Alt Pirineu

Totes les notícies

Albert Castellanos i Ester Capella han parlat sobre els pressupostos justos a la Nova República a Sort

Aquest dissabte 12 d’agost Ester Capella, Diputada al Congrés i Albert Castellanos, Director General de Promoció Econòmica, Competència i Regulació, han parlat de pressupostos.   A la plaça Major de Sort ha començat l’acte presentat per la senadora Anna Azamar. Tot seguit Albert Castellanos ens ha ensenyat diverses gràfiques i diapositives de pressupostos passats, de presents i els previstos en un futur pròxim. Ha fet un resum de la despesa en polítiques socials i ha acabat parlant sobre la renda garantida de la ciutadania.   A continuació Ester Capella ha parlat de l’actual tracte de l’estat en vers a Catalunya i sobre els pressupostos i despeses de l’estat espanyol. Ha acabat l’explicació afegint: “Volem un estat just que redistribueixi la riquesa i un sistema tributari que controli la corrupció”.   L’acte ha acabat amb les respostes dels dos ponents a les qüestions dels assistents. L’explicació s'emmarca dins de la campanya que ERC està duent a terme anomenada "Construir una Nova República", aquesta continuarà durant tot el mes d’agost amb més actes.  

Ester Capella ens parla a Tremp de la República que farem, millor per al territori?

Dilluns 14 d’agost Ester Capella, Diputada al Congrés, en un Vermut-tertúlia ens parlarà de “La República que farem, millor per al territori?” L’acte serà a la 13h a la Rambla Dr. Pearson, de Tremp. Prèviament estarem a la parada al mercat per a qui vulgui més informació. L’explicació s'emmarca dins de la campanya que ERC està duent a terme anomenada "Construir una Nova República", aquesta continuarà durant tot el mes d’agost amb més actes.  

Albert Castellanos i Ester Capella ens parlen sobre els pressupostos justos a la Nova República a Sort

  Dissabte 12 d’agost Ester Capella, Diputada al Congrés i Albert Castellanos, Director General de Promoció Econòmica, Competència i Regulació, explicaran els Pressupostos justos a la Nova República. A les 18.30h a la plaça Major de Sort. L’explicació s'emmarca dins de la campanya que ERC està duent a terme anomenada "Construir una Nova República", aquesta continuarà durant tot el mes d’agost amb més actes.  

ERC Pirineu continua amb la campanya “Construir la nova república”

ERC Pirineu segueix durant aquest mes d’agost amb la campanya “Construir una nova república” amb l’organització, de moment, de sis actes, a l’espera de poder-ne organitzar encara alguns més. La campanya construir la nova república exposa a través de diferents actes i ponents quins són els motius per votar SÍ al referèndum del proper 1 d’octubre. Els actes previstos arreu del Pirineu per a aquest mes són els següents: Dissabte 12 d’agost. 18.30h. Plaça Major de Sort. “Pressupostos justos a la nova república” amb Ester Capella, Diputada al Congrés i Albert Castellanos, Director General de Promoció Econòmica, Competència i Regulació. Dilluns 14 d’agost. 13h. Rambla Dr. Pearson, de Tremp. “La República que farem, millor per al territori?” Vermut-tertúlia amb Ester Capella, Diputada al Congrés. Prèviament, parada al mercat. Dilluns 14 d’agost, Mercat a Sort. Dijous 17 d’agost. 20h. Centre Cívic El Passeig de la Seu. “Millorarà l’agricultura a la nova república?” Ferran de Noguera, Director dels Serveis Territorials d’Agricultura a Lleida. Divendres 18 d’agost. 20h. Plaça Santa Maria de Puigcerdà. “Construir una nova república” Isaac Peraire, Vicesecretari general de Coordinació Interna, Territori i Organització d’ERC i Teresa Jordà, Diputada al Congrés. Dimarts 22 d’agost.20h. Isona i Conca Dellà. “Millorarà l’agricultura a la nova república?” Ferran de Noguera, Director dels Serveis Territorials d’Agricultura a Lleida.   Amb aquests, i a l’espera de poder organitzar-ne encara algun més, ERC haurà dut a terme una quinzena d’actes al Pirineu exposant a la població els motius pels que votar SÍ.  

Mònica Palacín explica a Pont de Suert perquè hi sortirem guanyant amb la Nova República Catalana

La Secretària d'Organització d’ERC, Mònica Palacín, ha explicat aquest dissabte a la tarda a Pont de Suert els motius pels quals sortirem guanyant en una Nova República. Ha esvaït dubtes i pors de la majoria dels assistents garantint que els ajuntaments estan al servei del poble i si algun ajuntament s’oposa a facilitar el referèndum al seu municipi es trobaran altres vies per fer que tothom pugui votar. Però seria curiós que un alcalde no deixés votar als seus veïns, si aquets així ho demanen i ho volen. Ha exposat les garanties per la democràcia i ha defensat que s’ha de refutar l’argument de la por que utilitza el govern espanyol sobretot amb la gent més sensible, com per exemple la gent gran amb les pensions. “Catalunya, com tots sabem, genera més llocs de treball, per tant, l’actual sistema de pensions per repartiment en una futura Catalunya independent és més viable que a l’estat espanyol, on seria possible una fallida de la seguretat social. A aquella gent que tenim al nostre voltant i tenen por els hem de convèncer i tranquil·litzar”.  

