Alt Pirineu

Notícia

Jordi Cortada debat sobre sanitat al Pirineu a la Seu d’Urgell

Aquest dimecres al vespre s’ha dut a terme a la Seu d’Urgell una xerrada-debat amb el gerent de la Regió Sanitària de l’Alt Pirineu i l’Aran, Jordi Cortada. Amb el títol “Millorarà la sanitat a la Nova República”. Emmarcada en la campanya “Construir una nova república” el Centre Cívic El Passeig ha reunit un seguit de persones individuals interessades per la temàtica així com també diferents professionals de l’àmbit que han conversat amb el dirigent durant més d’una hora.

Cortada, ha exposat quina és l’estructura actual del sistema sanitari català, amb els diferents organismes que el conformen, ICS, CatSalut, etc... i les seves competències. S’ha parlat també de problemàtiques específiques del nostre territori, dels serveis de l’Hospital de la Seu i la seva organització, i ha manifestat que, “s’ha de garantir el mateix grau de supervivència si tens un infart tan si vius a l’eixample de Barcelona, com si vius a l’Alt Urgell, i això per nosaltres és prioritari.”

El director territorial ha explicat quines són algunes de les mancances que caldria millorar i que podrien ser subsanades en una futura Catalunya independent, ja que recaptant la totalitat dels recursos que ara no ens són retornats, es podrien millorar molts més serveis.  

Prèviament a l’acte, Cortada s’ha reunit amb dirigents de la Fundació Sant Hospital, així com amb els regidors del grup municipal d’ERC a la Seu d’Urgell i membres de la sectorial de salut d’ERC.

Cortada ha conclòs l’acte manifestant que, “Una república que tingui capacitat de gestionar els seus diners, no ha de tenir dificultat per tenir un molt bon sistema de salut”