Anoia

Totes les notícies

Joan Tardà serà dilluns que ve en un acte obert a Santa Margarida de Montbui

El portaveu d’ERC al Congrés participarà en una xerrada al Montmercat   El proper dilluns, 10 de juliol a la tarda a la pèrgola del Montmercat de Santa Margarida de Montbui se celebrarà un acte organitzat per Junts per Montbui – ERC AM que comptarà amb la presència del portaveu d’ERC al Congrés de Madrid, Joan Tardà.   Tardà oferirà un acte obert a tothom qui vulgui assistir-hi i atendrà els dubtes i qüestions del públic assistent, en una xerrada en el marc de la campanya La República que farem, campanya d’Esquerra Republicana per a explicar el procés català i poder recollir les opinions de la ciutadania al voltant de la construcció de la nova república catalana. El diputat republicà estarà acompanyat per la diputada anoienca al Parlament Alba Vergés i el regidor de Junts per Montbui – ERC AM, Jordi Bòria.   L’acte se celebrarà doncs a la pèrgola del Montmercat de Santa Margarida de Montbui (pg. Torrent Torres) a les 20:30h. 

Gabriel Rufián participarà divendres en un acte a Piera

El format permetrà a tothom qui vulgui fer preguntes al diputat republicà   Aquest proper divendres, 30 de juny a les 19:30h a la plaça del Peix de Piera se celebrarà un acte organitzat per ERC Piera que comptarà amb la presència del diputat republicà al Congrés de Madrid, Gabriel Rufián.   Rufián, que estarà acompanyat per la diputada anoienca al Parlament, Alba Vergés, i el primer tinent d’alcalde de Piera, Jordi Madrid, atendrà totes les preguntes que els assistents vulguin dirigir-li, o bé presencialment durant l’acte, o bé si les volen fer arribar per correu electrònic a l’adreça piera@esquerra.cat, i se li faran en directe el mateix divendres.   L’acte estarà obert a tothom qui vulgui assistir-hi i se celebrarà a la plaça del Peix de Piera a les 19:30h.

Junts Per Montbui AM dona suport als veïns del barri de Vista Alegre en la seva reivindicació per un parc de la Unió digne

Des de fa unes setmanes, els veïns del barri de Vista Alegre de Santa Margarida de Montbui han iniciat, amb el suport i recolzament del grup de Junts Per Montbui AM – ERC, una recollida de signatures per a reclamar un parc de la Unió digne.   Després de reiterades queixes al consistori, sense rebre resposta sobre el tema, i veient el mal estat en què es troba el parc de la Unió, al barri de Vista Alegre de Montbui, el seus veïns han decidit fer arribar a l’ajuntament les seves queixes a través d’un manifest acompanyat per més de 340 signatures reclamant la neteja, desbrossa i canvi de mobiliari del parc de la Unió.   Aquest parc fa més de trenta anys que va ser construït i equipat i durant tot aquest temps no s’hi ha fet cap actuació de millora i actualització del mateix; és per això que, davant el mal estat de la zona i el mobiliari, que pot arribar a ser perillós per a la canalla, els veïns han dit prou i s’han mobilitzat, amb el suport del grup municipal d’ERC a Montbui.   Gràcies doncs a aquestes queixes i la pressió dels veïns, s’han començat a fer tasques de neteja i millora de l’asfalt del parc, tot i que el mobiliari continua sent obsolet i falta un major manteniment.   Des de Junts Per Montbui es farà el seguiment d’aquesta reivindicació, sempre fent costat a les peticions dels veïns del barri de Vista Alegre, així com de la resta del municipi. 

ERC La Torre reclama una millora en el manteniment de la zona de contenidors de Vilanova d’Espoia

El grup municipal d’ERC a La Torre de Claramunt ha presentat aquesta setmana una instància al registre de l’ajuntament del municipi reclamant que es faci una actuació de neteja i desbrossa de la zona de contenidors del nucli de Vilanova d’Espoia, davant el mal estat en què es troba el terreny, amb brutícia, herbes i difícil accés, sobretot als contenidors de recollida selectiva.   El grup municipal republicà ha pogut constatar, després de rebre varies queixes per part dels veïns del nucli, que la única zona de contenidors de Vilanova d’Espoia es troba en mal estat, amb difícil accés a alguns dels contenidors, a causa de la brutícia i la vegetació.   És per això, que ERC La Torre reclama que des del govern de l’ajuntament es faci una actuació de neteja i manteniment de la zona. El grup republicà treballa des de l’oposició per a la millora d’aquest i la resta de nuclis del municipi, sempre escoltant les peticions dels veïns i treballant colze a colze amb ells.   

