Anoia

Totes les notícies

Isabel Guerrero serà la nova cap de llista per Esquerra a Santa Margarida de Montbui a les municipals 2019

El grup montbuienc treballa per a fer un Montbui més participatiu El passat dimarts 13 de novembre, l’assemblea local d’ERC Montbui va escollir per majoria, la montbuienca Isabel Guerrero com la nova cap de llista de la formació per a les municipals 2019, qui serà el relleu de l’actual regidor d’ERC, Jordi Bòria. Guerrero, amb formació i coneixements en Relacions Laborals, fa dotze anys que treballa a l’Ajuntament d’Igualada, i actualment forma part del departament de Serveis Municipals d’aquest consistori. La candidata per Esquerra coneix, doncs, el funcionament de l’administració local, té experiència en política –havia format part de la formació de Montbui Veïns amb Veu-, i va participar activament en el món sindical, sent membre del comitè d’empresa de l’Ajuntament de Montbui, i posteriorment, sent secretària d’Organització de CCOO. La candidata republicana fa més de 50 anys que viu a Santa Margarida de Montbui i creu que “cal fer un Montbui més participatiu”; el grup d’ERC, doncs, liderat per Guerrero, treballa per fomentar la participació ciutadana, escoltar els veïns i treballar en equip. Per a Isabel Guerrero, “la gent demana un canvi, i des d’ERC tenim ganes de liderar aquest canvi i donar resposta a allò que demana la gent, i per a fer-ho, la millor manera és implicar-me”.   

Joan Tardà visita l’Anoia amb actes a Vallbona d’Anoia i Carme

El proper dissabte 3 de novembre, el portaveu d’ERC a Madrid compartirà acte amb la diputada anoienca Carolina Telechea El proper 3 de novembre, el portaveu d’ERC al Congrés dels Diputats oferirà un doble acte a la comarca de l’Anoia; Tardà serà al matí de dissabte, a partir de les 12:30h, a la Plaça de l’Església de Vallbona d’Anoia, en la presentació de la nova secció local d’ERC del municipi. El republicà estarà acompanyat per la també diputada anoienca al Congrés, Carolina Telechea. L’acte es clourà amb un pica-pica obert a tothom i un dinar posterior, amb reserva prèvia, amb la presència dels dos diputats republicans. La presència de Tardà a la comarca seguirà a la tarda, amb un acte al Casal de Carme, a les 18:30h, també acompanyat per Telechea. Ambdós actes a la comarca són oberts a tothom.  

El conseller d’Exteriors Ernest Maragall visita Igualada en una trobada de la federació comarcal d’ERC Anoia

El membre del govern català oferirà una xerrada al restaurant Canaletes el proper divendres 21 de setembre a les 20 hores   La  Federació Comarcal d’ERC Anoia organitza una trobada amb el conseller d’Exteriors Ernest Maragall, per al proper divendres 21 de setembre, a les 20 hores, a la sala gran del Restaurant Canaletes d’Igualada.   L’acte, al qual s’ha de confirmar assistència enviant un correu a anoia@esquerra.cat, serà una conversa amb el conseller Maragall, que estarà acompanyat per la diputada anoienca al Congrés dels Diputats, Carolina Telechea.   Amb la trobada, també es donarà a conèixer el capítol 3 “Una nova etapa” de la Ponència de la Conferència Nacional per la República Catalana que ERC va aprovar el passat 1 de juliol.  

ERC Anoia celebra el tradicional Sopar de la República i entrega del guardó Estel Blanc amb la presència de Roger Torrent

El proper divendres 13 d’abril els republicans es reuniran amb el president del Parlament de Catalunya   El proper divendres 13 d’abril, un dia abans de la proclamació de la República Catalana, el 14 d’abril del 1931, la Federació Comarcal d’ERC Anoia, commemorarà, un any més, aquesta efemèride en un sopar al Restaurant Canaletes d’Igualada.   L’acte estarà presidit pel president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, acompanyat per la diputada anoienca i membre de la mesa, Alba Vergés, a més de la resta de l’executiva comarcal, militants, amics i simpatitzants republicans.   Durant el sopar, tindrà lloc la 14a edició del Premi Estel Blanc, guardó que vol reconèixer l’esforç fet, per part d’una persona física o entitat, en la defensa de la llengua, la cultura, les tradicions i el patrimoni en totes les seves vessants dels Països Catalans i en especial de la comarca de l’Anoia.   Per a poder assistir al sopar, cal fer la reserva pertinent enviant un correu a l’adreça electrònica anoia@esquerra.cat.

