Alt Pirineu

Totes les notícies

Josep Ginesta explica a Puigcerdà que les pensions estan garantides a la República Catalana. Dones de 3 generacions expliquen a la Seu perquè votaran Sí.

El Director General del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, ha explicat aquest dissabte a la tarda a Puigcerdà que les pensions estan garantides a la nova república. Ha exposat que, la manera de garantir-les és esdevenint una zona econòmicament forta. Una Catalunya amb una economia dinàmica, amb empreses que generin llocs de treball i una societat ben empleada, ha de permetre un bon sistema de pensions pel sistema de repartiment. Ginesta, ha explicat també quina és la forma de recaptació i pagament de la seguretat social, quins mecanismes hi ha per al seu pagament, i quins són els condicionants. A Espanya actualment hi ha un 20,42% de pensionistes enfront un 22.59% a Catalunya, certament més alt, però per altra banda a Espanya un 39,09% de la població cotitza i en canvi a Catalunya s’arriba fins al 43,87%, per tant, la diferència és més favorable a Catalunya. Per altra banda, també ha esvaït pors i rumors pel que fa al cobrament de la pensió corresponent als anys cotitzats a la seguretat social espanyola. A la mateixa hora, a la Seu d’Urgell, tres dones de tres generacions diferents han exposat quins són els seus motius per votar sí al referèndum del proper 1 d’octubre. Així, Sílvia Manresa, Elisabet Garrabou i Dolors Majoral han remarcat la necessitat d’esdevenir un estat independent, i han reclamat també que esperen que a la Nova República, s’acabi amb la centralització i el Pirineu passi a ser un territori de la categoria que li pertoca, i es realitzi i compleixi el desplegament que marca l’actual llei de vegueries. A l’acte, que ha aplegat una seixantena de persones, hi han assistit la Delegada del Govern a l’Alt Pirineu i l’Aran, Rosa Amorós, i la Senadora, Anna Azamar. L’acte “Tres generacions, un mateix objectiu” s’emmarca en el seguit d’actes de dones que ERC organitza aquest cap de setmana arreu del territori.    

Acte de dones a la Seu i Josep Ginesta a Puigcerdà, actes d'ERC Alt Pirineu aquest dissabte

Aquest dissabte dia 16 de setembre ERC Alt Pirineu ha organitzat dos actes, a l'Alt Urgell i a la Cerdanya.  El primer, a la Seu d'Urgell i que porta per títol "Tres generacions, un mateix objectiu" és un acte transversal i intergeneracional amb tres dones del territori que exposaran quins són els seus motius per voler una Catalunya independent i, per tant, votar sí el proper 1 d'octubre.  L'acte comptarà amb la col·laboració de Sílvia Manresa, llicenciada en belles arts; Elisabet Garrabou, professora i Dolors Majoral, jubilada i la qui fou la primera presidenta del Consell Comarcal de l'Alt Urgell. La cita és a les 18 h, a la Plaça Soldevila (exterior del Centre Cívic El Passeig), i en cas de mal temps a la sala de la Immaculada. D'altra banda, Josep Ginesta, Director General del Departament de treball, afers socials i famílies de la Generalitat de Catalunya, explicarà "Una nova república amb pensions garantides" al Museu Cerdà de Puigcerdà, també a les 18h.  Aquests són els primers de tot un seguit d'actes que ERC Alt Pirineu ha organitzat per a aquestes dues setmanes de campanya, i que portarà a totes les comarques del Pirineu.

La Diputada i presidenta de la comissió d’investigació, Alba Vergés, explica l’entramat de l’Operació Catalunya a la Seu d’Urgell.

La Diputada al Parlament de Catalunya i, alhora, presidenta de la comissió d’investigació sobre l’Operació Catalunya, Alba Vergés, va oferir ahir al vespre a la Seu una xerrada per explicar com funciona l’esmentat entramat. Vergés va exposar, de forma visual, com l’estat espanyol està implicat en una campanya de desprestigi i persecució de polítics catalans independentistes. Tot sorgeix a partir de la gravació de la conversa entre el llavors Ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz i el Director de l’Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso i que exposa la voluntat manifesta d’embrutar la imatge pública de membres de l’executiu català. La Diputada va explicar quin va ser el motiu que va dur al Parlament de Catalunya a crear la comissió d’investigació, davant la inoperància del govern espanyol, en quan a unes gravacions produïdes al mateix despatx del ministeri de l’interior, sense voler investigar d’on provenen i com s’havien produït. “el Ministre de l’interior havia estat ‘víctima’ d’una acció il·legal al seu propi despatx del ministeri i la fiscalia no es digna a investigar-ho, i evidentment, pel contingut de la conversa, el Parlament de Catalunya ens veiem obligats a obrir la comissió d’investigació, comissió que Ciutadans, PP i PSC, van abandonar” A la comissió, per tal d’investigar tot l’entramat, han estat citats Mariano Rajoy, Jorge Fernández Díaz, Daniel de Alfons o el Fiscal Superior de Catalunya, sense que hagin comparegut, havent demanat dictamen a estaments com el Consell d’Estat, sobre la necessitat de comparèixer, i aquests, evidentment, dictaminaren que no procedia comparèixer al Parlament de Catalunya, però sí al Congrés. El motiu és que, al Congrés tenen majoria PP, PSOE i Ciutadans, amb suficients vots per denegar la petició de compareixença Vergés va explicar què és exactament l’Operació Catalunya, aquesta respon a ordres polítiques per aturar el creixement de l’independentisme català i malmetre la imatge pública d’alguns polítics independentistes i de retruc del col·lectiu independentista.

