Alt Urgell

Totes les notícies

Parramon: “Organyà ha d’afrontar canvis socials com la despoblació però també ser capaç de generar oportunitats de dinamització econòmica”

Aquest passat dissabte 2 de març, el Conseller Chakir El Homrani va fer la presentació pública de Sergi Parramon com a alcaldable a Organyà. En un acte, amb la sala de les Homilies plena, el Conseller va animar a la població a recolzar la candidatura encapçalada per Parramon, per tal de garantir el canvi que Organyà necessita. Parramon, va centrar la seva explicació en l’experiència personal durant aquests quatre anys com a regidor i conseller comarcal, fet que l’ha refermat en “la  necessitat de canvi  que necessita la vila.” El candidat republicà exposà els canvis socials que Organyà cal que afronti, com són la despoblació rural, a la vegada que la problemàtica d’habitatge al municipi, però no va voler deixar de recordar el potencial d’oportunitats que té la vila per generar el dinamisme econòmic que li cal, posant com a exemples el polígon industrial i la promoció turística a través de la pràctica del parapent o el projecte “Camina Pirineus” La presentació de Parramon es va dur a terme en un seguit de visites a la part sud de l’Alt Urgell que el conseller de Treball, Acció Social i Famílies, Chakir El Homrani ha dut a terme aquest dissabte visitant, a més d’Organyà, els municipis de Peramola, Oliana i Coll de Nargó. El Homrani va poder debatre i fer tertúlia amb els veïns i veïnes dels diferents pobles a partir de diferents actes distesos i de proximitat, com un esmorzar amb el poble, un vermut-tertúlia o l’assistència al tradicional Ranxo de Carnaval de Coll de Nargó.    

El Homrani visita l’Alt Urgell sud on farà la presentació del candidat a l’alcaldia d’Organyà, Sergi Parramon

Aquest proper dissabte, dia 2 de març, el Conseller Chakir El Homrani té previstes un seguit de visites a la part sud de la comarca. El conseller de Treball, Afers Social i Famílies, visitarà el municipi de Peramola a les 11h on, a la placeta de l’Església, s’hi organitzarà un esmorzar-tertúlia amb el conseller El Homrani i l’alcaldessa, Orrit. A continuació es desplaçarà fins a Oliana, on visitarà la parada que ERC ubicarà al mercat, i on s’hi realitzarà una altra tertúlia amb la ciutadania i acompanyat de Carme Lostao i altres membres i regidors d’ERC a Oliana. Ambdós actes són oberts a participar-hi totes aquelles persones que vulguin establir una conversa distesa amb el conseller i, conèixer de primera mà, tant els aspectes més concrets de la conselleria que encapçala El Homrani, com qüestions més àmplies del Govern de la Generalitat. A l’hora de dinar, el Conseller es desplaçarà fins a Coll de Nargó on participarà del tradicional Ranxo de Carnaval, juntament amb l’alcalde Martí Riera i altres membres del consistori. Finalment, a les cinc de la tarda, hi ha prevista la presentació com a candidat a l’alcaldia d’Organyà, en Sergi Parramon, en un acte a la Sala de les Homilies.    

Trobada Municipalista

Una quinzena de candidats i candidates d’ERC a l’Alt Urgell assisteixen a la Trobada Municipalista del partit, a Tarragona

Aquest passat dissabte, dia 23 de febrer, va tenir lloc a Tarragona la Trobada Municipalista d’ERC i on van assistir-hi una quinzena de candidats i candidates d’ERC Alt Urgell. La Trobada, té per objectiu, formar a les persones candidates i als equips de campanya en tots aquells aspectes d’interès de cara a la campanya electoral, així com el coneixement i funcionament de l’ens municipal i comarcal i  la posterior gestió de govern. En la Trobada, van participar-hi més de 700 persones d’arreu del territori dels Països Catalana ERC Alt Urgell va escollir el passat mes de desembre, en assemblea comarcal, caps de llista per a diferents municipis de la comarca. La fomació té per objectiu augmentar el nombre de candidatures a la comarca, així com augmentar també la posterior representació a través de regidors i regidores.    

