Anoia

Totes les notícies

Presentació de la secció local d’ERC de Sant Martí de Tous

El passat dijous dia 2 de juny, es va realitzar a Sant Martí de Tous, l’acte de presentació de la secció local d’aquest municipi. Davant d’una quarantena d’assistents, la presidenta d’ERC de Tous Maria Torrents, va explicar les motivacions que els han portat a crear aquesta secció local d’ERC, i va motivar als veïns a col.laborar-hi des del grau de compromís que cadascú vulgui assumir. El president comarcal Jordi Mercader, va posar de manifest, que “la creació d’aquesta secció local és el reflex de la feina que s’està fent a Tous des de fa uns quants anys. El primer pas ja va ser l’obtenció d’un regidor a l’Ajutament ara fa dos anys, i la consolidació d’aquesta feina que s’està fent, ha de ser l’increment de regidors al consistori”. Finalment, la Consellera de Benestar i Família Anna Simó, va agraïr el convit que la gent d’ERC de Tous li va fer per assistir a la presentació, perquè li va recordar molt els seus inicis polítics a ERC, ara va quinze anys. Va comentar que “la tasca de treballar per construir un poble tal i com vosaltres el voleu, és la feina més agraida que hi ha, encara que s’hagi de fer inicialment des de l’oposició. Aquesta ha de ser constructiva i amb voluntat de fer abançar el municipi sense divisions”. També va animar als assistents a col.laborar en aquesta tasca tot recordant les paraules de “Joan Fuster, quan déia que la política o la fas o te la fan, i abans de que ens la facin els altres, millor que la fem tal li com nosaltres la volem”.

Realitzat el Congrés Comarcal ordinari

Davant de la militància d’ERC de la comarca, es van presentar els diferents informes: Enric Esteve va presentar l’informe econòmic, Marina Llansana l’informe de la diputada i Jordi Mercader el de presidència i Elisenda Guarch l’informe del Grup d’ERC al Consell Comarcal. Tots el informes van ser aprovats per la majoria dels assistents. Enguany no s’ha produït la renovació de càrrecs, doncs segons els estatuts del partit, aquests es renoven cada dos anys, i fins el proper 2006 no estan previstos canvis.

ERC inaugura la nova seu d’Igualada i Comarca.

A l’acte hi assistirà el Conseller Primer de la Generalitat de Catalunya, Josep Bargalló, el qual farà els honors, acompanyat de la diputada anoienca Marina Llansana, i dels presidents comarcal i local Jordi Mercader i Oriol Solà. El local restarà obert fins a les 21.30h, per tal de facilitar l’accés a tothom que desitgi visitar-lo. A partir d’aquest dia, l’horari d’obertura al públic serà els dimarts, dimecres i divendres de 9h a 14h i de 15h a 18h, i el número de telèfon és el 93 805 00 18. Tot i això, ERC no tanca, i estem localitzables a través de l’adreça electrònica anoia@esquerra.org . Aprofitem també, per difondre les noves pàgines web de la Federació Comarcal de l’Anoia www.esquerra.org/anoia i de la Secció Local d’Igualada www.esquerra.org/igualada , que actualment si estan entrant els continguts.

El Jimmy Jazz rep el premi Joan Coromines, durant el sopar anual de la CAL

Durant el transcurs del Vè sopar per la Llengua, que organitza la Coordinadora d’Associacions per la Llengua catalana, que es va realitzar el passat dissabte dia 17 d’abril, el cafè-bar Jimmy Jazz d’Igualada, va rebre el premi ala trajectòria col.lectiva “pels anys que porta contribuint a la difusió d’un oci en català, desacomplexat i alternatiu. El Jimmy també ha estat motor i agitador de moltes qactivitats de llerure, culturals i formatives pensades en clau catalana. El JIMMY JAZZ és petit, com el País petit que canta Lluís Llach, però tanmateix és així com ens agrada, i és amb les seves petites aportacions que han fet d’Igualada un ciutat de referència en el procés de reconstrucció nacional”. Durant el parlament que en Jaume Piqué, propietari del bar, va realitzar davant dels 500 comensals, va agrair el premi que se li lliurava, tot puntualitzant que totes les activitats impulsades des del Jimmy Jazz, “s’han d’entendre des de la complicitat de moltes persones que m’han donat un cop de ma en cada una de les tasques a realitzar. D’altre manera seria impensable haver tirat endavant totes i cada una des les activitats realitzades.” Els altres premiats del sopar amb el premi Joan Coromines van ser, l’Eliseu Climent a la trajectòria personal, la Federació Catalana de Patinatge al fet puntual col.lectiu i que van recollir el seu president Ramon Vaciana, i el premi al fet puntual personal a l’escriptora Najat El Hachmi per la publicació del llibre Jo també sóc catalana. En el transcurs del sopar, també és va homenatjar al patriota Joan Coromines, amb motiu del centenari del seu naixement, i a Guillem d’Efak i Ovidi Montllor, en el desè aniversari de la seva mort.

Es realitza el sopar de Commeració de la República Catalana

Durant el transcurs d’aquest sopar, el President comarcal d’ERC Jordi Mercader, va manifestar la voluntat de la direcció comarcal de triplicar el nombre de regidors i d’alcaldes que actualment té ERC a l’Anoia. En la seva intervenció, va posar de relleu la tasca que els càrrecs electes estan fent en els respectius ajuntaments, tot encoratjant-los a continuar treballant amb aquests objectius estratègics marcats. Després del President comarcal, va prendre la paraula la diputada Marina Llansana que va posar de manifest la bona feina que s’està fent a la comarca. Va tenir un “record pels regidors i alcaldes republicans que exercien els seus càrrecs el 1936, i que alguns d’ells fins i tot van pagar amb la seva vida aquesta defensa dels ideals republicans que avui amb orgull seguim defensant la gent d’ERC.” L’acte va cloure amb l’audició de la proclamació de la República Catalana d’en Francesc Macià, i el cant dels Segadors del públic assistent, que en un nombre de més de dues centes cinquanta persones omplien la sala a on es va realitzar els sopar.

