Alt Pirineu

Notícia

Actes de campanya als dos Pallars i la Cerdanya

Ahir al vespre, ERC de l’Alt Pirineu i l’Aran va organitzar actes a la meitat de les comarques del seu territori.
En primer lloc, a Isona i Conca Dellà, les candidates pallareses Rosa Amorós i Maria Pilar Cases van participar d’un debat tertúlia al Cafè Modern amb el Diputat al Congrés, Xavier Eritja. Ma Pilar Cases anima a tothom anar a votar el dia 21D perquè els partits constitucionalistes no destrossin el nostre país. “Continuem amb el 155 o decidim el model de país que nosaltres volem? Un nou país on hi siguem  tots, amb lleis justes iguals amb la força d'un estat.”
Rosa Amorós explica com la cessen i com la van fer fora de la delegació. “La feina es va quedar a la delegació, i no vaig poder ni agafar-ho, tot ha quedat a mitges i parat. Sentim-nos orgullosos del que estem fins ara.”

Seguidament, l’alcalde de Sort, Raimon Monterde a Sort ha començat recordant els membres empresonats i a l’exili i recorda als assistents que la cosa no va de banderes, va de diferències polítiques. “L’1 d’octubre la repressió la vam rebre tots, els del si i els del no. Ara, el poder torna a estar a les nostres mans.”
 A Monterde, l’acompanyaven també la Senadora Anna Azamar; l’alcalde d’Esterri d’Àneu, Ramon Villuendas; el representant del partit Demòcrata, Jordi Souto i el candidat pirinenc i número 4 de la llista republicana, Francesc Viaplana el qual ha recordat als assistents que “A la meva filla vull deixar-li un futur millor, en un país millor; i per això treballaré des del Parlament, i això és el que hem de fer tots des dels nostres petits llocs de responsabilitat a la societat” L’acte va comptar amb la intervenció de la Consellera a l’exili, Meritxell Serret, a través d’un vídeo adreçat a la població de Sort i pallaresa.
 
Finalment, a l’altre costat del Cantó l’alcalde de Llívia, Elies Nova; acompanyat de la candidata cerdana de les JERC, Judit Calveras i del Senador, Jordi Martí va fer una crida a “recuperar les nostres institucions i alliberar els presos polítics, com el nostre cap de llista, Oriol Junqueras, injustament tancat a la presó”. Calveras i Martí, van unir-se a aquest missatge i van exposar la necessitat que aquestes eleccions serveixin per ratificar la República i per avançar socialment i on entre totes i tots decidir com volem el nou país. Així com van deixar clar que, l’Estat Espanyol no tolera la diversitat, que hi hagi un país que vol que la seva gent visqui millor, i que ERC és la millor eina per poder fer-ho possible.