Alt Pirineu

Notícia

Esquerra Republicana fiscalitza la gestió i els incompliments del govern espanyol arreu del territori català.

 El grup parlamentari d’ERC al Senat va registrar, el passat mes de febrer, una bateria de preguntes escrites per conèixer al detall quina ha estat la inversió del govern espanyol durant els darrers 15 anys. A més, van demanar que se’ls informi de totes aquelles inversions estatals que no s’han complert des de l’any 2000, així com d’aquelles que ara mateix tingui previstes dur a terme el govern espanyol.
En concret, els senadors republicans demanen que es detalli per any, concepte, comarca i municipi totes les inversions realitzades per l’Estat. En aquest sentit, la senadora Anna Azamar va preguntar per les inversions estatals a l’Alt Pirineu i Aran.
Les preguntes escrites, no han estat respostes per part de l’executiu espanyol, fet que fa que ara els  republicans les reconverteixin en preguntes orals
 
Infraestructures
Per altra banda, els republicans demanen conèixer totes les infraestructures, edificis o terrenys de titularitat estatal de les comarques i municipis catalans, i en concret, quins són els seus usos. Sobre aquesta mateixa qüestió, algunes de les preguntes que fan al govern espanyol són: “Com s’han adquirit i per quin valor” o “Quin és el seu cost anual de manteniment”.