Trobada municipalista

Una quinzena de candidats i candidates d’ERC a l’Alt Urgell assisteixen a la Trobada Municipalista del partit, a Tarragona

Aquest passat dissabte, dia 23 de febrer, va tenir lloc a Tarragona la Trobada Municipalista d’ERC i on van assistir-hi una quinzena de candidats i candidates d’ERC Alt Urgell. La Trobada, té per objectiu, formar a les persones candidates i als equips de campanya en tots aquells aspectes d’interès de cara a la campanya electoral, així com el coneixement i funcionament de l’ens municipal i comarcal i  la posterior gestió de govern. En la Trobada, van participar-hi més de 700 persones d’arreu del territori dels Països Catalana ERC Alt Urgell va escollir el passat mes de desembre, en assemblea comarcal, caps de llista per a diferents municipis de la comarca. La fomació té per objectiu augmentar el nombre de candidatures a la comarca, així com augmentar també la posterior representació a través de regidors i regidores.    

ERC Organyà reclama, de nou, la creació d'una comissió de seguiment de la zona de parapent

El passat mes d’agost, el regidor Sergi Parramon, va presentar una moció al ple de l’Ajuntament d’Organyà demanant la creació d’una comissió d’estudi i seguiment de la zona d’enlairament de parapent. Aquesta moció, va ser enretirada al prendre, l’equip de govern, el compromís de creació de la mateixa. Sis mesos més tard i, iniciades les obres, no s’ha fet cap pas per avançar cap a la creació de la comissió i per aquest motiu ERC Organyà presenta de nou la moció per a ser debatuda al ple. Arran de les millores que s’estan duent a terme a la zona, que han de comportar un augment de la qualitat de les instal·lacions, el regidor considera necessari que l’ajuntament disposi d’algun tipus de mecanisme de seguiment de les instal·lacions per tal de valorar-ne les possibilitats de gestió i explotació de la zona. Així doncs, es reclama la creació d’estudi i seguiment de les instal·lacions, per a la futura gestió i seguiment de les instal·lacions de parapent, i que aquesta tingui un perfil mixte, tècnic i polític, amb representants de cada partit polític, l’arquitecte municipal, tècnic/a de turisme del CCAU i una persona especialitzada en el món del parapent o projectes turístics i esportius.     TEXT DE LA MOCIÓ: MOCIÓ PER CREAR UNA COMISSIÓ D’ESTUDI I SEGUIMENT PER LA GESTIÓ DE LES INSTAL·LACIONS DE LA ZONA DE PARAPENT El regidor d´Esquerra Republicana de Catalunya, Sergi Parramon, presenta al plenari la següent proposta d´acord: EXPOSICIÓ DE MOTIUS En els propers mesos es duran a terme un seguit de millores i obres en la zona de parapent de la muntanya d’Ares, aquestes millores suposen una inversió molt important finançada entre varies administracions, inclòs l’Ajuntament d’Organyà. Actualment hi ha ubicades a la zona, tres escoles de vol del municipi, les quals ofereixen serveis a visitants i practicants de parapent, i que contribueixen a la promoció turística del nostre territori. L’Ajuntament, actualment, no disposa de cap mecanisme de seguiment de les possibilitats de gestió i explotació de la zona.

Carta de l'alcalde de Nargó, Martí Riera, al Conseller Buch sobre la situació del cos de bombers.

