Anoia

Totes les notícies

Congrés candidats Parlament 2010

ERC Anoia escull el seu candidat al Parlament

Per unanimitat. Així és com fou escollit Jordi Calpe i Carbonell com a candidat d’Esquerra Republicana de Catalunya per a les properes eleccions al Parlament de Catalunya. L’acte que compta amb la presència de més d’una quarantena de militants, se celebrà en el sí d’un Congrés extraordinari, on es va votar aquesta candidatura única, que també comptarà amb Marc Sendiu i Bertràn —tinent d’alcalde dels Prats de Rei— i Eva Monteagudo i Hidalgo, militant de la secció local de Capellades i vicepresidenta de polítiques d'igualatat i d'oportunitats d’ERC a l’Anoia. Abans d’iniciar la presentació i elecció del candidats, prengueren la paraula la diputada anoienca Marina Llansana i el president comarcal Josep Maria Palau. Llansana, realitzant un repàs als seus set anys com a diputada d’Esquerra a l’Anoia, va destacar amb dades i arguments l’obra desenvolupada per ERC des del govern de la Generalitat, dedicada al país i també a la comarca. Ressaltant l’ajuda i el treball de la gent de la comarca durant els anys al Parlament, Llansana va agrair a tota la gent de l’Anoia, militants, simpatitzants i amics, el suport brindat durant aquesta bella etapa de la meva vida. Per la seva banda Josep Maria Palau, va apuntar que la Federació Comarcal d’ERC Anoia surt molt reforçada del Congrés pel fet d’haver presentat i escollit un candidat amb un consens unànime. Palau també va afirmar que Jordi Calpe és la persona idònia per encapçalar la proposta comarcal, per la seva trajectòria a l’Anoia i a l’executiva nacional. Després dels parlaments es prosseguí amb l’ordre del dia i s’elegí Jordi Calpe, actual alcalde d’ERC a Hostalets de Pierola i president del Consell Assessor Municipal d’Esquerra, per encapçalar la candidatura republicana de l’Anoia en les properes eleccions. L’ordre de les llistes d’Esquerra Republicana de Catalunya per a les eleccions al Parlament no es decidirà fins el proper 10 de juliol en Consell Nacional, però des de la comarca es confia fermament que el candidat anoienc figuri en els primers llocs de la llista, i per tant que tingui moltes possibilitats de sortir elegit com a diputat per l’Anoia.

ERC Anoia crida a la ciutadania a manifestar-se el proper 10 de juliol a favor dels drets i llibertats de Catalunya.

El proper dissabte 10 de juliol s’ha convocat una manifestació de rebuig a la sentència del Tribunal Constitucional espanyol sota el lema “Som una nació. Nosaltres decidim”. L’acte tindrà lloc a Barcelona el dissabte 10 de juliol a les 18 h, començant a la cruïlla del Passeig de Gràcia amb l’Avinguda Diagonal, i anirà encapçalat per la pancarta “Som una nació. Nosaltres decidim”, per diverses personalitats de la societat civil i de les principals organitzacions socials, polítiques i culturals del país. En aquest context reivindicatiu, la societat catalana ha de fer més visible que mai la seva capacitat de resposta i la seva voluntat de futur. Així, per Esquerra Republicana de Catalunya, el TC i Espanya representen ja el passat, doncs el nostre futur, no és altre que el dret a decidir. Catalunya com qualsevol nació, té el dret, inalienable per cap constitució, de decidir lliurement el seu futur i aspirar, si vol, a la plena sobirania. És l’hora d’expressar i mostrar amb força i valentia quin és l’únic camí possible, el camí que ha defensat sempre amb constància Esquerra Republicana de Catalunya, el camí de la independència. Per tot, esperonem i animem al poble català a sortir al carrer en defensa del dret a decidir, de la democràcia, de la sobirania, i de la llibertat de la nació catalana. Com cità el nostre president màrtir, Lluís Companys, “tornarem a sofrir, tornarem a lluitar, tornarem a vèncer”; amics i amigues, comença una transició tranquil•la i democràtica cap a la independència, comença l’adéu a Espanya. Per tot, la Federació Comarcal d’ERC a l’Anoia, organitza un autocar per assolir la màxima afluència ciutadana a la manifestació del proper dissabte 10 de juliol. S’ha estimat que la sortida sigui puntualment a les 4 de la tarda de l’Estació d’Autobusos d’Igualada, i la tornada, en finalitzar la manifestació. Assenyalar també que per tal d’ajudar a sufragar-ne les despeses, el viatge tindrà un cost simbòlic de 3€.

