Alt Pirineu

Notícia

Mònica Palacín explica a Pont de Suert perquè hi sortirem guanyant amb la Nova República Catalana

La Secretària d'Organització d’ERC, Mònica Palacín, ha explicat aquest dissabte a la tarda a Pont de Suert els motius pels quals sortirem guanyant en una Nova República.

Ha esvaït dubtes i pors de la majoria dels assistents garantint que els ajuntaments estan al servei del poble i si algun ajuntament s’oposa a facilitar el referèndum al seu municipi es trobaran altres vies per fer que tothom pugui votar. Però seria curiós que un alcalde no deixés votar als seus veïns, si aquets així ho demanen i ho volen.
Ha exposat les garanties per la democràcia i ha defensat que s’ha de refutar l’argument de la por que utilitza el govern espanyol sobretot amb la gent més sensible, com per exemple la gent gran amb les pensions. “Catalunya, com tots sabem, genera més llocs de treball, per tant, l’actual sistema de pensions per repartiment en una futura Catalunya independent és més viable que a l’estat espanyol, on seria possible una fallida de la seguretat social. A aquella gent que tenim al nostre voltant i tenen por els hem de convèncer i tranquil·litzar”.