Anoia

Totes les notícies

Alcaldables 2019

Carta oberta del President de la Federació Comarcal de l'Anoia.

Apreciades companyes i companys,   Em dirigeixo a vosaltres per tal de fer una valoració d’aquest curs polític 2018-2019. Durant aquest curs que es tanca avui, hem hagut de veure com els nostres i les nostres se’ls jutjava a Madrid, com les nostres companyes i companys havien de viure lluny dels seus per una decisió inhumana d’empresonar-los i empresonar-les pel fet més llibertador que hi ha, votar.   En aquest any polític també hem viscut unes Eleccions Generals a l’estat espanyol on per primer cop en la història del nostre país, Esquerra ha estat la força més votada, tant a tot Catalunya com també a la comarca de l’Anoia; alhora, hem viscut unes eleccions municipals, en què Esquerra es va presentar a les 33 poblacions que formen l’Anoia i podem dir que vam guanyar, vam guanyar amb una diferència de més de 6650 vots respecte a fa quatre anys, desbancant moltes alcaldies històriques i consolidant el mapa amb 17 alcaldies. I no tal sols hem aconseguit guanyar, sinó que per primer cop tenim el diputat provincial, representat per l’alcaldessa d’Òdena, Maria Sayavera, deixant sense aquest important càrrec a Marc Castells, arquitecte de tots aquests pactes incomprensibles a les institucions més representatives del nostre sistema.   D’altra banda, el nostre compromís amb els veïns i veïnes de la nostra comarca és més que clar que mai, amb polítiques socials, de medi ambient, d’igualtat, solidaritat i també seguim compromesos amb la creació de la República Catalana des del municipalisme. Cal dir també, que no tots els que abanderen l’esperit d’una república catalana tenen el mateix compromís, després de 12 anys governant amb CIU –JxCAT al Consell Comarcal, aquests van decidir donar el seu suport al PSC, un partit que tan sols té representació a una sola població de la comarca. Així, el passat divendres 19 de juliol es va fer real el que ja molta gent pensava, el pacte entre dues formacions per no donar suport al nostre partit, com va dir el periodista Jaume Barberà, perquè “ERC, l’enemic a abatre”.

ARA MONTBUI i SOM MONTBUI-ERC arriben a un pacte de govern a Montbui

Aquest dimarts s’ha celebrat a l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui el Ple d’aprovació del Cartipàs Municipal pel mandat 2019/2023, i en el qual s’ha materialitzat el pacte de govern entre la formació guanyadora de les eleccions Ara Montbui i Som Montbui-ERC que ja va donar el seu suport en el Ple d’investidura a Schummi Juárez com alcalde del municipi. Aquest pacte de govern atorga la quarta tinença d’alcaldia a Isabel Guerrero, regidora de Som-Montbui-ERC, la regidoria d’Esports, així com la participació en alguns dels organismes municipals. El nou govern que encapçalarà Schummi Juárez amb 7 regidors i regidores comptarà amb majoria absoluta. El nou equip de govern comptarà a més amb altres 3 tinences d’Alcaldia. La primera serà per Coral Vázquez, mentre que la segona i la tercera seran, respectivament per Adrià Castelltort i Jesica Arroyo. Tant Ara Montbui com Som Montbui-ERC es feliciten per l’acord aconseguit perquè assegura la governabilitat del municipi pel proper mandat 2019/2023. Per ambdues formacions polítiques aquest és un bon acord, que obre una etapa de col.laboració per treballar per un canvi en manera de governar, i portar a terme propostes programàtiques coincidents en els dos partits, que facin possible l’anhelat canvi que demanava Montbui, després de més de 30 anys de majoria absoluta socialista al municipi- ARA MONTBUI SOM MONTBUI-ERC Santa Margarida de Montbui, 9 de juliol de 2019  

ERC fa balanç i es presenta davant la gent de Capellades.

Divendres 10 de maig a les 19:30, Esquerra Republicana de Catalunya presentarà la seva candidatura a les eleccions municipals del 26 de maig als Jardins de Casa Bas de Capellades. L’acte s’iniciarà amb un balanç dels 4 anys de govern a càrrec dels actuals regidors d’ERC, Àngel Soteras, Salvador Vives i Jaume Solé. A continuació, es presentaran els 23 membres de la candidatura i hi intervindran Anna Xaus i Esther Ramos, números 4 i 2 respectivament, que acompanyaran els tres actuals regidors en els llocs capdavanters de la llista. Clourà l’acte Salvador Vives, candidat a l’alcaldia. A banda d’aquesta presentació i altres actes públics, els membres d’Esquerra Republicana de Catalunya atenen propostes i suggeriments a la seva seu del carrer Major dimarts, dimecres, dijous i dissabtes d’11 a 1 del matí i de 4 a 7 les tardes de dilluns a divendres.  

