Anoia

Totes les notícies

Chakir El Homrani acompanyarà Salvador Vives, alcaldable per ERC Capellades, en la seva presentació

El proper dimarts 2 d’abril, la Biblioteca El Safareig de Capellades acollirà la presentació de l’alcaldable per Esquerra Republicana a Capellades, Salvador Vives.   Vives va ser escollit per l’executiva local com el proper cap de llista a les municipals del mes de maig, rellevant així a Àngel Soteras, qui fins ara havia estat al capdavant de la formació i que continuarà col·laborant-hi.   ERC de Capellades a hores d’ara està treballant en el govern, on Vives n’és regidor d’acció social, treball i ocupació i transparència.  Des de l’ajuntament, els regidors republicans han pogut impulsar diferents polítiques a nivell social, cultural, econòmic i tecnològic, mentre han continuat treballant com a grup la proximitat amb tots els veïnes i veïns i la participació ciutadana de tots els capelladins   En la presentació del dimarts 2 d’abril a les 19:30h a la Biblioteca El Safareig, l’alcaldable republicà estarà acompanyat pel conseller de Treball, Afers Socials i Famílies Chakir El Homrani, en un acte obert a tothom.

Jordi Rabell encapçalarà la candidatura d’Esquerra Vallbona d’Anoia en les municipals 2019

El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya a Vallbona d’Anoia va escollir aquest cap de setmana mitjançant el sistema d’eleccions primàries a Jordi Rabell com a candidat a les properes eleccions municipals del 26 de maig.    Rabell és una persona implicada en el seu poble, on ha format part de diverses entitats, com l’entitat cultural Camí Ral, o el Jovent de Vallbona, i també ha sigut cap de l'agrupament escolta. Actualment és membre del grup de diables de Vallbona.   Rabell ha estat col·laborant amb l’equip republicà durant els últims quatre anys, sortint escollit regidor en les eleccions del 2015. En aquest sentit, des del grup republicà s’aposta per una continuïtat, tot incorporant noves persones a l’equip, que busca elaborar una llista oberta, transversal i el màxim de representativa possible.   Des d’ERC Vallbona es vol treballar per donar un nou enfoc al municipi, enfortint l’administració més propera, com és l’ajuntament, i treballant per als veïns des de la proximitat i la participació.   

Albert Duran repetirà com a cap de llista d’Esquerra a La Pobla de Claramunt en les municipals 2019

 El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya a La Pobla de Claramunt va escollir com a candidat a les properes eleccions municipals del 26 de maig, el republicà Albert Duran.    Duran ja va ser el cap de llista en les darrers eleccions del 2015, i ara, després de 4 anys de mandat a l’oposició, repeteix al capdavant de la formació municipal. En aquest sentit, des d’ERC La Pobla s’està treballant per configurar un projecte municipal en què la renovació, el treball colze a colze amb els veïns i la participació ciutadana sigui clau per al poble.   Des d’ERC La Pobla es vol donar un nou aire al municipi, amb un govern nou, que aporti idees per a transformar el poble, i tot fent-ho escoltant els veïns i donant suport a les entitats municipals que donen vida a les activitats socials i culturals de la Pobla.    

Som Montbui – ERC estrena el seu nou local al costat de la zona del Montmercat

El nou local, situat al carrer Constitució, vol ser un punt de trobada per a tots els veïns El grup Som Montbui – ERC, encapçalat per l’alcaldable Isabel Guerrero, vol seguir treballant al costat dels veïns de Montbui i per això, ha obert un nou local, al centre del municipi, per tal d’apropar-se encara més als montbuiencs i ser un punt de trobada per a tothom. El grup republicà ha organitzat, fins ara, tres assemblees participatives, amb molt bona acollida, a partir de les quals s’ha pogut extreure el contingut del Pla d’Acció Municipal (PAM 2019-2022), que està redactant la candidatura d’Esquerra. “Comencem un canvi” Amb aquesta aposta de treball al costat del veïns i de replantejar un nou Montbui per a tots, Som Montbui – ERC ha escollit com a eslògan “Comencem un canvi”, per tal de treballar amb forces renovades i amb una nova visió del municipi. Aquesta formació es va presentar a les darrers eleccions municipals sota el nom de Junts Per Montbui, defensant els valors republicans i d’esquerres; ara, amb el mateix ànim, la nova candidatura segueix treballant amb un grup jove, il·lusionat i convençut de poder millorar els serveis i la qualitat de vida dels veïns de Santa Margarida de Montbui.  

Marc Bernàldez i Domingo, escollit nou candidat per a l’alcaldia de ERC Vilanova del Camí

