Anoia

Notícia

Vallbona vol els seus papers

  • Vallbona
La descoberta ha anat a càrrec de l’historiador Carles Querol, que cercant informació sobre l’Ajuntament de Sant Sadurní, va trobar nombrosos documents sostrets durant la guerra civil a municipis catalans. Entre ells hi ha documentació dels ajuntaments anoiencs de Vallbona i de Capellades.

Aquest dijous la Comissió de la Dignitat, entitat que treballa des de 2002 per a la recuperació dels documents sostrets a Catalunya durant i immediatament després de la guerra, ha celebrat una roda de premsa per informar de la troballa d’aquest important lot de documents republicans. La Comissió ha denunciat que les peticions de retorn d'algunes d'aquestes poblacions, fetes al Delegat del Gobierno, el Sr. Rangel, no hagin rebut la resposta adequada.’Aquesta documentació ha de ser retornada als ajuntaments afectats ja que forma part essencial del seu arxiu institucional del qual va ser sostreta il·legalment i per la força. Aquesta documentació és exactament del mateix perfil que la retinguda encara a Salamanca. Va servir per exercir una brutal campany repressiva contra els republicans’, explica Pep Cruanyes, portaveu de la Comissió.

En l'acte hi han pres part, entre d’altres, el primer tinent d'alcalde de Capellades, Josep Carreras, i el regidor d’Hisenda de Vallbona d'Anoia, Joan Sabaté, que han pres la paraula per exigir el retorn immediat dels seus documents.

Font: http://www.anoiadiari.cat/noticia/5288/vallbona-vol-els-seus-papers