Amposta

Notícia

Amposta debat sobre el model educatiu a la República Catalana

Ahir es va traslladar a Amposta el debat sobre quin model educatiu volem construir a la República Catalana.
 
D’aquesta manera, ERC vol fomentar la participació social i ciutadana a partir de la campanya “La República que farem” i recollir les aportacions que puguem fer tots els ciutadans i agents implicats, a través de xerrades participatives i temàtiques arreu del territori català.
 
En aquest cas vam poder comptar amb Anna Simó, diputada al Parlament de Catalunya i membre de la Mesa del Parlament, juntament a l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, que va obrir el debat.

Es va fer especial incís en reforçar, millorar i innovar els fonaments d'un ensenyament públic català, de qualitat, inclusiu, de formació contínua, territorialment equilibrat i amb igualtat d'oportunitats per a tothom.

Es va recordar el Pacte Nacional per a l'Educació que el 2006 va impulsar l'ampostina Marta Cid, ex-consellera d'Ensenyament de la Generalitat, reivindicant aquell esperit constructiu i reivindicant la importància de poder consensuar un nou pacte per a l'educació entre la major part de forces polítiques i amb els agents socials implicats (centres d'ensenyament, alumnat, professorat, persones treballadores no docents, mares i pares, i investigadors) que garanteixi un model durador en el temps que no es modifiqui amb cada canvi de govern.
 
L'acte es va celebrar al Casino d'Amposta. Va ser molt participatiu, amb molts torns de paraules i on hi va participar una ampla representació del sector educatiu i de l’ensenyament. Tot plegat, un gran exercici de participació per construir amb entusiasme entre tots aquest gran projecte que és la República Catalana.