Anoia

Totes les notícies

ERC Anoia presenta esmenes als pressupostos generals de l’estat del 2017

Inversions a l’A2 i millores a la Renfe de l’Alta Anoia són les dues inversions proposades   El grup comarcal d’Esquerra Republicana a l’Anoia ha treballat dues esmenes d’inversions al territori, que no estan incloses als Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) 2017, i que seran presentades pel grup republicà a Madrid.   Així, aquesta setmana el grup d’ERC Anoia ha presentat les dues esmenes als PGE 2017 en una roda de premsa amb el senador Xavier Castellana, acompanyat de la presidenta comarcal Meritxell Humbert, i els alcaldes Joan Serra, de Castellolí, i Jordi Badia, de Calaf.   La primera de les esmenes que ERC vol incloure com a inversió al territori és el projecte d’estudi per a reformar el tram de l’A2 en el seu pas pel municipi de Castellolí i fins arribar a Igualada. Segons l’alcalde Serra, “s’ha parlat de treballar en l’asfalt d’aquesta via en aquest tram concret, a més de la possibilitat d’ampliar-la en un carril més, però creiem que la solució a la problemàtica existent no es troba en aquestes millores, sinó que l’ideal seria estudiar un nou tram de l’A2 al seu pas per aquest punt de l’Anoia”.   D’altra banda, des de l’Alta Anoia, amb l’alcalde de Calaf, Jordi Badia, s’ha treballat una esmena per a demanar una inversió per part de l’estat en les infraestructures de la Renfe en el seu pas per Calaf. Així, Badia comenta que “davant de les carències en la línia de Renfe en el seu pas per Calaf i veient que no hi ha una inversió prevista per aquest projecte, es proposa dotar una partida per a augmentar la freqüència de pas del tren, a més de projectar un baixador i un moll per a mercaderies en aquesta estació”, afirma l’alcalde calafí.   Xavier Castellana, senador d’ERC per Lleida, ha mostrat el seu compromís i el del grup de portar les esmenes anoienques davant l’òrgan pertinent a Madrid. A més, Castellana ha complementat la roda de premsa sobre les esmenes amb la presentació de la campanya republicana referent als pressupostos de l’estat 2017, “Fins a l’últim cèntim, fins a l’últim minut”, en què el partit, ja amb mentalitat de desconnexió, assegura que “no formarem part de l’estat espanyol més minuts dels necessaris un cop es celebri el referèndum, però sí que es demanarà el que pertoca a Catalunya fins l’últim moment”, explica el senador.

Els Prats de Rei rep el vicesecretari d’Organització i Territori d’ERC, Isaac Peraire

L’alcalde de Prats de Lluçanès va esmorzar amb amics i militants republicans   El passat dissabte 6 de maig, el vicesecretari d’Organització i Territori d’Esquerra, Isaac Peraire va visitar l’Alta Segarra, amb un esmorzar de treball als Prats de Rei, en què va compartir taula amb l’alcaldessa del municipi, Cristina Mas, a més dels regidors, amics i veïns del poble, i una representació dels càrrecs electes de l’Alta Anoia.   L’esmorzar va tenir lloc en el marc de la campanya La República que farem, campanya amb la qual ja s’han realitzat una dotzena d’actes a l’Anoia, mentre que a nivell nacional, arriben als cinc-cents actes amb la població. Aquesta campanya pretén donar a conèixer la voluntat d’Esquerra de la construcció de la nova República, a més de poder copsar les opinions dels ciutadans al respecte.   Durant la trobada a Prats de Rei, en el marc d’aquesta campanya, el que és alcalde de Prats de Lluçanès va poder conversar sobre l’actualitat política del país i el compromís ferm dels republicans i el govern de Junts pel Sí de celebrar el referèndum. D’altra banda, també es va poder posar de relleu la situació de la comarca i en aquest cas concret, dels municipis de l’Alta Segarra, amb representació a l’esmorzar.   Aprofitant la jornada matinal, Peraire va visitar el municipi dels Prats de Rei i va poder signar el llibre d’Honor de l’ajuntament, acompanyat per l’alcaldessa Cristina Mas.

La diputada Montse Fornells explicarà a Montmaneu “El paper de l’agricultura en el nou país”

L’acompanyarà la diputada anoienca al Parlament, Alba Vergés   El proper dissabte 29 d’abril, a les 18h a La Sala de Montmaneu, se celebrarà l’acte “El paper de l’agricultura en el nou país”, amb la presència de la diputada al Parlament de Catalunya per Lleida, Montserrat Fornells, membre a més de la Comissió parlamentaria d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.   L’acte, organitzat per Esquerra Anoia es trobar en el marc de la campanya La República que farem, i a més de parlar del paper de l’agricultura en l’actualitat, també es debatrà sobre el seu futur en el nou país, un debat que comptarà, a banda de la diputada lleidatana, amb la presència de la diputada anoienca Alba Vergés.   L’acte està obert a tothom qui hi vulgui assistir i en acabat hi haurà un petit refrigeri.  

