Alt Pirineu

Notícia

Final de campanya d’ERC al Pirineu amb actes a Tremp i Alp.

ERC de l’Alt Pirineu i l’Aran va finalitzar ahir al vespre els actes de campanya al Pirineu amb actes a Tremp i Alp.
L’acte de Tremp ha comptat de la representació més transversal dels actes celebrats al Pirineu, amb la presencia de candidats que formen part de diferents partits. Així doncs, les candidates pallareses M. Rosa Amorós i M. Pilar Cases, acompanyades de Francesc Viaplana, han comptat també amb la presència de Pep Mòdol, de Moviment d’Esquerres, Jordi Souto, de Demòcrates de Catalunya i Kevin Domínguez, representant de les JERC.
Els candidats, han recordat als assistents qüestions com que “3 de les 4 forces polítiques que van formar Junts pel Sí, són ara a la candidatura d’Esquerra Republicana Catalunya Sí, i aquest acte n’és una bona mostra”, que la situació actual de repressió recorda molt a la viscuda durant el franquisme pels pares i padrins dels ponents o com l’aplicació del 155 ha privat de projectes que hi havia oberts pel Pirineu.
L’acte va iniciar-se amb la candidata trempolina Maria Pilar Cases presentant l’acte i esmentant l’actualitat política amb les declaracions de Soraya Saenz de Santamaria i Josep Borrell: “Em fa vergonya dir que aquest senyor és pallarès.”
El que fou diputat al parlament i senador per Lleida del PSC, Pep Mòdol, va demanar més ètica al govern espanyol i als socialistes.
Kevin Domínguez, portaveu de les JERC de Ponent, ha animat a la gent a estar animats,  anar a votar i seguir lluitant pels seus drets, amb alegria i un somriure. Però també recordà que: “La repressió que veig s’assembla molt a la que m’explicaven els meus avis.”
Rosa Amorós, explicà com la van cessar com a Delegada de la Generalitat a l’Alt Pirineu i l’Aran i com la van fer fora de la delegació. “La feina es va quedar a la delegació, i no vaig poder ni agafar res, tot ha quedat a mitges i parat. Sentim-nos orgullosos del que hem fet fins ara.”
El representant de Demòcrates de Catalunya, Jordi Souto recorda als assistents que hem d’anar a votar a qualsevol dels partits a favor de la República, però explicità que “3 de les 4 forces polítiques que formaven Junts pel Sí, ara formen part d’Esquerra Republicana Catalunya Sí.”
Per acabar el candidat del Pirineu Francesc Viaplana va parlar sobre el 155 i el comportament dels altres partits que es presenten en aquestes eleccions: “No podem permetre que, tot i que el bloc independentista guanyi les eleccions, la força més votada sigui Ciutadans. Per això hem de ser la llista més votada.”
L’acte ha comptat també amb la presència de la Consellera d’Agricultura, ramaderia, pesca i alimentació, Meritxell Serret, que s’ha adreçat a la població de Tremp a través d’un audiovisual gravat des de Brussel·les i animant a la gent a anar a votar.
Per altra banda, la població cerdana d’Alp, ha acollit el darrer dels actes de la campanya. Elies Nova ha reclamat al públic que “hem de denunciar una Europa sorda i cega i això només podem fer-ho omplint les urnes de vots”. Judit Calveras, candidata de les JERC, ha volgut esperonar al jovent de cara al futur que ha de venir i on el col·lectiu té molt a dir-hi i a fer.
Finalment, la Diputada al Congrés, Teresa Jordà ha denunciat el problema de la manca d’inversió en infraestructures, com la línia de Rodalies3, que uneix Barcelona amb Puigcerdà i ha recordat que “quan ERC governa ho fa per activar a la ciutadania i per dotar-nos de poder de decisió. Recordem la llei d’obertura de fosses, que després de 80 anys s’ha fet  realitat gràcies al Conseller Mundó.”
La candidatura lleidatana, clourà la campanya avui, a Vallfogona de Balaguer, població de la Consellera Meritxell Serret.