Hi sortirem guanyant amb la Nova República? Xerrada-debat amb Mònica Palacín a Pont de Suert.

Dissabte a Pont de Suert, tindrà lloc la xerrada que porta per títol "hi sortirem guanyant amb la Nova República?", un debat sobre la situació actual i futura a l'Alt Pirineu, que anirà a càrrec de la Secretaria d’Organització d’ERC, Mònica Palacín.  El debat s'emmarca dins de la campanya que ERC està duent a terme anomenada "Construir una Nova República". L'acte es durà a terme aquest dissabte 22 de juliol a les 18h a la sala annexa a l’oficina d’informació.  

Jordi Cortada debat sobre sanitat al Pirineu a la Seu d’Urgell

Aquest dimecres al vespre s’ha dut a terme a la Seu d’Urgell una xerrada-debat amb el gerent de la Regió Sanitària de l’Alt Pirineu i l’Aran, Jordi Cortada. Amb el títol “Millorarà la sanitat a la Nova República”. Emmarcada en la campanya “Construir una nova república” el Centre Cívic El Passeig ha reunit un seguit de persones individuals interessades per la temàtica així com també diferents professionals de l’àmbit que han conversat amb el dirigent durant més d’una hora. Cortada, ha exposat quina és l’estructura actual del sistema sanitari català, amb els diferents organismes que el conformen, ICS, CatSalut, etc... i les seves competències. S’ha parlat també de problemàtiques específiques del nostre territori, dels serveis de l’Hospital de la Seu i la seva organització, i ha manifestat que, “s’ha de garantir el mateix grau de supervivència si tens un infart tan si vius a l’eixample de Barcelona, com si vius a l’Alt Urgell, i això per nosaltres és prioritari.” El director territorial ha explicat quines són algunes de les mancances que caldria millorar i que podrien ser subsanades en una futura Catalunya independent, ja que recaptant la totalitat dels recursos que ara no ens són retornats, es podrien millorar molts més serveis.   Prèviament a l’acte, Cortada s’ha reunit amb dirigents de la Fundació Sant Hospital, així com amb els regidors del grup municipal d’ERC a la Seu d’Urgell i membres de la sectorial de salut d’ERC. Cortada ha conclòs l’acte manifestant que, “Una república que tingui capacitat de gestionar els seus diners, no ha de tenir dificultat per tenir un molt bon sistema de salut”    

Millorarà la sanitat a la Nova República? Xerrada-debat amb Jordi Cortada a la Seu.

Demà a la Seu d'Urgell, tindrà lloc la xerrada que porta per títol "Millorarà la sanitat a la Nova República?", un debat sobre la situació actual i futura de la sanitat a l'Alt Pirineu, que anirà a càrrec del Gerent de la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i l'Aran, Jordi Cortada.  El debat s'emmarca dins de la campanya que ERC està duent a terme anomenada "Construir una Nova República". L'acte es durà a terme demà dimecres 19 de juliol a les 20h a la sala polivalent del Centre Cívic El Passeig.   

Joan Santacana explica a Oliana que les pensions estan garantides a la República Catalana

El Director dels Serveis Territorials del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies a Lleida, Joan Santacana, ha explicat aquest dissabte a la tarda a Oliana que les pensions estan garantides a la nova república. Ha exposat que la manera de garantir-les és esdevenint una zona econòmicament forta. Una Catalunya amb una economia dinàmica, amb empreses que generin llocs de treball i una societat ben empleada, ha de permetre un bon sistema de pensions pel sistema de repartiment. “Catalunya és un àmbit econòmicament fort, i generador d’economia, per tant, l’actual sistema de pensions per repartiment en una futura Catalunya independent és plenament viable, a diferència de a l’estat espanyol, on seria possible una fallida de la seguretat social”. L’explicació no ha anat només adreçada a explicar la garantia de les pensions, sinó que s’ha explicat també quina és la forma de recaptació i pagament de la seguretat social, quins mecanismes hi ha per al seu pagament, i quins són els condicionants. A Espanya actualment hi ha un 20,42% de pensionistes enfront un 22.59% a Catalunya, certament més alt, però per altra banda a Espanya un 39,09% de la població cotitza i en canvi a Catalunya s’arriba fins al 43,87%, per tant, la diferència és més favorable a Catalunya. Per altra banda, també ha esvaït pors i rumors pel que fa al cobrament de la pensió corresponent als anys cotitzats a la seguretat social espanyola, “Les pensions no aniran a càrrec de l’estat espanyol, sinó de la República Catalana, que com heu vist, té més garantida la seva possibilitat de pagament”