ERC Anoia celebra els 87 anys de la fundació d’ERC amb èxit d’actes a la comarca

Joan Tardà, Alba Vergés, Bernat Solé, Eva Baró i Oriol Amorós varen ser els ponents   Ahir, 19 de març, Sant Josep i dia del pare, Esquerra Republicana de Catalunya celebrava els 87 anys de la seva fundació, 87 anys defensant els valors republicans, la igualtat de drets i la justícia social, 87 anys nets de corrupció.   I per aquest motiu, des d’ERC Anoia es varen organitzar quatre actes simultanis a la comarca, sota el nom, “ERC: 87 anys sense cap cas de corrupció”. Així, a Igualada, el diputat al Parlament i alcalde d’Agramunt, Bernat Solé, juntament amb la diputada Alba Vergés, en un acte conduit per David Prat, feien un repàs de la història del partit i destacaven la feina del món municipal en el creixement dels republicans al territori; l’acte, molt amè, va acabar amb una petita tertúlia entre els ponents i els assistents, que va permetre fer sorgir diversos punts de vista.   Els altres municipis que acolliren aquesta commemoració varen ser Capellades, amb el diputat Joan Tardà, qui va posar de relleu els valors republicans i va celebrar els 87 anys amb un pastís fet pels membres de la secció local; també Piera, qui va comptar amb la presència del secretari de Ciutadania i Immigració, Oriol Amorós, que va compartir un sopar amb els companys d’ERC Piera; i finalment, a Masquefa, amb la diputada Eva Baró, que va oferir una xerrada sobre la visió republicana d’Esquerra.   D’aquesta manera, doncs, la Federació Comarcal d’ERC Anoia es va unir a la celebració dels 87 anys de la fundació del partit republicà, un 19 de març del 1931, posant de relleu la lluita pels drets civils i socials, i el compromís amb els valors republicans.

Esquerra celebra els 87 anys de la seva fundació sense cap cas de corrupció amb quatre actes a la comarca

Igualada, Piera, Capellades i Masquefa acullen xerrades el proper dilluns 19   El proper dilluns, 19 de març se celebren els 87 anys de la fundació a nivell nacional de la formació Esquerra Republicana de Catalunya; en motiu d’aquesta efemèride, la Federació Comarcal d’Esquerra Republicana a l’Anoia organitza quatre col·loquis simultanis, a quatre municipis de la comarca amb el títol “ERC: 87 anys sense cap cas de corrupció”.   Així, Igualada acollirà el dilluns a les 19:30h, a la Biblioteca Central, una xerrada amb els diputats d’ERC al Parlament de Catalunya, Rubèn Wagensberg i Alba Vergés. Un altre dels municipis que acollirà l’acte serà Piera, qui rebrà, el mateix dilluns a les 19:30h a la sala d’actes del Foment, el secretari de Ciutadania i Immigració, Oriol Amorós.   Els altres dos municipis que també se sumaran a la commemoració dels 87 anys de la fundació d’ERC, són Capellades, qui oferirà una xerrada amb el portaveu d’ERC al Congrés dels Diputats, Joan Tardà, i Masquefa, que acollirà un acte amb la diputada a Madrid, Ester Capella. Ambdós actes tindran lloc dilluns 19 de març, a les 19:30h, a La Lliga de Capellades i al CTC de Masquefa, respectivament.    Els actes seran oberts a tot el públic i des de la Federació Comarcal s’anima a assistir-hi i poder participar també, dirigint els seus dubtes i qüestions als ponents.