Benvolgut Conseller Tot i haver escoltat les vostres paraules en el Parlament, és la meva obligació, com Alcalde seriosament afectat per la situació dels Bombers Voluntaris i del Cos en general, fer-vos arribar el meu malestar i preocupació. La lamentable situació del servei d’extinció d’incendis i salvament al nostre país ja fa molt temps que s’arrossega, és la típica situació que es va deteriorant sense que ningú faci un esforç seriós per posar-hi remei fins que s’arriba a moments com l’actual. Segur que sou coneixedor, com ho som qui hem viscut la problemàtica de prop, que durant molt temps la presa de decisions a nivell de Bombers ha estat en mans com a mínim  involucionistes, en velles guàrdies pròpies d’altres èpoques que no han fet sinó provocar un deteriorament i una pèrdua de temps que exploten ara. Crec sincerament que el problema no és tant sols de mitjans, que ho és, però també és un tema de dèficit estructural, de sistema organitzatiu i de model. Ens hem dotat d’un sistema dit mixt que no ens l’hem acabat de creure mai del tot i mai no s’han posat tots els mitjans per a que funcionés correctament. Quan ens fixem per exemple en el model mixt francès, ens hem de fixar també en com està organitzat per a que funcioni bé. No sóc especialista en el tema, no sé si els Bombers Voluntaris han de considerar-se treballadors a temps parcial per atendre els parcs o l’empresa que té un bomber ha de rebre una compensació per no descomptar cap hora de treball si aquest realitza algun servei, (mesures que sí s’adopten al país veí), tècnics hi ha al vostre departament per pensar i organitzar el sistema òptim, el que està clar és que no és el actual. El poble que tinc l’honor de representar, Coll de Nargó, és dels més grans de la comarca de l'Alt Urgell (una de les més extenses i que suposa el 5% del nostre país) amb 155 Km2 d’extensió, la majoria de massa forestal i amb set nuclis agregats, per defensar tot això davant un incendi forestal a dia d’avui depenem de l’únic parc professional de la comarca: el de La Seu d’Urgell i el següent més proper no el trobem fins a Balaguer fora ja de la nostra comarca.

Debat-tertúlia “Municipis republicans, municipis de progrés” a Organyà

Sota el títol “Municipis republicans, municipis de progrés”, Esquerra Republicana de Catalunya organitza aquest dissabte un debat-tertúlia entre diferents representants electes a diverses cambres. A la xerrada hi participaran Xavier Eritja, Diputat al Congrés; Francesc Viaplana, Diputat al Parlament de Catalunya; Albert Bajona, Diputat provincial, i Sergi Parramon, Regidor i Conseller Comarcal. La tertúlia vol donar a conèixer quin és el model de governança republicana que defensa la formació i mostrarà la perspectiva des de les diverses cambres institucionals des de l’experiència pròpia dels electes. L’acte està previst per dissabte 26 de gener, a les 19.30h a la Sala de les Homilies d’Organyà.  

ERC Organyà organitza un curs de xarxes socials

La secció local d’ERC Organyà organitza per aquest dissabte, dia 26 de gener, un curs de xarxes socials. Sota el lema “Navegues per les xarxes però tens por de naufragar d’un moment a l’altre?” s’ofereix a tothom qui ho desitgi, assistir a la formació en la que s’explicarà el funcionament bàsic de les principals xarxes socials i s’hi donaran consells de seguretat. L’objectiu és oferir a tothom, la possibilitat de poder accedir a aquests canals d’informació i comunicació de forma segura. La formació tindrà lloc a les 17h a la sala de les Homilies d’Organyà, és oberta a tothom i gratuïta.  

ERC Alt Urgell tria caps de llista de diferents municipis de la comarca

La Federació Comarcal d’ERC a l’Alt Urgell, reunida en assemblea, va triar aquesta setmana passada alguns dels i de les caps de llista de diferents municipis de cara a les properes eleccions municipals 2019. Tal i com preveuen els estatuts de la formació, les persones candidates cal que siguin avalades per la militància, i així va ser de forma unànime amb totes les propostes. ERC Alt Urgell té per objectiu augmentar el nombre de candidatures a la comarca, així com augmentar també la posterior representació a través de regidors i regidores. Francesc Viaplana a la Seu, i Sergi Parramon a Organyà, van ser escollits prèviament per les seves respectives seccions locals; Viaplana al mes d’abril i Parramon també aquesta passada setmana.