'Urgell l'acte central del Pirineu amb la Consellera Meritxell Serret i l'Eurodiputat Josep Maria Terricabras, a les 19h a la plaça de les monges.

Josep Ginesta explica a Puigcerdà que les pensions estan garantides a la República Catalana. Dones de 3 generacions expliquen a la Seu perquè votaran Sí.

El Director General del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, ha explicat aquest dissabte a la tarda a Puigcerdà que les pensions estan garantides a la nova república. Ha exposat que, la manera de garantir-les és esdevenint una zona econòmicament forta. Una Catalunya amb una economia dinàmica, amb empreses que generin llocs de treball i una societat ben empleada, ha de permetre un bon sistema de pensions pel sistema de repartiment. Ginesta, ha explicat també quina és la forma de recaptació i pagament de la seguretat social, quins mecanismes hi ha per al seu pagament, i quins són els condicionants. A Espanya actualment hi ha un 20,42% de pensionistes enfront un 22.59% a Catalunya, certament més alt, però per altra banda a Espanya un 39,09% de la població cotitza i en canvi a Catalunya s’arriba fins al 43,87%, per tant, la diferència és més favorable a Catalunya. Per altra banda, també ha esvaït pors i rumors pel que fa al cobrament de la pensió corresponent als anys cotitzats a la seguretat social espanyola. A la mateixa hora, a la Seu d’Urgell, tres dones de tres generacions diferents han exposat quins són els seus motius per votar sí al referèndum del proper 1 d’octubre. Així, Sílvia Manresa, Elisabet Garrabou i Dolors Majoral han remarcat la necessitat d’esdevenir un estat independent, i han reclamat també que esperen que a la Nova República, s’acabi amb la centralització i el Pirineu passi a ser un territori de la categoria que li pertoca, i es realitzi i compleixi el desplegament que marca l’actual llei de vegueries. A l’acte, que ha aplegat una seixantena de persones, hi han assistit la Delegada del Govern a l’Alt Pirineu i l’Aran, Rosa Amorós, i la Senadora, Anna Azamar. L’acte “Tres generacions, un mateix objectiu” s’emmarca en el seguit d’actes de dones que ERC organitza aquest cap de setmana arreu del territori.    

Acte de dones a la Seu i Josep Ginesta a Puigcerdà, actes d'ERC Alt Pirineu aquest dissabte

Aquest dissabte dia 16 de setembre ERC Alt Pirineu ha organitzat dos actes, a l'Alt Urgell i a la Cerdanya.  El primer, a la Seu d'Urgell i que porta per títol "Tres generacions, un mateix objectiu" és un acte transversal i intergeneracional amb tres dones del territori que exposaran quins són els seus motius per voler una Catalunya independent i, per tant, votar sí el proper 1 d'octubre.  L'acte comptarà amb la col·laboració de Sílvia Manresa, llicenciada en belles arts; Elisabet Garrabou, professora i Dolors Majoral, jubilada i la qui fou la primera presidenta del Consell Comarcal de l'Alt Urgell. La cita és a les 18 h, a la Plaça Soldevila (exterior del Centre Cívic El Passeig), i en cas de mal temps a la sala de la Immaculada. D'altra banda, Josep Ginesta, Director General del Departament de treball, afers socials i famílies de la Generalitat de Catalunya, explicarà "Una nova república amb pensions garantides" al Museu Cerdà de Puigcerdà, també a les 18h.  Aquests són els primers de tot un seguit d'actes que ERC Alt Pirineu ha organitzat per a aquestes dues setmanes de campanya, i que portarà a totes les comarques del Pirineu.

La Diputada i presidenta de la comissió d’investigació, Alba Vergés, explica l’entramat de l’Operació Catalunya a la Seu d’Urgell.

La Diputada al Parlament de Catalunya i, alhora, presidenta de la comissió d’investigació sobre l’Operació Catalunya, Alba Vergés, va oferir ahir al vespre a la Seu una xerrada per explicar com funciona l’esmentat entramat. Vergés va exposar, de forma visual, com l’estat espanyol està implicat en una campanya de desprestigi i persecució de polítics catalans independentistes. Tot sorgeix a partir de la gravació de la conversa entre el llavors Ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz i el Director de l’Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso i que exposa la voluntat manifesta d’embrutar la imatge pública de membres de l’executiu català. La Diputada va explicar quin va ser el motiu que va dur al Parlament de Catalunya a crear la comissió d’investigació, davant la inoperància del govern espanyol, en quan a unes gravacions produïdes al mateix despatx del ministeri de l’interior, sense voler investigar d’on provenen i com s’havien produït. “el Ministre de l’interior havia estat ‘víctima’ d’una acció il·legal al seu propi despatx del ministeri i la fiscalia no es digna a investigar-ho, i evidentment, pel contingut de la conversa, el Parlament de Catalunya ens veiem obligats a obrir la comissió d’investigació, comissió que Ciutadans, PP i PSC, van abandonar” A la comissió, per tal d’investigar tot l’entramat, han estat citats Mariano Rajoy, Jorge Fernández Díaz, Daniel de Alfons o el Fiscal Superior de Catalunya, sense que hagin comparegut, havent demanat dictamen a estaments com el Consell d’Estat, sobre la necessitat de comparèixer, i aquests, evidentment, dictaminaren que no procedia comparèixer al Parlament de Catalunya, però sí al Congrés. El motiu és que, al Congrés tenen majoria PP, PSOE i Ciutadans, amb suficients vots per denegar la petició de compareixença Vergés va explicar què és exactament l’Operació Catalunya, aquesta respon a ordres polítiques per aturar el creixement de l’independentisme català i malmetre la imatge pública d’alguns polítics independentistes i de retruc del col·lectiu independentista.

Alba Vergés "Operació Catalunya" a la Seu d'Urgell

La Diputada al Parlament de Catalunya i presidenta de la Comissió d'Investigació sobre l'Operació Catalunya, Alba Vergés, realitzarà una conferènca amb la corresponent explicació de l'operació a la Seu d'Urgell. L'acte està previst per al proper dijous dia 31 d'agost, a les 20h al Centre Cívic El Passeig, 

Comunicat oficial d'Esquerra Republicana de Catalunya

Esquerra Republicana condemna sense pal·liatius l'acció terrorista que ha tingut lloc avui a la ciutat de Barcelona i ofereix tot l'escalf i el seu més sentit condol als familiars i amics de víctimes i ferits.   Esquerra Republicana ha suspès tots els actes previstos per avui. Fem nostre el compromís per combatre la barbàrie del terrorisme i treballar per un món de justícia i de pau. El terror no ens vencerà mai.