Anoia

Totes les notícies

ERC Anoia celebra el tradicional Sopar de la República amb l’entrega del XIIIè premi Estel Blanc

Enguany, el guardó va recaure en el col·lectiu de les ADF de l’Anoia   El passat divendres, 7 d’abril, la Federació Comarcal d’Esquerra Anoia va celebrar el tradicional Sopar de la República, per a commemorar el 86è aniversari de la proclamació de la República Catalana, el 14 d’abril.   Així, més de cent cinquanta persones, entre regidors, alcaldes, conselleres republicans, amics i militants d’ERC varen omplir la sala del restaurant Scorpia, a Òdena, per a celebrar aquesta efemèride, a la qual els acompanyava la delegada del govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà.   A l’inici del sopar, la presidenta de la Federació Comarcal, Meritxell Humbert, donava la benvinguda als assistents i recordava la data que es commemorava en el sopar, apel·lant els anhels de fa 86 anys. En acabat, i a l’hora dels cafès, la diputada anoienca Alba Vergés presentava els guardonats amb el premi Estel Blanc d’enguany, posant de manifest la tasca desenvolupada pel col·lectiu d’ADF de l’Anoia, de forma voluntària, un col·lectiu que ha treballat tenaçment per conservar els boscos i lluitar contra els incendis forestals a la comarca de l’Anoia, tal i com han demostrat al llarg dels anys.   L’acte el va cloure la delegada del Govern a la Catalunya Central Laura Vilagrà, fent un repàs de l’actualitat política tant al país com a la comarca, amb els propers canvis territorials.

El ple de Montbui, a proposta d’ERC, vota en favor de salaris mínims a 1.000 euros

Tots els grups del consistori van recolzar la iniciativa presentada pels republicans   El darrer Ple municipal de Santa de Montbui va aprovar per unanimitat, amb els vots a favor de tots els regidors que conformen el consistori, la moció presentada pel grup d’Esquerra Republicana a l’ajuntament, sobre la reclamació de fixar el salari mínim interprofessional a 1.000 euros.   La moció aprovada que va presentar el grup encapçalat per Jordi Bòria proposa, com a punts principals, “adoptar les mesures normatives que incentivin les empreses subcontractades o receptores de recursos municipals a adoptar el salari mínim de 1.000 euros entre el seu personal contractat”, a més d’ “assegurar que els salaris del personal al servei de l’Ajuntament no siguin inferior als 1.000 euros mensuals”.   Aquesta moció sorgeix a la iniciativa de ciutadana d’un col·lectiu de persones que reclamen una societat més justa a través de la plataforma “Anem a mil” i ja ha estat aprovada en diversos ajuntaments, tant de la comarca com de la resta del territori català, així com al mateix Consell Comarcal de l’Anoia.   Treball en positiu per la sobirania energètica En el mateix Ple municipal a més, i igualment a proposta de Junts per Montbui AM -únic grup qui va fer aportacions-, també es va aprovar una moció en favor de la sobirania energètica, reclamant “reestructurar l’actual model i establir un mercat energètic, amb control públic, lliure d’oligopolis i amb un sistema de preus de les energies just, equitatiu, competitiu, sostenible ambientalment i transparent”.  

El secretari general d’Afers Socials i famílies Cesc Iglésies atén les demandes d’ERC Anoia

El passat divendres 17 de març va tenir lloc un dinar de treball organitzat per ERC Anoia amb la presència del secretari general d’Afers Socials i famílies Cesc Iglésies i la diputada anoienca al Parlament, Alba Vergés.   Al dinar hi van assistir alcaldes i regidors de la federació comarcal republicana, a més del vicepresident del Consell Comarcal de Serveis Personals, Xavier Pérez, regidor d’ERC, i altres agents comarcals del món social.   Durant la trobada es van poder posar sobre la taula tots els temes comarcals referents a l’àmbit social i es va debatre sobre el model a treballar, en què tothom va coincidir en la importància de celebrar reunions periòdiques amb altres departaments com els de Salut i Educació, per tal de fer un treball transversal de prevenció i atendre el màxim de demandes i necessitats dels usuaris.   Tant Iglésies com Vergés varen poder explicar la tasca realitzada des del seu departament i alhora, conèixer la realitat comarcal en l’àmbit social. La trobada va servir també per deixar alguns temes sobre la taula i poder-ne fer un seguiment per les dues bandes.  