ERC Anoia celebra el tradicional Sopar de la República amb l’entrega del XIIIè premi Estel Blanc

Enguany, el guardó va recaure en el col·lectiu de les ADF de l’Anoia   El passat divendres, 7 d’abril, la Federació Comarcal d’Esquerra Anoia va celebrar el tradicional Sopar de la República, per a commemorar el 86è aniversari de la proclamació de la República Catalana, el 14 d’abril.   Així, més de cent cinquanta persones, entre regidors, alcaldes, conselleres republicans, amics i militants d’ERC varen omplir la sala del restaurant Scorpia, a Òdena, per a celebrar aquesta efemèride, a la qual els acompanyava la delegada del govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà.   A l’inici del sopar, la presidenta de la Federació Comarcal, Meritxell Humbert, donava la benvinguda als assistents i recordava la data que es commemorava en el sopar, apel·lant els anhels de fa 86 anys. En acabat, i a l’hora dels cafès, la diputada anoienca Alba Vergés presentava els guardonats amb el premi Estel Blanc d’enguany, posant de manifest la tasca desenvolupada pel col·lectiu d’ADF de l’Anoia, de forma voluntària, un col·lectiu que ha treballat tenaçment per conservar els boscos i lluitar contra els incendis forestals a la comarca de l’Anoia, tal i com han demostrat al llarg dels anys.   L’acte el va cloure la delegada del Govern a la Catalunya Central Laura Vilagrà, fent un repàs de l’actualitat política tant al país com a la comarca, amb els propers canvis territorials.

El ple de Montbui, a proposta d’ERC, vota en favor de salaris mínims a 1.000 euros

Tots els grups del consistori van recolzar la iniciativa presentada pels republicans   El darrer Ple municipal de Santa de Montbui va aprovar per unanimitat, amb els vots a favor de tots els regidors que conformen el consistori, la moció presentada pel grup d’Esquerra Republicana a l’ajuntament, sobre la reclamació de fixar el salari mínim interprofessional a 1.000 euros.   La moció aprovada que va presentar el grup encapçalat per Jordi Bòria proposa, com a punts principals, “adoptar les mesures normatives que incentivin les empreses subcontractades o receptores de recursos municipals a adoptar el salari mínim de 1.000 euros entre el seu personal contractat”, a més d’ “assegurar que els salaris del personal al servei de l’Ajuntament no siguin inferior als 1.000 euros mensuals”.   Aquesta moció sorgeix a la iniciativa de ciutadana d’un col·lectiu de persones que reclamen una societat més justa a través de la plataforma “Anem a mil” i ja ha estat aprovada en diversos ajuntaments, tant de la comarca com de la resta del territori català, així com al mateix Consell Comarcal de l’Anoia.   Treball en positiu per la sobirania energètica En el mateix Ple municipal a més, i igualment a proposta de Junts per Montbui AM -únic grup qui va fer aportacions-, també es va aprovar una moció en favor de la sobirania energètica, reclamant “reestructurar l’actual model i establir un mercat energètic, amb control públic, lliure d’oligopolis i amb un sistema de preus de les energies just, equitatiu, competitiu, sostenible ambientalment i transparent”.  

El secretari general d’Afers Socials i famílies Cesc Iglésies atén les demandes d’ERC Anoia

El passat divendres 17 de març va tenir lloc un dinar de treball organitzat per ERC Anoia amb la presència del secretari general d’Afers Socials i famílies Cesc Iglésies i la diputada anoienca al Parlament, Alba Vergés.   Al dinar hi van assistir alcaldes i regidors de la federació comarcal republicana, a més del vicepresident del Consell Comarcal de Serveis Personals, Xavier Pérez, regidor d’ERC, i altres agents comarcals del món social.   Durant la trobada es van poder posar sobre la taula tots els temes comarcals referents a l’àmbit social i es va debatre sobre el model a treballar, en què tothom va coincidir en la importància de celebrar reunions periòdiques amb altres departaments com els de Salut i Educació, per tal de fer un treball transversal de prevenció i atendre el màxim de demandes i necessitats dels usuaris.   Tant Iglésies com Vergés varen poder explicar la tasca realitzada des del seu departament i alhora, conèixer la realitat comarcal en l’àmbit social. La trobada va servir també per deixar alguns temes sobre la taula i poder-ne fer un seguiment per les dues bandes.  