ERC Anoia demana més participació comarcal en les infraestructures de residus

L’experiència en matèria d’abocadors al nostre país és força recent, tal com ho són , per tant, les qüestions relacionades amb les mesures de control , vigilància i prevenció dels mateixos .Més per tradició que no pas per llei, les comissions de seguiment dels abocadors- quan han existit- han estat presidides i constituides majoritàriament per les corporacions locals del municipi afectat, creant alhora un greuge comparatiu amb els municipis colindants, que moltes vegades estan tan o més afectats que el propi municipi que acull la instal•lació, i una situació de poca transparència de cara a la ciutadania. En uns moments en els quals s’estan posant en marxa noves infraestructures comarcals de tractament de residus a la comarca de l’Anoia, com poden ser l’ampliació de l’abocador de Castellolí o l’Ecoparc d’Hostalets de Pierola, la Federació Comarcal d’ERC de l’Anoia ha demanat que es constitueixi un òrgan comarcal de seguiment d’aquestes infraestructures , amb la participació dels representants electes dels municipis afectats. El segon aspecte important de la proposta d’ERC és la contractació, per part del Consell Comarcal, d’uns serveis professionals experts i especialitzats en la matèria , que permetin als càrrecs electes comarcals contrastar la informació que els proporcionen les empreses explotadores de les instal•lacions. Aquests serveis professionals, que s’haurien de finançar amb els possibles ingressos comarcals que generin les esmentades instal•lacions, tindrien com a finalitat garantir-ne la seguretat i aportar informació per contribuir a la defensa dels interessos comarcals en la gestió d’aquests equipaments. Els representants d’ERC al Consell Comarcal de l’Anoia ja han plantejat aquestes propostes en el propi Consell i a l’Agència Catalana de Residus. Federació Comarcal d’ERC-Anoia

ERC-Piera demana un ple extraordinari pel cas de l'esfondrament de la casa de Piera

Un cop sabudes aquestes denúncies, ERC va crear un grup de treball per tal d’aprofundir en el tema, descobrint, entre altres coses, una denúncia explícita dels antics propietaris de la casa esfondrada, datada el maig del 1997, on es demanava a l’Ajuntament que prengués les mesures necessàries per tal d’evitar possibles desgràcies materials i sobretot humanes. Davant a la manca de resposta, a l’octubre del 1998, el mateix propietari, va tornar a demanar a l’Ajuntament l’actuació urgent pels mateixos motius, obtenint com a única resposta el silenci. Després d’algunes investigacions més, han sortit a la llum pública uns estudis realitzats per tècnics municipals els anys 96 i 99 alertant d’un “perill d’enfonsament total molt alt” i demanen explícitament una “protecció de les parets mitgeres” i el sanejament immediat del solar per”amenaça de ruïna total” Davant la gravetat de la situació, el grup municipal d’ERC es veu obligat a demanar un ple extraordinari per sol.licitar una comissió d’investigació, no només per aquest cas concret (ja que aquest està en mans judicials), sinó per evitar que denúncies similars no caiguin en l’oblit. En relació a aquests fets els líder republicà a Piera Jordi Madrid i Roca ha fet una sèrie de declaracions. Preguntat sobre si ERC Piera denunciarà l’Ajuntament de Piera, Madrid ho ha desmentit: “No. Nosaltres no som ni volem ser jutges de res. L’única cosa que sempre hem demanat i seguirem demanant, és informació i transparència. Ens indigna la informació esviaixada que sempre ens arriba per part de l’alcalde i aquest ha estat, un exemple més, d’aquest tipus de comportament. Ens avergonyeix haver de ser nosaltres qui treu a la llum pública denúncies sense resposta registrades a l’Ajuntament els anys 97 i 98 que fan referència a aquest cas concret”. En referència al fet que indica que s’hi feien obres sense permís municipal, ha manifestat que “Això sembla, i de ser cert, aquest és un fet molt greu, però nosaltres en això no hi entrem; aquesta és una feina dels tècnics corresponents.