ERC Anoia acosta el debat de la República que farem participant de la “macroparada” sense precedents organitzada per Esquerra arreu del país

El cap de setmana del 18 i 19 de març Esquerra Republicana va fer un desplegament sense precedents, ni tan sols en campanya electoral, ubicant més de 145 parades de forma simultània arreu del país, incloent totes les capitals de comarca. Aquesta acció, aquesta ‘macroparada’, es va emmarcar dins de la campanya participativa ‘La República que Farem’ que el passat 4 de març va viure el seu acte central i que posa a debat les propostes del partit per la República Catalana.   I en aquest marc, ERC Anoia va organitzar parades el passat dissabte 18 de març a Igualada, Santa Margarida de Montbui, Vilanova del Camí, Piera, Masquefa, Vallbona d’Anoia, Capellades i La Pobla de Claramunt, en què més d’un centenar de persones es varen acostar als estands, tant per a dirigir els seus dubtes als representants republicans, com per a expressar la seva opinió o realitzar enquestes a nivell comarcal.   El Vicesecretari general de Coordinació interna, Territori i Organització, Isaac Peraire, com a màxim responsable de la campanya assegurava que ‘en aquests moments que la judicialització de la política i els atacs contra la democràcia són més forts i fan alçar la veu a nivell internacional, la nostra millor resposta és seguir endavant, treballar i construir la nova república catalana des de tot el territori’.   En aquest sentit, Peraire va destacar que ‘la macroparada és una de les accions de la campanya ‘La República que Farem’ que recull de manera més gràfica com estem construint la nova República; entre tots , escoltant, reflexionant, amb arguments, amb noves i modernes propostes i des de tot arreu del país’.   A nivell comarcal, la diputada al Parlament Alba Vergés, que va participar de la parada d’Igualada, situada a Cal Font, afirmava que ‘és molt positiu poder parlar amb la gent, que t’expressi els seus dubtes i el seu punt de vista sobre la situació i alhora, poder posar de relleu la feina que s’està elaborant des del Parlament en aquest sentit’.

La secretària primera de la Mesa al Parlament, Anna Simó, visita Carme en un esmorzar-tertúlia

El passat dissabte, 11 de març, la republicana Anna Simó, secretària primera de la Mesa al Parlament de Catalunya, va visitar el municipi anoienc de Carme en un esmorzar-tertúlia amb veïns i càrrecs electes comarcals.   Així, en el marc de la campanya que s’està duent a terme des d’ERC, “La República que farem”, Simó va poder compartir un matí amb militants i simpatitzants d’Esquerra,  veïns de Carme, Orpí i La Torre i d’altres poblacions de la comarca i càrrecs electes com les alcaldesses de Carme i Orpí.   En aquest sentit, la secretària de la Mesa va posar de relleu la feina que s’està fent des del Parlament de Catalunya amb la intenció de poder celebrar un referèndum durant aquest any, malgrat els entrebancs imposats, com l’acusació a Forcadell, presidenta de la Mesa, de desobeir el Tribunal Constitucional, en la primera pàgina de l’actualitat política.   Els assistents també varen poder dirigir els seus dubtes i inquietuds a la diputada parlamentària, que els va respondre en una interessant tertúlia.  

Més de 200 anoiencs i anoienques a l’acte central de la campanya d’ERC “La República que farem”

El CCIB, al Fòrum de Barcelona, es va omplir amb milers de persones que van defensar el referèndum   Dissabte a la tarda, 4 de març, Esquerra Republicana va celebrar l’acte central de la campanya “La República que farem”, un procés participatiu per a dissenyar, de manera col·lectiva, el nou país que volem.   Així, en un auditori del Fòrum, al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB), ple de gom a gom, a més de 5000 persones, ERC va donar el tret de sortida a la campanya pel “sí” al referèndum de Catalunya.   I entre aquestes 5000 persones hi havia més de 200 anoienques i anoiencs que van assistir a l’acte, en què van intervenir representants del partit a nivell nacional com Oriol Junqueras, Marta Rovira, Joan Tardà i Gabriel Rufián.   L’acte, a més, també va tenir representació de la comarca amb la intervenció de la membre de l’executiva d’Igualada, Mònica Morros, com a representant de les JERC, i que va fer una analogia del procés cap la independència com un vol amb globus, una metàfora molt igualadina.   D’aquesta manera, tres autobusos varen sortir des de l’Anoia per a què la gent de la comarca pogués assistir a l’acte per a fer una crida a defensar la democràcia.