ERC Anoia acosta el debat de la República que farem participant de la “macroparada” sense precedents organitzada per Esquerra arreu del país

El cap de setmana del 18 i 19 de març Esquerra Republicana va fer un desplegament sense precedents, ni tan sols en campanya electoral, ubicant més de 145 parades de forma simultània arreu del país, incloent totes les capitals de comarca. Aquesta acció, aquesta ‘macroparada’, es va emmarcar dins de la campanya participativa ‘La República que Farem’ que el passat 4 de març va viure el seu acte central i que posa a debat les propostes del partit per la República Catalana.   I en aquest marc, ERC Anoia va organitzar parades el passat dissabte 18 de març a Igualada, Santa Margarida de Montbui, Vilanova del Camí, Piera, Masquefa, Vallbona d’Anoia, Capellades i La Pobla de Claramunt, en què més d’un centenar de persones es varen acostar als estands, tant per a dirigir els seus dubtes als representants republicans, com per a expressar la seva opinió o realitzar enquestes a nivell comarcal.   El Vicesecretari general de Coordinació interna, Territori i Organització, Isaac Peraire, com a màxim responsable de la campanya assegurava que ‘en aquests moments que la judicialització de la política i els atacs contra la democràcia són més forts i fan alçar la veu a nivell internacional, la nostra millor resposta és seguir endavant, treballar i construir la nova república catalana des de tot el territori’.   En aquest sentit, Peraire va destacar que ‘la macroparada és una de les accions de la campanya ‘La República que Farem’ que recull de manera més gràfica com estem construint la nova República; entre tots , escoltant, reflexionant, amb arguments, amb noves i modernes propostes i des de tot arreu del país’.   A nivell comarcal, la diputada al Parlament Alba Vergés, que va participar de la parada d’Igualada, situada a Cal Font, afirmava que ‘és molt positiu poder parlar amb la gent, que t’expressi els seus dubtes i el seu punt de vista sobre la situació i alhora, poder posar de relleu la feina que s’està elaborant des del Parlament en aquest sentit’.

La secretària primera de la Mesa al Parlament, Anna Simó, visita Carme en un esmorzar-tertúlia

El passat dissabte, 11 de març, la republicana Anna Simó, secretària primera de la Mesa al Parlament de Catalunya, va visitar el municipi anoienc de Carme en un esmorzar-tertúlia amb veïns i càrrecs electes comarcals.   Així, en el marc de la campanya que s’està duent a terme des d’ERC, “La República que farem”, Simó va poder compartir un matí amb militants i simpatitzants d’Esquerra,  veïns de Carme, Orpí i La Torre i d’altres poblacions de la comarca i càrrecs electes com les alcaldesses de Carme i Orpí.   En aquest sentit, la secretària de la Mesa va posar de relleu la feina que s’està fent des del Parlament de Catalunya amb la intenció de poder celebrar un referèndum durant aquest any, malgrat els entrebancs imposats, com l’acusació a Forcadell, presidenta de la Mesa, de desobeir el Tribunal Constitucional, en la primera pàgina de l’actualitat política.   Els assistents també varen poder dirigir els seus dubtes i inquietuds a la diputada parlamentària, que els va respondre en una interessant tertúlia.  

Més de 200 anoiencs i anoienques a l’acte central de la campanya d’ERC “La República que farem”

El CCIB, al Fòrum de Barcelona, es va omplir amb milers de persones que van defensar el referèndum   Dissabte a la tarda, 4 de març, Esquerra Republicana va celebrar l’acte central de la campanya “La República que farem”, un procés participatiu per a dissenyar, de manera col·lectiva, el nou país que volem.   Així, en un auditori del Fòrum, al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB), ple de gom a gom, a més de 5000 persones, ERC va donar el tret de sortida a la campanya pel “sí” al referèndum de Catalunya.   I entre aquestes 5000 persones hi havia més de 200 anoienques i anoiencs que van assistir a l’acte, en què van intervenir representants del partit a nivell nacional com Oriol Junqueras, Marta Rovira, Joan Tardà i Gabriel Rufián.   L’acte, a més, també va tenir representació de la comarca amb la intervenció de la membre de l’executiva d’Igualada, Mònica Morros, com a representant de les JERC, i que va fer una analogia del procés cap la independència com un vol amb globus, una metàfora molt igualadina.   D’aquesta manera, tres autobusos varen sortir des de l’Anoia per a què la gent de la comarca pogués assistir a l’acte per a fer una crida a defensar la democràcia.