ERC Anoia presenta esmenes als pressupostos generals de l’estat del 2017

Inversions a l’A2 i millores a la Renfe de l’Alta Anoia són les dues inversions proposades   El grup comarcal d’Esquerra Republicana a l’Anoia ha treballat dues esmenes d’inversions al territori, que no estan incloses als Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) 2017, i que seran presentades pel grup republicà a Madrid.   Així, aquesta setmana el grup d’ERC Anoia ha presentat les dues esmenes als PGE 2017 en una roda de premsa amb el senador Xavier Castellana, acompanyat de la presidenta comarcal Meritxell Humbert, i els alcaldes Joan Serra, de Castellolí, i Jordi Badia, de Calaf.   La primera de les esmenes que ERC vol incloure com a inversió al territori és el projecte d’estudi per a reformar el tram de l’A2 en el seu pas pel municipi de Castellolí i fins arribar a Igualada. Segons l’alcalde Serra, “s’ha parlat de treballar en l’asfalt d’aquesta via en aquest tram concret, a més de la possibilitat d’ampliar-la en un carril més, però creiem que la solució a la problemàtica existent no es troba en aquestes millores, sinó que l’ideal seria estudiar un nou tram de l’A2 al seu pas per aquest punt de l’Anoia”.   D’altra banda, des de l’Alta Anoia, amb l’alcalde de Calaf, Jordi Badia, s’ha treballat una esmena per a demanar una inversió per part de l’estat en les infraestructures de la Renfe en el seu pas per Calaf. Així, Badia comenta que “davant de les carències en la línia de Renfe en el seu pas per Calaf i veient que no hi ha una inversió prevista per aquest projecte, es proposa dotar una partida per a augmentar la freqüència de pas del tren, a més de projectar un baixador i un moll per a mercaderies en aquesta estació”, afirma l’alcalde calafí.   Xavier Castellana, senador d’ERC per Lleida, ha mostrat el seu compromís i el del grup de portar les esmenes anoienques davant l’òrgan pertinent a Madrid. A més, Castellana ha complementat la roda de premsa sobre les esmenes amb la presentació de la campanya republicana referent als pressupostos de l’estat 2017, “Fins a l’últim cèntim, fins a l’últim minut”, en què el partit, ja amb mentalitat de desconnexió, assegura que “no formarem part de l’estat espanyol més minuts dels necessaris un cop es celebri el referèndum, però sí que es demanarà el que pertoca a Catalunya fins l’últim moment”, explica el senador.

Els Prats de Rei rep el vicesecretari d’Organització i Territori d’ERC, Isaac Peraire

L’alcalde de Prats de Lluçanès va esmorzar amb amics i militants republicans   El passat dissabte 6 de maig, el vicesecretari d’Organització i Territori d’Esquerra, Isaac Peraire va visitar l’Alta Segarra, amb un esmorzar de treball als Prats de Rei, en què va compartir taula amb l’alcaldessa del municipi, Cristina Mas, a més dels regidors, amics i veïns del poble, i una representació dels càrrecs electes de l’Alta Anoia.   L’esmorzar va tenir lloc en el marc de la campanya La República que farem, campanya amb la qual ja s’han realitzat una dotzena d’actes a l’Anoia, mentre que a nivell nacional, arriben als cinc-cents actes amb la població. Aquesta campanya pretén donar a conèixer la voluntat d’Esquerra de la construcció de la nova República, a més de poder copsar les opinions dels ciutadans al respecte.   Durant la trobada a Prats de Rei, en el marc d’aquesta campanya, el que és alcalde de Prats de Lluçanès va poder conversar sobre l’actualitat política del país i el compromís ferm dels republicans i el govern de Junts pel Sí de celebrar el referèndum. D’altra banda, també es va poder posar de relleu la situació de la comarca i en aquest cas concret, dels municipis de l’Alta Segarra, amb representació a l’esmorzar.   Aprofitant la jornada matinal, Peraire va visitar el municipi dels Prats de Rei i va poder signar el llibre d’Honor de l’ajuntament, acompanyat per l’alcaldessa Cristina Mas.

