Anoia

Totes les notícies

Presentació la Llei del Cinema a l'Anoia

El proper dijous 22 de juliol a les 21h, es durà a terme a la presentació de la nova Llei del Cinema, aprovada recentment per la Generalitat. L’acte que se celebrarà al Pati de la Lliga de Capellades, comptarà amb la presència de Joan Manuel Tresserras, Conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat, i Joan Puigcercós, President d’Esquerra Republicana de Catalunya. Tot seguit, es realitzarà una sessió de cinema a la fresca amb el passi de la pel•lícula “Catalunya-España”. Us hi esperem a tots i totes, no hi falteu!

Joan Manel Tresserres i Joan Puigcercós presenten a Igualada els continguts de la Llei del Cinema

El Parlament de Catalunya va aprovar el passat 1 de juliol la nova Llei del cinema, que entrarà en vigor a principis del 2011. El conseller Joan Manuel Tresserras, el líder d’ERC Joan Puigcercós i la diputada Marina Llansana van ser a Igualada per parlar-ne, i en van destacar la importància pel canvi de tendència que representa. En aquest sentit, Joan Puigcercós va explicar que aquesta va ser la primera llei aprovada després de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut, ‘cosa que demostra que malgrat tot, el país va endavant’. El president d’ERC també va dir que la llei significa ‘un canvi de tendència molt important per a la llengua catalana’ i que ‘equilibra el territori’, perquè augmentarà l’oferta de cinema en català a poblacions on fins ara no n’hi havia. Per la seva banda, el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, va dir que ‘la llei corregirà una anomalia democràtica’, ja que un dels seus eixos d’acció és igualar la presència del català —‘fins ara pràcticament inexistent’— a la del castellà a les sales de cinema. Així doncs, la llei estableix que el 50% de les còpies que es distribueixin a Catalunya es doblin o subtitulin al català. Un altre dels objectius és donar suport a la indústria cinematogràfica, apostar per produccions més ambicioses i fomentar que arribi als mercats de proximitat —per exemple ajudant a la migració cap al cinema digital o facilitant l’estrena dels films, que sovint no tenen prou canals en condicions per arribar al públic. Finalment, la llei preveu millorar l’oferta de pel·lícules, ja que segons el conseller ‘no es pot ser un país culte sense una bona cultura cinematogràfica’. Més oferta i diversitat En aquest sentit, Joan Manuel Tresserras afirmava que ‘no ens podem limitar a dos o tres gèneres, hi ha d’haver més diversitat: més accés a les versions originals subtitulades, a cinema europeu, pel·lícules dels països de procedència dels nous catalans i catalanes.

ERC Anoia presentarà una mocions als Ajuntaments per instar el Parlament a iniciar un procés cap a la independència

La Federació Comarcal d’Esquerra Republicana de Catalunya presentarà, a tots els consistoris on gaudeix de representació, una moció instant el Parlament a 'iniciar un procés democràtic per tal que Catalunya assoleixi la seva independència nacional i es constitueixi en un estat independent, de dret, democràtic i social integrat a la Unió Europea, mitjançant la celebració d'un referèndum popular'. La moció manifesta també el rebuig a la vulneració de la voluntat popular que suposa la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut i demana a les institucions, forces polítiques i societat civil que s'impliqui plenament en la nova etapa històrica que s'obre en el camí cap a l'assoliment de la independència nacional. Per ERC a l’Anoia, la presentació d’aquesta moció respon a la voluntat d’instar als càrrecs electes dels municipis, a seguir treballant per constituir un Estat propi; així, l' objectiu d’aquesta exposició és intentar convèncer a les bases d'altres partits, com PSC i CiU, a sumar esforços en la consecució de la independència des de l'àmbit municipal.