Alba Vergés "Operació Catalunya" a la Seu d'Urgell

La Diputada al Parlament de Catalunya i presidenta de la Comissió d'Investigació sobre l'Operació Catalunya, Alba Vergés, realitzarà una conferènca amb la corresponent explicació de l'operació a la Seu d'Urgell. L'acte està previst per al proper dijous dia 31 d'agost, a les 20h al Centre Cívic El Passeig, 

Comunicat oficial d'Esquerra Republicana de Catalunya

Esquerra Republicana condemna sense pal·liatius l'acció terrorista que ha tingut lloc avui a la ciutat de Barcelona i ofereix tot l'escalf i el seu més sentit condol als familiars i amics de víctimes i ferits.   Esquerra Republicana ha suspès tots els actes previstos per avui. Fem nostre el compromís per combatre la barbàrie del terrorisme i treballar per un món de justícia i de pau. El terror no ens vencerà mai.  

Actes a La Seu i Puigcerdà per parlar sobre la Nova República

Avui i demà estarem en dos actes al Pirineu. Avui, dijous 17 d’agost es durà a terme a les 20:00h al centre cívic El Passeig de La Seu, l'acte que porta per títol: "Millorarà l'agricultura a la Nova República?" anirà a càrrec de Ferran de Noguera, director dels serveis territorials d'agricultura a Lleida.   Demà 18 d'agost, a les 20:00h a la plaça Santa Maria de Puigcerdà, l'acte el protagonitzarà Teresa Jordà, diputada d'ERC al Congrés i Isaac Peraire, vicesecretari general de Coordinació Interna, Territori i Organització d'ERC. L'acte porta per títol: "Construir una nova república"   L’explicació s'emmarca dins de la campanya que ERC està duent a terme anomenada "Construir una Nova República", aquesta continuarà durant tot el mes d’agost amb més actes.  

Ester Capella ens parla a Tremp de la República que farem, millor per al territori?

Aquest dilluns 14 d’agost Ester Capella, Diputada al Congrés ha parlat de la Nova República, al passeig de Tremp. Ha començat l’acte acompanyant als membres d’ERC Tremp a la parada que tenien en el mateix passeig i on han pogut parlar amb la gent que venia al mercat com cada dilluns.   Tot seguit, al mateix passeig s’ha fet un vermut – tertúlia on la diputada ha resolt dubtes sobre el referèndum i la Nova República i com repercutirà això al territori. L’explicació s'emmarca dins de la campanya que ERC està duent a terme anomenada "Construir una Nova República", aquesta continuarà durant tot el mes d’agost amb més actes.  

Albert Castellanos i Ester Capella han parlat sobre els pressupostos justos a la Nova República a Sort

Aquest dissabte 12 d’agost Ester Capella, Diputada al Congrés i Albert Castellanos, Director General de Promoció Econòmica, Competència i Regulació, han parlat de pressupostos.   A la plaça Major de Sort ha començat l’acte presentat per la senadora Anna Azamar. Tot seguit Albert Castellanos ens ha ensenyat diverses gràfiques i diapositives de pressupostos passats, de presents i els previstos en un futur pròxim. Ha fet un resum de la despesa en polítiques socials i ha acabat parlant sobre la renda garantida de la ciutadania.   A continuació Ester Capella ha parlat de l’actual tracte de l’estat en vers a Catalunya i sobre els pressupostos i despeses de l’estat espanyol. Ha acabat l’explicació afegint: “Volem un estat just que redistribueixi la riquesa i un sistema tributari que controli la corrupció”.   L’acte ha acabat amb les respostes dels dos ponents a les qüestions dels assistents. L’explicació s'emmarca dins de la campanya que ERC està duent a terme anomenada "Construir una Nova República", aquesta continuarà durant tot el mes d’agost amb més actes.  

Ester Capella ens parla a Tremp de la República que farem, millor per al territori?

Dilluns 14 d’agost Ester Capella, Diputada al Congrés, en un Vermut-tertúlia ens parlarà de “La República que farem, millor per al territori?” L’acte serà a la 13h a la Rambla Dr. Pearson, de Tremp. Prèviament estarem a la parada al mercat per a qui vulgui més informació. L’explicació s'emmarca dins de la campanya que ERC està duent a terme anomenada "Construir una Nova República", aquesta continuarà durant tot el mes d’agost amb més actes.