Alt Pirineu

Notícia

El senador Miquel Caminal reclama l’actualització de la distribució territorial, davant la Ministra de Funció Pública i Territori, Carolina Darias

L’anterior setmana, el senador d’ERC a l’Alt Pirineu i Aran, Miquel Caminal, davant de la compareixença de la ministra de funció pública i territori, Carolina Darias, va posar damunt de la taula el debat sobre la il·lògica i caduca distribució territorial.
 
“El model provincial no s'ajusta en absolut a la realitat territorial. És un model antic, anacrònic i caducat.”
 
El Senador va exposar: “Un exemple el tenim amb el procés del desconfinament. Finalment, el govern de l'estat va acceptar la proposta de la Generalitat de fer-ho sobre la base de la divisió territorial de regions sanitàries que es va proposar.”
 
“La nostra proposta és clara: La supressió de les diputacions de les províncies, amb el traspàs de les competències i els recursos de l’organització territorial en funció pública a les autonomies i els ens locals.”
 
Aquestes zones específiques són molt més properes a la realitat territorial. Una realitat, que és pràcticament igual a aquestes àrees sanitàries, i aquesta divisió ens hauria de donar les pautes per a una futura reorganització territorial a Catalunya com són les vegueries, una manera de tornar a la realitat territorial i oblidar-nos del provincialisme centralitzador.
 
Des d’ERC Alt Pirineu i Aran sempre s’ha defensat el model territorial de les vegueries i actualment es treballa des d’aquest i altres espais polítics, perquè aquesta sigui una realitat en un futur pròxim. Des d’Esquerra Republicana, sempre s’ha defensat el reequilibri territorial.