El passat dilluns, 18 de març ERC Vilanova del Camí va celebrar una assemblea en la qual es va escollir el candidat per a l’alcaldia del municipi en les properes Eleccions Municipals del 26 de maig d’aquest mateix any. La votació va tenir lloc a la seu local d’ERC que la formació ha inaugurat recentment al municipi. Marc Bernàldez i Domingo, de 32 anys i fill de Vilanova del Camí, va ser escollit pels militants del municipi amb un 85% de vots a favor, per encapçalar la llista que representarà el grup republicà a les eleccions Municipals del 26 de maig d’aquest mateix any. Aquesta elecció suposa una continuïtat al treball renovador que l’equip d’ERC Vilanova del Camí està portant a terme i que ara, amb en Marc Bernàldez i Domingo al davant, donarà inici a la seva Campanya Electoral. Durant l’assemblea el candidat Marc Bernàldez ha explicat els motius que l’han portat a presentar-se com a candidat i ha expressat que afronta el repte amb molta il·lusió. També ha remarcat que la seva candidatura estarà exempta de personalismes i que totes les decisions a prendre seran consensuades per tot l’equip, del qual pensa fer-ne de portaveu. La formació va aprofitar la mateixa assemblea per fer un canvi en la seva executiva, en la qual es van modificar els càrrecs de secretaria d’organització i secretaria local. Així doncs l’executiva local queda de la següent manera: encapçalada per David Roig a la presidència; Ramon Conesa, Secretari de finances; Ester Camacho, Secretària d’organització i Secretària de la dona; Glòria Vilà, Secretària de política municipal; Laura Pérez, Secretària d’imatge i comunicació i Montse Valentí, Secretària de l’executiva de la Secció Local.

El diputat delegat d’Urbanisme Josep Ramon Mut visita  Castellfollit de Riubregós

El passat mes de gener el diputat delegat d’Urbanisme de la diputació de Barcelona, Josep Ramon Mut, va visitar el municipi de Castellfollit de Riubregós, on es va reunir amb el regidor Gerard Batista.   En la visita, Batista i Mut varen poder parlar sobre diferents projectes del municipi on la Diputació de Barcelona pot col·laborar i apostar-hi, com l’estabilització del mur del carrer Escorrals, entre d’altres, alhora que van poder visitar diferents parts del poble.   Cap de cartell a les Municipals 2019 Gerard Batista serà el cap de cartell de la formació Sumem per Castellfollit AM a les properes eleccions municipals del mes de maig.   En aquest sentit, el grup està treballant en diverses propostes per al municipi, sempre amb la col·laboració dels veïns i la participació ciutadana.

Georgina Carreño serà la candidata d’Avancem per Calonge de Segarra AM a les eleccions municipals 2019

L’executiva comarcal d’Esquerra Anoia va avalar la candidatura de Georgina Carreño com a alcaldable d’Avancem per Calonge de Segarra AM per a les properes eleccions municipals del mes de maig.   La candidata d’Avancem per Calonge AM es presenta doncs al municipi de l’Alta de Segarra amb la il·lusió de treballar sota els valors republicans i d’esquerres, escoltant als veïns i podent col·laborar des de l’ajuntament, per tal de millorar la qualitat de vida dels calongins i donar una nova empenta al municipi.    Carreño, amb estudis en Administració i Direcció d’Empreses, i actualment cursant el grau de Gestió i Administració Pública per la Universitat Oberta de Catalunya, treballa com administrativa a l’Ajuntament de Sant Martí Sesgueioles.   Des d’Avancem per Calonge, doncs, s’anima a tots els veïns a fer arribar les seves inquietuds sobre el poble, i a treballar conjuntament; l’adreça de contacte de la candidatura és avancemcalongeserc@gmail.com.

Esquerra Anoia commemora el Dia de la Dona amb una conversa amb la diputada Najat Driouech

En motiu del dia 8 de març, Dia Internacional de les dones, la Secretaria de la Dona de la Federació Comarcal d’ERC Anoia organitza un acte obert a la ciutadania, el proper dissabte 9 de març a la tarda.   En aquest acte, que porta per nom “El poder del feminisme”, es conversarà amb la diputada republicana al Parlament de Catalunya, Najat Driouech, sobre el paper de les dones en la nostra societat; Driouech estarà acompanyada per altres dones com Montse Argelich, Cristina Domènech i Iolanda Gandia, entre d’altres.   Crida a la Vaga Feminista Des de la formació republicana, a més, també se sumen a la Vaga Feminista del proper 8 de març, i criden a la participació i mobilització a favor dels drets de les dones,  per continuar contribuint a una societat més justa i igualitària.   Així, ERC Anoia anima a totes les dones a liderar la Vaga Feminista del 8 de març, i convida a tothom a assistir a la xerrada “El poder del feminisme”, amb la diputada Najat Driouech, l’endemà, 9 de març, a la Sala de Socis de l’Ateneu Igualadí, a les 19h.

El grup municipal Junts per la Llacuna prepara el programa electoral amb una trobada participativa

El passat diumenge 17 de febrer, el grup municipal Junts per la Llacuna, que compta amb el suport d’Esquerra Republicana de Catalunya, va convocar una trobada de treball, en la qual van participar una trentena de persones durant tota la sessió.   Tal com van explicar els regidors Albert Valiente i Sebastià Jódar, la sessió era una invitació a construir solucions a partir de l’anàlisi de la realitat del municipi, per tal de concretar un programa electoral participatiu i preparar la presentació d’una candidatura a l’Ajuntament al mes de maig.   L’espai de treball comptava amb una sèrie de panells on es recollien divuit àmbits temàtics, en els quals els assistents van anar anotant propostes de futur per millorar la vida al poble. En acabar es va compartir un vermut i es van continuar debatent qüestions sobre el futur del poble.   Seguint els treballs de preparació de la candidatura, es convocarà una nova sessió el diumenge dia 10 de març, per presentar el resultat d’aquesta sessió i començar a preparar la llista de la candidatura de Junts per la Llacuna - AM.