Forcadell i Vergés conversen amb les dones de l’Anoia

L’acte serà aquest divendres, en motiu del 8 de març, Dia Internacional de les dones   Aquest dijous, 8 de març, es commemora el Dia Internacional de les dones, data en la qual s’ha fixat una vaga històrica del món feminista, per fer visibles els treballs femenins, les demandes de les dones i els seus cossos. És una vaga que va més enllà del que tradicionalment s’identifica com a vaga laboral, perquè la participació de les dones és nuclear en totes les esferes de la vida.   En aquest sentit, ERC Anoia ja ha expressat el seu total suport a la vaga convocada i alhora, organitza un acte per a reivindicar el paper de la dona en l’entorn laboral. Així, l’endemà, 9 de març, a les 19h al Víver del Rec, d’Igualada, la presidenta del Parlament Carme Forcadell i la diputada anoienca Alba Vergés, conversaran amb altres dones de la comarca, amb pes en diferents sectors de la societat, sobre el paper femení en el món laboral.   La xerrada serà oberta a tothom i des d’ERC Anoia es convida a participar-hi i poder també expressar el seu punt de vista en un dels debats més presents en la nostra societat.

ERC Anoia mostra el seu suport a la vaga feminista del 8 de març

Per a commemorar la data, els republicans comptaran amb Forcadell i Vergés en un acte el proper 9 de març   El proper 8 de març el moviment feminista d’arreu del món convoca una vaga feminista per fer visibles els nostres treballs, les nostres demandes i els nostres cossos. És una vaga que va més enllà del que tradicionalment s’identifica com a vaga laboral perquè la participació de les dones és nuclear en totes les esferes de la vida. Per tant aquesta vaga ha d’assolir també altres treballs i espais: el de les cures, el de les tasques domèstiques, el consum, la vida estudiantil i associativa. Amb aquest gest, es vol posar de manifest les desigualtats i precarietats en el treball assalariat, les cures, el consum, l’exercici dels drets, la formació i la participació ciutadana, per les diferències que travessem alguna de nosaltres segons la procedència, la classe, l’edat, l’orientació sexual, la identitat de gènere i habilitats.   En aquest sentit, les dones i homes de la Federació Comarcal d’Esquerra Anoia denunciem la opressió que viuen les dones arreu del món, i les desigualtats que patim les dones a la nostra societat, i ens sumem a la vaga feminista. Perquè com a republicanes i republicans que som, no podem acceptar, ara i avui, ni una sola víctima més de violència masclista, les desigualtats retributives per a igual treball de més d’un 25%, els sostres de vidre en la vida pública i empresarial, les pensions d’una mitjana d’un 30%, la desigualtat en la distribució de la criança i les cures, els models heteropatriarcals i el masclisme que encara impregna bona part de la nostra societat.   Forcadell, Vergés i moltes altres En aquest sentit, ERC Anoia se suma plenament a les aturades convocades pel 8 de març, Dia Internacional de la Dona, i convoca per a l’endemà, 9 de març, els actes commemoratius d’aquest dia. Així, el divendres tindrà lloc una xerrada amb la fins ara presidenta del Parlament de Catalunya Carme Forcadell, la diputada anoienca Alba Vergés i d’altres dones representatives en la vida social i laboral del territori.

Anna Simó explica en una xerrada la situació dels presos polítics i el relat judicial dels darrers mesos

Estarà acompanyada per les advocades igualadines Blanca Solano i Carolina Telechea   El proper dijous, 1 de febrer, la que fou fins la darrera legislatura secretària de la Mesa del Parlament, la republicana Anna Simó oferirà una xerrada sobre la situació dels presos polítics i el relat judicial dels darrers mesos.   Les advocades Blanca Solano i Carolina Telechea, aquesta darrera també regidora d’ERC Igualada, acompanyaran l’adjunta a la presidència d’ERC en un col·loqui que porta per nom “Presos polítics: quina és la situació judicial?”. Les tres ponents intentaran respondre els dubtes que a tots ens sorgeixen al voltant de l’embat judicial que han rebut molts dels representants polítics catalans, alguns encara a la presó, altres a l’exili, però també de tots aquells que varen haver de declarar davant els organismes judicials de l’estat espanyol, i que encara estan pendents d’un judici.   Així, la sala gran de l’Espai Cívic Centre, al c/Trinitat 12 d’Igualada, acollirà dijous 1 de febrer a les 19:30h aquesta xerrada oberta a tothom.