Presentada la candidatura de Som Montbui - ERC

El passat dimecres dia 17 es va presentar la candidatura de Som Montbui – ERC per a les eleccions municipals del 26 de maig, a l'Ateneu Cultural i Recreatiu, on va assistir-hi un centenar de persones. La llista, encapçalada per la Isabel Guerrero, és una llista renovada, amb una important presència de jovent i està integrada per persones dels diversos nuclis i barris del municipi, es mostra un equip cohesionat i amb la voluntat de millorar Montbui. L’acte de presentació va tenir la presència de la Consellera de Justícia Ester Capella, qui va donar recolzament a la candidatura. La Consellera, durant la tarda, va visitar diversos establiments del municipi, on va poder conversar amb els comerciants i també amb els veïns i veïnes. Els republicans es van reivindicar com la força del canvi al municipi, amb el lema "comencem un canvi", cosa que consideren necessària després de 24 anys d'alcaldia del mateix batlle. Les prioritats de Som Montbui - ERC es divideixen en tres àmbits principals, Montbui Treballador, Montbui Cívic i Montbui Net, àmbits que van ser proposats pels veïns i veïnes del municipi que van participar a les tres assemblees participatives que es van celebrar entre el mes de gener i febrer. Algunes de les propostes més destacades són fomentar l’activitat econòmica del municipi, amb el polígon industrial i el comerç, incentivar el lloguer social, incrementar les activitats pels joves, fomentar la participació ciutadana, enfortir el teixit associatiu, adequar el patrimoni i fer-lo més accessible per potenciar el turisme, garantir el manteniment dels espais públics i fomentar el reciclatge. La candidatura, liderada per la Isabel Guerrero, està formada per: Joel Serrano, Cristina Ferrer, Mònica Bautista, Jaume Bosch, Cristina Morente, Juan Francisco Moreno, Alba Carpio, Joan Cunillera, Yolanda Vera, Josep Maria Segura, Laura Andreu i Núria Torrades, amb nou suplents: Miquel Vivar, Dolors Soler, Emma Mercader, Daniel Gonzàlez, Lídia Andreví, Marc Vidal, Fernando Polo, Santi Amat i Berta Hornas.

Enric Conill presenta la llista d'ERC Igualada “preparada per governar”.

Els republicans han presentat la llista amb la qual concorreran a les properes eleccions municipals del 26 de maig. La meitat d'integrants de la candidatura són independents i la llista és paritària. El candidat Enric Conill ha explica que "és una candidatura transversal i preparada per governar Igualada" Enric Conill ha fet pública la candidatura d'ERC Igualada per a les properes eleccions municipals del 26 de maig. La meitat dels integrants de la llista electoral són independents i compta amb el mateix nombre d'homes i de dones. L'alcaldable per ERC ha destacat que "presentem aquesta candidatura, plena de professionals i gent molt competent, preparada per governar Igualada i per fer possible un salt endavant com a ciutat”. Conill destaca que l’equip “està a punt per impulsar un projecte polític il·lusionant i modern per a la ciutat" i destaca "l'enorme transversalitat de la candidatura, amb persones molt diferents i provinents de diferents àmbits, però tots conjurats per fer una Igualada millor". Com ja va anunciar ERC fa unes setmanes, l'històric dirigent del PSC Antoni Dalmau tanca la llista dels republicans. A les posicions finals també s’hi situen diversos exregidors d'ERC i l'actual regidora i candidata número 3 a les properes eleccions al Congrés dels Diputats, Carolina Telechea. Les persones que integren la llista: Enric Conill Llicenciat en arquitectura (2007) i postgrau en gestió urbanística. Casat i pare de 3 fills, és regidor de l’ajuntament d’Igualada des del 2015. Exerceix d’arquitecte amb despatx propi. Ha jugat a futbol a diferents clubs de la comarca i actualment juga als Veterans de l’Igualada. Montse Argelich Llicenciada en Ciència i Tecnologia dels aliments i amb un postgrau en Gestió integrada a l’empresa, ha treballat en diverses empreses com a responsable de gestió de qualitat i en seguretat alimentària. Actualment és autònoma i exerceix com a terapeuta a la ciutat d’Igualada i és la Presidenta de l'Antic Gremi de Traginers d’Igualada David Prat Ha estudiat un CFGS en Audiovisuals i grau universitari en Ciències Polítiques i de l’administració.

Esquerra de Capellades presenta Salvador Vives com a candidat a les municipals.

L’últim bloc de la seva presentació el va destinar a explicar els 25 objectius claus del programa de govern per als propers 4 i 8 anys. El tancament de la presentació el va realitzar el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, qui va realitzar una brillant cloenda tot ressaltant la importància de la política municipal, com aquella més propera als veïns i veïnes i els valors republicans de "fer una política propera, oberta i transversal»La Biblioteca El Safareig acollia la setmana passada amb una molt bona resposta de públic, la presentació de l’alcaldable per Esquerra, el regidor d’Acció Social de l’actual Ajuntament de Capellades, Salvador Vives. El candidat es presenta per primer cop com a alcaldable per Esquerra. L'acte de la presentació va comptar amb el suport del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies Chakir El Homrani i del tinent d’alcalde de l’actual govern capelladí, Àngel Soteras L'acte va estar presentat per l’Àngel Soteras, fins ara al capdavant de la llista capelladina. Soteras va destacar la preparació i la força de voluntat del candidat: «Per representar Esquerra a Capellades cal creure que ho pots fer, poder-ho realment fer i, sobretot, voler-ho fer. El Salvador creu, pot i vol. I a Esquerra hi creiem i volem que sigui el nostre candidat».   El candidat va agrair a tota la gent d’Esquerra de Capellades -militants, simpatitzants i amics- la seva confiança per encapçalar la llista d’Esquerra a les properes eleccions municipals  del 25 de maig, Vives va explicar que accepta el repte amb moltes ganes de treballar-hi per aconseguir l’alcaldia i que es “necessari guanyar l’alcaldia” perquè «Capellades no pot continuar sense tenir una planificació de llarg recorregut, i això només ho podem fer les persones d’Esquerra».