ERC-Calaf regala senyeres per la Diada

Amb la voluntat d’aconseguir-ho, la secció ha decidit regalar-la a tothom qui la vulgui lluir. Així, doncs, durant el dijous 8, el divendres 9 i el dissabte 10, de 6 a 9 del vespre, la militància d’ERC de la zona obrirà la Seu del partit a Calaf, al carrer Sant Jaume 55, des d’on les repartriran. ERC de Calaf també ha convocat a les dues del migdia un “dinar nacionalista” per a commemorar la Diada, que es desenvoluparà sota el lema: “Nou Estatut i finançament just per la Catalunya social, Onze de Setembre 2005, Cap a la indepèndència”. El dinar es realitzarà al Restaurant de Calaf La Cuina del Mercat al preu de 15 €. Per tal d’assistir-hi, els republicans preguen confirmació al telèfon 650 51 34 76 (Josep). Aquesta serà la primera acció de la nova executiva de la Secció d’ERC de Calaf, escollida en assemblea el proppassat 13 de juliol. L’històric Francesc X. Duocastella va cedir la presidència a la Primera Tinent Alcalde de Castellfollit de Riubregós i Consellera de Medi Ambient de l’Anoia, Lourdes Oliveras. Com a Vice-president repeteix el regidor de Turisme, Esports i Joventut de Calonge de Segarra, Josep Sans. Altres membres són: el veterà militant Jordi Vilaseca com a Secretari d’Organització; l’ex regidor de Comerç de Calaf, Josep Torner, com a Secretari de finances o l’actual regidor Miquel Catalán, responsable de la política municipal de la capital de l’Alta Segarra, Calaf, fent tàndem amb el Cap del Grup Municipal, l’independent Ramon Torra. A més d’aquests actes previstos per la Diada, des de la Federació Comarcal de l’Alta Segarra han informat d’un parell d’activitats que estan preparant per al mes següent. Per al 12 d’octubre celebraran la “Primera botifarrada contra la Hispanitat”. I més endavant està previst un acte informatiu sobre el procés estatutari.

ERC recorda que la necessitat de la gent de l’Anoia és un tren ràpid a Barcelona

Per ERC, aquesta és una autèntica necessitat social immediata, i s’hauria de poder fer realitat entre aquest i el següent mandat de la Generalitat, és a dir, en un màxim de cinc anys. Des d’ERC consideren que de la mateixa manera que es poden comprometre 6.500 milions d’euros en fer l’eix transversal ferroviari, o bé 3.500 milions d’euros més en fer la línia 9 del metro de Barcelona, també hi hauria d’haver recursos per fer un gran salt endavant en el servei de passatgers Barcelona-Martorell-Igualada. ERC es felicita de que ja tinguem un estudi de traçat d’eix transversal ferroviari, però remarca que aquest és un projecte per a les futures generacions, a 15 anys vista, que no soluciona els nostres problemes actuals, ni millora la nostra vida quotidiana. Per a ERC, en el supòsit de que es compleixin els terminis, a partir del 2020, l’eix tranversal ferroviari serà un important motor de l’economia de la Conca d’Òdena, sobretot per a l’activitat industrial i de logística, però no resoldrà les necessitats de mobilitat de la majoria d’anoiencs i anoienques, ja que és un tren pensat principalment pel transport de mercaderies entre la península ibèrica i Europa. Segons els republicans anoiencs, sumant les comarques de Lleida i de la Catalunya Central, a les qual ens aproparà aquest nou tren, no hi ha més de 250.000 llocs de treball localitzats, mentre que a la regió metropolitana de Barcelona n’hi ha 1.525.000 de llocs de treball. A més a més, a Barcelona hi ha les principals universitats, centres d’educació, serveis mèdics, institucions centrals de les diferents administracions, etc., a part d’un gran un gran aeroport, que cada cop és més utilitzat per part de gent de totes les edats i pels motius més diversos (negocis, treball, estudis, vacances, etc.). En paraules de Josep M. Palau, vicepresident i portaveu d’ERC Anoia “la majoria dels 100.000 anoiencs i anoienques el que necessitem és poder anar a Barcelona en tren en 35 minuts, i això és viable amb una inversió en el desdoblament i adreçament dels 20 km de via entre Martorell i Igualada, i amb la construcció d’una tercera via en els trams més propers a la ciutat de Barcelona.