La diputada Montse Fornells explicarà a Montmaneu “El paper de l’agricultura en el nou país”

L’acompanyarà la diputada anoienca al Parlament, Alba Vergés   El proper dissabte 29 d’abril, a les 18h a La Sala de Montmaneu, se celebrarà l’acte “El paper de l’agricultura en el nou país”, amb la presència de la diputada al Parlament de Catalunya per Lleida, Montserrat Fornells, membre a més de la Comissió parlamentaria d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.   L’acte, organitzat per Esquerra Anoia es trobar en el marc de la campanya La República que farem, i a més de parlar del paper de l’agricultura en l’actualitat, també es debatrà sobre el seu futur en el nou país, un debat que comptarà, a banda de la diputada lleidatana, amb la presència de la diputada anoienca Alba Vergés.   L’acte està obert a tothom qui hi vulgui assistir i en acabat hi haurà un petit refrigeri.  

ERC Anoia celebra el tradicional Sopar de la República amb l’entrega del XIIIè premi Estel Blanc

Enguany, el guardó va recaure en el col·lectiu de les ADF de l’Anoia   El passat divendres, 7 d’abril, la Federació Comarcal d’Esquerra Anoia va celebrar el tradicional Sopar de la República, per a commemorar el 86è aniversari de la proclamació de la República Catalana, el 14 d’abril.   Així, més de cent cinquanta persones, entre regidors, alcaldes, conselleres republicans, amics i militants d’ERC varen omplir la sala del restaurant Scorpia, a Òdena, per a celebrar aquesta efemèride, a la qual els acompanyava la delegada del govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà.   A l’inici del sopar, la presidenta de la Federació Comarcal, Meritxell Humbert, donava la benvinguda als assistents i recordava la data que es commemorava en el sopar, apel·lant els anhels de fa 86 anys. En acabat, i a l’hora dels cafès, la diputada anoienca Alba Vergés presentava els guardonats amb el premi Estel Blanc d’enguany, posant de manifest la tasca desenvolupada pel col·lectiu d’ADF de l’Anoia, de forma voluntària, un col·lectiu que ha treballat tenaçment per conservar els boscos i lluitar contra els incendis forestals a la comarca de l’Anoia, tal i com han demostrat al llarg dels anys.   L’acte el va cloure la delegada del Govern a la Catalunya Central Laura Vilagrà, fent un repàs de l’actualitat política tant al país com a la comarca, amb els propers canvis territorials.

El ple de Montbui, a proposta d’ERC, vota en favor de salaris mínims a 1.000 euros

Tots els grups del consistori van recolzar la iniciativa presentada pels republicans   El darrer Ple municipal de Santa de Montbui va aprovar per unanimitat, amb els vots a favor de tots els regidors que conformen el consistori, la moció presentada pel grup d’Esquerra Republicana a l’ajuntament, sobre la reclamació de fixar el salari mínim interprofessional a 1.000 euros.   La moció aprovada que va presentar el grup encapçalat per Jordi Bòria proposa, com a punts principals, “adoptar les mesures normatives que incentivin les empreses subcontractades o receptores de recursos municipals a adoptar el salari mínim de 1.000 euros entre el seu personal contractat”, a més d’ “assegurar que els salaris del personal al servei de l’Ajuntament no siguin inferior als 1.000 euros mensuals”.   Aquesta moció sorgeix a la iniciativa de ciutadana d’un col·lectiu de persones que reclamen una societat més justa a través de la plataforma “Anem a mil” i ja ha estat aprovada en diversos ajuntaments, tant de la comarca com de la resta del territori català, així com al mateix Consell Comarcal de l’Anoia.   Treball en positiu per la sobirania energètica En el mateix Ple municipal a més, i igualment a proposta de Junts per Montbui AM -únic grup qui va fer aportacions-, també es va aprovar una moció en favor de la sobirania energètica, reclamant “reestructurar l’actual model i establir un mercat energètic, amb control públic, lliure d’oligopolis i amb un sistema de preus de les energies just, equitatiu, competitiu, sostenible ambientalment i transparent”.