El conseller Comín posa de relleu la feina feta a Salut en un exitós acte a Igualada

El republicà va estar acompanyat per Enric Morist, coordinador de Creu Roja a Catalunya   El passat divendres 3 de març, va tenir lloc a l’hangar del Kiosk del Rec un acte obert a la ciutadania amb la presència del conseller de Salut, Toni Comín, que va estar acompanyat per la diputada anoienca al Parlament, Alba Vergés, i el coordinador de Creu Roja Catalunya, Enric Morist.   L’acte, en una sala plena de gom a gom amb gent de tota la comarca i un ambient distès, va començar amb la presentació de Vergés, secretaria de la Mesa de Salut del Parlament, que va posar de relleu la feina feta al departament i els avenços per a millorar el sistema sanitari català i fer-lo accessible per a tothom. En aquesta mateixa línia va transcórrer l’intervenció del conseller Comín, que va posar de manifest el fet que l’accés universal al sistema sanitari és el principal dret que ha de tenir la ciutadania i que estan treballant per a què així sigui.   Comín no va defugir de les millores que encara estan pendents en Salut però va posar de manifest que treballen incansablement perquè les desigualtats en aquest aspecte, minvin cada vegada més.   Col·laboració amb Creu Roja Després d’una primera intervenció del conseller de Junts pel Sí, es va afegir a la conversa el coordinador de Creu Roja Catalunya, l’igualadí Enric Morist, qui va parlar dels punts d’acord i les col·laboracions entre l’entitat i la conselleria, elogiant la feina feta i la bona entesa entre els dos òrgans, sobretot en la tasca de garantir el dret universal a la Salut. Morist també va posar de manifest la feina que s’està duent a terme en matèria de refugiats, on el departament de Salut també hi col·labora.   L’acte es va tancar amb un piscolabis i una molt bona assistència de públic.

ERC Anoia reitera la seva confiança en la tasca dels regidors republicans al consistori masquefí

Després de les darreres afirmacions per part del govern de l’ajuntament de Masquefa, en què assenyalaven els regidors republicans del municipi Xavier Pérez i Oriol Satorre com alguns dels responsables de la situació financera de l’Alzinar, per ser membres de les juntes anteriors, des d’ERC Anoia volem mostrar la confiança en els nostres regidors i la seva tasca en l’oposició al consistori.   Si bé des de l’ajuntament s’acusa als regidors republicans d’un acció duta a terme com a membres de l’Alzinar abans que aquests fossin càrrecs electes, la comarcal del partit confia plenament en els seus regidors i els recolza davant aquestes acusacions, sense donar credibilitat a les acusacions que fa l’alcalde de Masquefa sobre la mala gestió de l’Alzinar.   D’altra banda, també es vol destacar la bona tasca desenvolupada per Xavi Pérez i Oriol Satorre al capdavant del partit a Masquefa, fent oposició al govern i fiscalitzant-ne la seva acció, de manera responsable.  

El conseller de Salut Toni Comín ofereix un acte obert a Igualada

La trobada es farà en el marc de la campanya d’ERC La República que farem   El proper divendres 3 de març, a les 19:30h al Kiosk del Rec (Ronda del Rec, d’Igualada) tindrà lloc una trobada oberta a tothom qui vulgui assistir-hi amb el conseller de Salut del Govern de la Generalitat, Toni Comín.   Comin explicarà les darreres accions de la conselleria de Salut, a més de plantejar les polítiques sanitàries en què s’estan treballant en el marc de la campanya La República que farem, endegada per Esquerra Republicana com un procés participatiu per dissenya, de manera col·lectiva, el nou país que volem.   El conseller estarà acompanyat per la diputada al Parlament i anoienca, Alba Vergés, secretària de Salut i Benestar.   L’acte estarà obert a tothom i tindrà lloc divendres 3 de març al Kiosk del Rec a les 19:30h.