Anoia

Totes les notícies

El conseller Ausas al Fira Verd de Carme

El conseller de Governació, Jordi Ausàs, inaugura la Fira Verd 2010 a Carme

També ha visitat les obres d’adequació dels accessos i del soterrani del Casal Centre Popular, per adaptar els serveis a la normativa vigent de mobilitat i accessibilitat, i a més ha inaugurat l'enllumenat exterior de l’avinguda de Collbàs, de l’avinguda de Joaquim Claramunt i del carrer de les Escodines del municipi. L’actuació ha permès col·locar 37 faroles de 7 metres d’alçada per millorar la il·luminació de la zona. El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, acompanyat per l’alcalde de Carme, Jordi Sellaré, ha inaugurat la Fira Verd 2010 de Carme, aquest diumenge, 9 de maig. A l’acte també hi han assistit el coordinador dels serveis territorials de Governació a la Catalunya Central, Antoni Casassas, i el responsable de coordinació administrativa a la Catalunya Central, Toni Claramunt. Després del tall de cinta inaugural, el conseller Jordi Ausàs ha fet un recorregut per la fira on ha saludat els diferents expositors. Aquesta és la tretzena edició d’aquesta fira dedicada a la floristeria i jardineria, a les herbes aromàtiques i medicinals i a l’artesania. Abans de la Fira, el conseller Jordi Ausàs ha visitat l’Ajuntament de Carme i ha inaugurat les obres d’adequació dels accessos i del soterrani del Casal Centre Popular. Les obres han permès adequar la planta del soterrani i adaptar els serveis a la normativa vigent de mobilitat i accessibilitat. Aquest equipament centralitza la major part de les activitats socials, culturals i de lleure del municipi i és la seu de les entitats locals. Governació, a través de la secretaria d’Acció Ciutadana, ha finançat aquestes obres d’adequació amb 47.229 euros. El conseller Jordi Ausàs també ha inaugurat l’enllumenat exterior de l’avinguda de Collbàs, de l’avinguda de Joaquim Claramunt i del carrer de les Escodines del municipi. L’actuació ha permès col·locar 37 faroles de 7 metres d’alçada per millorar la il·luminació de la zona, i a la vegada, la comoditat i seguretat.

Vallbona d'Anoia

Xerrada sobre el turisme rural a Vallbona

L'Ajuntament de Vallbona ha organitzat una xerrada informativa sobre Turisme rural i Turisme sostenible. Qüestions tant importants com, què volem dir quan parlem de turisme rural i sostenible?, On anar?, On dormir i menjar?, Quines activitats podem fer?, On i què podem comprar?, Què podem exigir als establiments acollits a aquest tipus de turisme?, seran tractades durant aquest interessant col·loqui. L'acte se celebrarà el divendres 14 de maig a les 19.30h a la Sala Polivalent Jaume Calveras de Vallbona d'Anoia Si t'agrada aquesta modalitat de turisme i vols saber-ne més, o vols descobrir-la...no ho dubtis, vine! A més, t'ajudem a planificar les teves vacances!

Jordi Madrid, alcalde de Piera

Importants obres i serveis a l’Ajuntament de Piera

Després de la recent inauguració del tram de la variant nord, es continuen tancant i projectant més obres al terme de Piera. Cal destacar la finalització de les tasques de millora realitzades per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i que han comportat un repàs d’instal•lacions, manteniment de la via i el reforç al pont a l’alçada de la Creu Roja que incloïa el pintat de les parets en aquesta zona fent-la més neta i acollidora. Per altra banda, l’administració de la Generalitat també està realitzant una millora en el ferm de la carretera B224 que comunica Piera amb Martorell afectant l’asfaltatge, sortides d’aigua i marges i que té com a objectiu garantir una millor seguretat en una de les vies més transitades de la comarca. Assenyalar també que l’Agència Catalana de l’Aigua comença a treballar en la connexió de les canonades del clavegueram que ha de comunicar la xarxa de Can Bonastre amb Can Cairot i que arriba a la depuradora de Masquefa. Es preveu que aquestes obres acabin l’estiu de l’any que ve després que hagi finalitzat el procés d’expropiació i les obres d’urbanització del barri amb l'últim tram del carrer Amor, per part de l'Ajuntament. Finalment també cal destacar que en aquesta legislatura, l’equip de govern d’Esquerra Republicana de Catalunya liderat per l’alcalde Jordi Madrid, ha dut a terme la inauguració diverses actuacions important al municipi. Les reformes en les instal•lacions de la piscina municipal, que ara compten d’una nova sala de fitness i musculació amb material nou, com per exemple, bicicletes, cintes per córrer i màquines de musculació, així com amb un segon espai destinat a la realització d’exercicis d’estiraments i una sala polivalent on s’hi realitzaran diferents activitats dirigides: ciclisme indoor, ioga, etc.; la construcció d’un nou aparcament cobert ampli i net que encabeix una quarantena de places en un punt cèntric del municipi; el servei de teleassistència, en funcionament des de l’any 2006, que amb objectiu d’afavorir l’autonomia de les persones grans que viuen soles o que tenen alguna discapacitat i augmentar-ne la qualitat de vida, compta amb més de 130 usuaris.