Reconeixements i iniciatives pel Jaume Piqué, del Jimmy Jazz.

La candidatura presentada als recentment creats Premis Igualada Esdeveniments 2004, a les iniciatives que estan contribuint en la difusió i desenvolupament d’Igualada, en l’àmbit cultural, ha estat acceptada. A partir de les propostes rebudes per els ciutadans, entitats, empreses i institucions d’Igualada es seleccionaran quatre candidats de cada categoria. L’elecció dels guanyadors es farà de manera popular i oberta a tothom. La forma de votació serà a través d’unes butlletes de candidats que es publicaran en els diferents mitjans de la ciutat, que s’hauran de fer arribar per correu a l’Apartat 436 d’Igualada, per fax al 902.170.257 (de 10 a 14 i de 16 a 19), per e-mail ( premis@igualadaesdeveniments.org ) , per internet ( www.igualadaesdeveniments.org ), o bé expressar el veredicte per telèfon al 902 170 257 (de 10 a 14 i de 16 a 19) a partir del proper divendres dia 15 d’abril. Els guardons es lliuraran durant l’acte social promogut per Igualada Esdeveniments que es farà durant el mes de maig de 2005. El dia 15 d’abril, i durant el transcurs del sopar de commemoració de la proclamació de la República Catalana, ERC va fer entrega al Jimi, de la distinció de nova creació “Estel Blanc”, en reconeixement a una tasca continuada de promoció i defensa dels valors que conformen la nostra identitat nacional. El dissabte dia 16, i en el marc del sopar de la Llengua, que organitza la CAL, se li va fer entrega del premi Joan Coromines a la defensa i el compromís amb la nostra llengua (http://www.cal-llengua.org/sopar.cfm ). I finalment, una colla d’amics del Jimi, han obert un número de compte corrent per tal de col·laborar econòmicament amb les despeses de l’edició del material gràfic i digital, del recull d’activitats dels 10 anys del Jimmy Jazz, i que és el següent: 2100 – 0001 – 05 – 0200761972.

Sopar de commemoració del 74è aniversari de la proclamació de la República Catalana 1931 – 2005

El divendres 15 d'abril, la gent d'Esquerra Republicana de Catalunya, de la comarca de l'Anoia, honorarem la proclamació de la República Catalana de Francesc Macià, del 14 d'abril de 1931. És en aquet motiu que ja tenim a punt el sopar anual que es farà al restaurant “Scorpia”, d’Òdena, a les 21h del divendres dia 15. És imprescindible que tothom que hi vulgui assistir, que faci les seves reserves a través de l’adreça electrònica anoia@esquerra.org o bé trucant als telèfons del Partit: 93.805.00.18 – 610.204.209. Enguany ens acompanyarà el Molt Honorable President del Parlament de Catalunya, Ernest Benach. Enguany per primera vegada, s'otorgarà la insígnia "Estel Blanc" en reconeixement a una trajectòria en la defensa i promoció de la llengua i cultura catalana, i la identitat nacional, que enguany recaurà en el sr. Jaume Piqué, propietari de l'establiment Jimmy Jazz d'Igualada, que enguany compleix 10 anys de punt de trobada per a totes les persones que se'l senten com un referent de catalanitat. El preu del sopar és de 15€, i també hi ha un preu especial per a les JERC de 8€. Secretaria de comunicació

Jordi Mercader, nou president de la sectorial regional de turisme

El president de la Federació comarcal d’ERC, Jordi Mercader, ha estat nomenat president de la sectorial regional d’ERC de turisme, comerç i consum. La regional d’ERC de la Catalunya central, ha posat en marxa la nova sectorial de turisme, comerç i consum. Durant la primera reunió d’aquesta sectorial, es va decidir, en matèria de comerç, la realització d’unes jornades sobre la qualitat de producte. Pel que fa a consum, es va plantejar la voluntat de fer un seguiment a les reclamacions més reiteratives que presenten els consumidors. I referent a turisme, s’han marcat les línies de treball d’una campanya conjunta entre les diferents comarques que formen aquesta regional d’ERC. La creació de sectorials regionals, es va aprovar durant el congrés nacional que el partit republicà va realitzar el passat any.

Referèndum europeu: el NO guanya a Orpí.

La recentment creada secció local d’ERC d’Orpí, vol mostrar la seva satisfacció pels resultats obtinguts al municipi d’Orpí, en la consulta sobre la Constitució Europea. Sobre un cens de 146 persones, van participar en les votacions 83 electors, que suposen un 56,85% del total. Aquesta xifra demostra que també en aquest punt cal felicitar-nos per la participació que hi ha hagut, doncs està clarament per sobre de la mitjana catalana. D’aquests, 41 vots van ser contraris al text constitucional que ens proposaven, és a dir un 49,40%. 35 vots van ser afirmatius, representant un 42,17%, i 7 en blanc. Orpí, doncs, és l’únic poble de la comarca de l’Anoia a on el NO ha guanyat amb un percentatge proper al 50%. És per aquest motiu, que la secció local d’ERC d’Orpí vol manifestar públicament el seu agraïment als votants orpinencs