Alt Pirineu

Notícia

Francesc Viaplana pregunta al Conseller Calvet sobre les obres del túnel dels Tresponts

Aquest matí, durant la sessió de control al govern, el Diputat Francesc Viaplana ha realitzat una pregunta oral al Conseller Calvet referent a la situació de les obres del túnel dels Tresponts, a l’Alt Urgell.
Viaplana, ha volgut posar de manifest les dificultats de comunicació viària al territori pirinenc, així com l’injustificable estat de la carretera Nacional 260 (eix pirinenc). El Diputat, ha exposat la importància de la construcció d’aquest túnel per tal de garantir la seguretat del vehicles que circulen pel congost urgellenc, i ha mostrat la seva preocupació per la situació del desenvolupament de la infraestructura on, des de fa unes setmanes, han estat paralitzades les obres de perforació de les galeries, per discrepàncies entre l’empresa Obras subterráneas SA i l’UTE adjudicatària, formada per ACCIONA i COPCISA. Si bé és cert que, s’ha anunciat que ja es compta amb una nova empresa i que es reprendran les maniobres de perforació en els proper dies, Viaplana ha volgut expressar la següent pregunta referent als terminis de finalització:
  • Tenint present que, el contracte preveu penalitzacions a les empreses responsables en cas que hi hagi retard en l’execució de l’obra, Conseller: creu que les obres estaran acabades a finals de 2020, és a dir, en els terminis previstos?
Calvet ha respost afirmativament a la pregunta i de forma rotunda, garantint que el desenvolupament de l’obra s’està duent a terme segons els terminis establerts. Ha reconegut la discrepància que es va produir entre les dues empreses però ha volgut remarcar que l’obra no ha estat aturada ni un sol dia i les obres es finalitzaran a finals de l’any 2020.
El conseller, ha volgut lamentar també els malaurats intents d’intoxicació referent a diferents informacions que s’han volgut transmetre durant les darreres setmanes sobre l’estat de l’obra.
Tant Viaplana com Calvet han volgut recordar que amb 35M€, aquesta infraestructura és l’obra més important que el departament de Territori i Sostenibilitat està duent a terme.

Enllaç al tall de vídeo amb la pregunta i resposta