Entesa per La Llacuna

Entesa per La Llacuna edita un nou butlletí

El grup municipal d'Entesa per La Llacuna-Acord Municipal, ha un nou butlletí. En la revista es fa un ampli repàs de les notícies d'actualitat del poble, de les gestions i actuacions dutes a terme pel grup d'Entesa de La Llacuna des de l'oposició, així com un resum de les seves principals accions als plens. El butlletí també conté una entrevista a un dels seus regidors, Joan Ambròs i Albet, i un article editorial que denuncia l'estat crític de l'economia i les finances de l'ajuntament llacunenc. Més informació a http://www.entesaperlallacuna.cat/index.php

Marina Llansana

Marina Llansana anuncia que no formarà part de les properes llistes d'ERC

La diputada igualadina Marina Llansana no es tornarà a presentar a les llistes del Parlament català. Es tracta d’una decisió que, de fet, ja havia pres des que hi va entrar l’any 2003, tot i que confessa que ‘costa’ perquè la dedicació a la política absorbeix, enganxa. La diputada explica en exclusiva a anoiadiari·cat la seva decisió i fa balanç d’aquests anys a primera línia de la política catalana. Font: AnoiaDiari.cat http://www.anoiadiari.cat/entrevista/6898/per-a-mi-la-politica-no-era-un-contracte-indefinit-sino-un-periode-transitori#comentaris

Joan Tardà al Congrés dels Diputats

El 14 de juny, Joan Tardà als Prats de Rei

El diputat d'ERC al Congrés, Joan Tardà, participarà el proper dia 14 en un acte als Prats de Rei. Tardà ens parlarà amb el seu estil directe i sense embuts d'un dels trets característics de la ideologia d'Esquerra Republicana de Catalunya, "República i Sobirania". L'acte se celebrarà el proper dia 14 de juny a les 19.30h a la Sala Polivalent dels Prats de Rei. Us hi esperem!

Oriol Junqueras al Sopar de la República de 2009

Aquest dissabte, Oriol Junqueras remmemora la Batalla del Bruc

SI VOLS REVIURE LA HISTÒRIA DE LA BATALLA DEL BRUC AMB L'ORIOL JUNQUERAS, Vine aquest dissabte 12 de juny a les 5 de la tarda a, CAN MAÇANA (a l'extrem oest del massís de Montserrat), Antiga casa de pagès situada a la cruïlla de la carretera que puja des del Bruc i que es bifurca a l'esquerra cap a Manresa i a la dreta cap al monestir de Montserrat. Just davant d'aquesta casa, us hi esperem!

Joan Torras al la seu d'ERC

Joan Torras (ERC) manifesta la voluntat de tornar a encapçalar la llista per Igualada

El regidor d'ERC a l'Ajuntament d'Igualada, Joan Torras, ha explicat que la seva intenció és la de tornar a encapçalar la llista de cara a les eleccions municipals i que, de fet, així ho va manifestar a l'executiva local. De totes maneres recorda que l'última paraula la té la militància, i que el tema no es plantejarà fins després de l'estiu. Joan Torras explica que des del principi va plantejar la seva disponibilitat com a cap de llista per a tres legislatures; actualment en porta dues, per la qual cosa si el partit i la militància ho creuen oportú pot tornar a encapçalar-la, amb la voluntat d'iniciar el traspàs cap a la persona que hagi d'assumir el seu lloc de cara al futur. Sobre les informacions aparegudes que apuntaven a una candidatura encapçalada per Toni Claramunt, Joan Torras afirma que és fals, i que aquesta opció mai s'ha plantejat en el si del partit. També lamenta que s'hagi barrejat Marina Llansana amb aquest assumpte. Precisament sobre Llansana, Joan Torras afirma que 'personalment em sap greu que no continuï al Parlament, perquè és una magnífica diputada i ha defensat els interessos de l'Anoia com mai ningú havia fet, ho ha donat tot'. De totes maneres, explica que la decisió de la diputada 'compta amb l'absolut respecte i suport per part del partit'. Sobre qui pot substituir-la, Joan Torras afirma que encara és aviat per avançar noms, però que es mirarà de trobar una persona 'que pugui ocupar el seu lloc i fer-ho tan bé com ella'.