Josep-Lluís Carod-Rovira visita l'alta Anoia

La primera activitat, va ser la visita a la fàbrica Gres Català de Calonge de Segarra. Durant la visita, el director de l’empresa va explicar el procés d’elaboració de les rajoles, així com la diversitat de productes que ofereixen. La següent activitat va ser la visita del municipi de Castellfollit de Riubregós, a on l’Alcalde, sr. Xavier Guillen, i els regidors van mostrar les dependències municipals als visitants. Carod va signar el llibre d’honor municipal. Tot seguit va tenir un contacte amb els representants de les entitats de Castellfollit, i tot seguit van visitar l’actual escola municipal així com els terrenys destinats a la nova escola municipal que serà una realitat a finals d’aquest 2005. Després de la visita a Castellfollit, es va realitzar un dinar a Calaf, amb l’assistència d’empresaris de la zona. Durant el dinar, Josep-Lluís Carod-Rovira va posar de relleu la necessitat de disposar d’un nou estatut i un nou finançament per tal de posar en pràctica mesures efectives de suport a la petita i mitjana empresa. Tot responent a preguntes dels presents, va reiterar que el govern de la Generalitat no aprovarà la construcció de cap centre penitenciari sense el suport de l’alcalde afectat, i respecte a la nova reordenació territorial, tot i considerar que és un tema que no s’abordarà fins que no s’hagin aprovat els de l’Estatut i el finançament, respecte a l’Alta Segarra, reconeix que és una realitat socioeconòmica que no es pot amagar, i que pel que ell ha vist i copsat, amb una forta vinculació a la Catalunya central. El següent punt de visita va ser Sant Pere Sallavinera, a on l’Alcalde, sr. Càndid Valadrich, va mostrar les dependències municipals i el local social, tot explicant la situació del municipi i les propostes de futur que tenen plantejades pels propers anys. Un cop acabada la visita a Sant Pere, en Josep-Lluís Carod-Rovira i la delegació d’ERC que l’acompanyava en les diferents activitats de la visita, van retornar a Calaf a on van entrevistar-se amb la Junta del Casal de Calaf, la qual va mostrar a en Carod les dependències del teatre.

Carme tindrà una escola nova

Així de contundent fou la delegada territorial d’educació, Carme Arnau en la seva visita a Carme la setmana passada on assistí a una trobada amb regidors i l’alcalde del consistori municipal, la directora de l’escola i la diputada d’Esquerra Republicana de Catalunya Marina Llansana. Carme Arnau va reiterar la voluntat del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya de fer a Carme una escola de nova construcció i d’una línia. Exposà que l’Ajuntament ha de decidir els terrenys on ubicar-la i a partir d’aquí l’administració es posa a treballar en el disseny del projecte i l’adjudicació de l’obra. Per la seva part, l’Ajuntament de Carme ja ha iniciat converses amb propietaris per tal d’adquirir uns terrenys propers a la nova zona esportiva de manera que es podrien utilitzar les instal·lacions en horari escolar. En aquesta trobada també s’exposà la necessitat imperiosa de més espai per al proper curs i la delegada territorial aportà algunes solucions “dignes i econòmiques, ja que el Departament té planificada la construcció de la nova escola i no pot invertir massa diners en la provisionalitat d’un sol curs”. A ERC-Carme es mostren molt satisfets d’aquest anunci ja que, com diu la regidora d’ERC Núria Vinyals, “aquest és el resultat de les gestions fetes des de la secció local i per la diputada anoienca Marina Llansana”.

Josep Huguet inaugura la nova secció local d'ERC de Castellolí.

Durant l'acte va intervenir la regidora d'ERC i Presidenta de la secció local, Teresa Pelegrí, la qual va agrair la presència al centenar de veïns presents en l'acte. Va fer un especial agraiment, també a tota la gent que està donant suport al grup municipal d'Alternativa pel Canvi, doncs aquesta activitat és la que ha facilitat la creació d'aquesta nova secció local d'ERC de Castellolí. A continuació va prendre la paraula el President Comarcal Jordi Mercader, que va posar de manifest que ja s'està acostumant a assistir a actes de creació de noves seccions locals a la comarca, doncs feia quatre dies que inaugurava la secció local de Sant Martí de Tous, i aquest és un bon síntoma de la vitalitat d'ERC. També va intervenir en l'acte la diputada Marina Llansana, que va animar als presents a continuar participant de la dinàmica de treball d'aquest veïns, que sota les sigles d'ERC estava fent una gran tasca en favor del municipi, i per tant també del país. Va cloure l'acte el Conseller Josep Huguet, el qual va manifestar l'estat actual de la gestió del govern tripartit, i les propostes de futur que aquest té. Va voler fer un especial énfasi en les possibilitats de creixement econòmic que per Castellolít suposarà el Parc Motor, així com el fet de que la preservació dels espais naturals és la millor aposta de futur que pot fer el municipi. L'acte va acabar amb un brindis de cava.