Alt Pirineu

Notícia

Actes d’ERC Pirineu a l’Alt Urgell i el Pallars Jussà, passat l’equador de la campanya

Aquesta tarda vespre de dimarts, ERC de l’Alt Pirineu ha organitzat diversos actes de proximitat en diferents poblacions de l’Alt Urgell i el Pallars Jussà.
A la banda oriental del Cantó, els candidats Francesc Viaplana, Marta Vilalta, Carme Lostao i el president comarcal, Sergi Parramon s’han reunit amb els veïns d’Organyà, en primer lloc i més tard amb els de Coll de Nargó.
Carme Lostao, ha fet rememorar als assistents “el sentiment de poble que vam aconseguir l’1 d’octubre, l’hem d’utilitzar ara per implementar la República” amb la voluntat d’esperonar a la gent a tornar a les urnes, i omplir-les de vots que restitueixin la República.
La Directora General de Joventut, Marta Vilalta, ha reivindicat que, “Tenim la responsabilitat i obligació de guanyar a les urnes per ratificar i fer efectiva la República Catalana, i sobretot per treure’ns de sobre aquest 155, recuperar les institucions i exigir l’alliberament dels presos polítics, i la millor eina per fer-ho possible, pel seu compromís i garantia és votar Esquerra Republicana.”
Finalment, Francesc Viaplana ha reptat als assistents a “No dubtar del què farem el 22D, restituirem la República, però per fer-ho, abans hem de guanyar el 21D”
Ambdós actes han estat presentats pel president d’ERC a l’Alt Urgell, Sergi Parramon.
Per la seva banda, a Salàs de Pallars, la Delegada de govern, Rosa Amorós ha explicat com va ser la seva destitució com a Delegada en qüestió d’hores. ”Vaig anar a recollir les meves coses i em vaig trobar que no podia ni encendre l’ordinador.”
 
Amorós ha estat acompanyada pel Director dels Serveis Territorials de Treball, Benestar Social i famílies, Joan Santacana, el quan ha volgut deixar clar als assistents que el sistema de pensions espanyol no funciona i que en la futura República les pensions no seran un problema, degut a que les pensions es paguen amb el que paguen els treballadors actuals. “L’estat espanyol ha demanat un crèdit per poder seguir pagant les pensions, per tant serà més perillós poder rebre la pensió en un estat espanyol que en la República.”
El que fou Diputat al Congreso i senador per Lleida, Pep Mòdol ha exposat la seva posició com a socialista i català, argumentant perquè ja no es pot permetre més aquesta situació. “Ara hem de votar, votar i guanyar.”
Finalment, Roger Palacín, membre de les JERC exposa els motius dels joves per voler tenir una República. “L’1 d’otubre vaig defensar el col·legi electoral i no em va passar res, però en altres van rebre agressions per anar a votar. Estem en un estat espanyol repressor i Europa no ens defensa, per això el 21D hem d’anar a votar i defensar els nostres drets d’una forma pacífica.”
 
Tot seguit s’ha debatut amb els assistents i resolt les qüestions que anaven plantejant.