ERC Vilanova del Camí celebra una exitosa presentació d’en Marc Bernàldez per a l’alcaldia de Vilanova del Camí i del seu equip.

El passat divendres 5 d’abril, ERC de Vilanova del Camí va fer oficial la presentació d’en Marc Bernàldez i els membres de la llista que es presentaran a les Eleccions Municipals del 26 de maig d’aquest mateix any. L’acte es va obrir amb la lectura d’una carta que Oriol Junqueras va escriure des de Soto del Real per donar suport a la formació de Vilanova, animant-los a no defallir, a seguir endavant amb optimisme treballant amb un somriure, cohesionats, amb voluntat i determinació i afegia: “... volem una majoria imbatible que faci imparable el nostre ideal Republicà i aquesta majoria comença per Vilanova del Camí, per tots i cadascun dels nostres pobles i ciutats...” A continuació els convidats a l’acte: la Carolina Telechea, diputada al Congrés; l’ Alba Vergés, Consellera de Salut i el Xavier Castellana, senador de les Corts, varen dir unes paraules pels assistents i de suport per en Marc Bernàldez i el seu equip. Tots ells varen ressaltar la importància del treball que es fa a nivell municipal i van emplaçar la formació i al candidat Marc Bernàldez a continuar treballant amb ganes pel poble, a estar a peu del carrer, a fer-se visibles, a ser propers a les persones i escoltar-les per poder tenir èxit. Seguidament en Marc Bernàldez va fer un discurs de candidatura en el qual es presentava com a ciutadà de tota la vida de Vilanova, motiu pel qual ha pogut veure l’evolució d’un poble que ha crescut en número d’habitants però que ha minvat en serveis, abocant-se a créixer com a ciutat dormitori en el que no es fa massa vida. Per això, ha dit, la intenció és poder capgirar aquesta situació amb un poble amb més serveis, un poble que creixi al mateix ritme que els seus veïns i veïnes, amb idees de futur. Durant el seu parlament l’alcaldable ha llegit un conte en el qual la moralitat descriu l’ideal de la formació pel municipi i ha agraït el treball de tot l’equip que forma ERC Vilanova del Camí. Un treball encaminat a que Vilanova esdevingui un dels municipis punters a la comarca de l’Anoia.

Jordi Cerdà tancarà la candidatura d’Esquerra Republicana de Piera per les pròximes eleccions municipals

A la darrera assemblea Jordi Cerdà ha estat escollit per tancar llistes de manera honorífica. El conjunt de la militància ha considerat que ell encarna els valors republicans i nacionals que identifiquen a Esquerra Republicana, així com representa el projecte que té la secció local per seguir millorant la vila en els pròxims anys. Republicà de tota la vida, el militant més veterà de Piera, porta molts anys participant en el teixit associatiu cultural del poble, especialment en l'agrupació sardanista. Ha demostrat en diverses ocasions el seu compromís amb la causa, i assegura continuar lluitant i reivindicant els nostres drets i llibertats. L'acte on es presentarà la candidatura i les principals propostes d'Esquerra Republicana de Piera serà aquest divendres dia 5 d'abril a les 19.30 h al Casal de Joves i Grans. Piera, diumenge 31 de març de 2019

ERC Vilanova del Camí presenta el seu candidat a l’alcaldia Marc Bernàldez i l’equip amb el que formarà la seva llista

El proper divendres 5 d’abril, Esquerra Republicana de Catalunya de Vilanova del Camí presentarà el seu candidat a l’alcaldia, Marc Bernàldez, i l’equip amb el que formarà llista per a les Eleccions Municipals del 26 de maig d’aquest mateix any. L’acte serà obert per a tothom que hi vulgui assistir i es celebrarà al Centre Polivalent Can Papasseit de Vilanova del Camí a les 20:00h de la tarda i comptarà amb la presencia de l’Alba Vergés, Consellera de Salut; Carolina Telechea, Diputada al Congrés i Xavier Castellana, Senador de les Corts. Amb aquesta presentació, ERC Vilanova del Camí donarà el tret de sortida a una campanya electoral amb l’eslògan #SomEquip #SomVilanova encapçalada per en Marc Bernàldez, una persona jove i dinàmica amb una gran implicació en la millora de Vilanova del Camí i la qualitat de vida de vilanovines i vilanovins. Al final de l’acte hi haurà un pica-pica de cloenda pels assistents.