Anoia

Notícia

ERC a l’Anoia celebra el seu Congrés Comarcal

  • Congrés Comarcal Gener 2010
El passat dilluns 25 de gener, amb l’assistència de més d’una trentena de militants de tota la comarca, la Federació Comarcal d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’Anoia, va celebrar el seu Congrés Comarcal anual. Al llarg de l’assemblea, van intervenir la diputada comarcal, Marina Llansana, el president comarcal sortint, Josep Maria Palau, i la tresorera, Conxita Costa.

Llansana va fer un balanç molt positiu de la seva gestió en diversos assumptes que han marcat l’agenda política anoienca de l’any 2009, com ara el lideratge d’ERC en defensa de l’Outlet a la comarca, les gestions pel desenvolupament de l’Aeroport Corporatiu, l'augment considerable del pes de l’Anoia en els pressupostos de la Generalitat –que amb un increment d’un 31% assolirà més de 50 milions d’euros-, o les dures negociacions d’Esquerra a Madrid per aconseguir dues esmenes que suposaran 1 milió d’euros pel Campus Motor de Castellolí i 250 mil euros pel Centre Paleontològic d’Hostalets. Així doncs, la diputada anoienca, va destacar que “amb el nostre treball, una vegada més hem estat decisius en el desenvolupament de la comarca”, també recordà als assistents que “per la comarca i pel país, tenim molta feina a fer però també moltes ganes de fer-la”.

Per la seva part, el president comarcal, Josep Maria Palau, va fer un ràpid repàs de les tasques de suport als grups municipals i dels objectius que s’havien marcat, així com dels assumptes en els quals Esquerra havia fet una acció política i pública positiva, al llarg del 2009. Palau també valorà satisfet el pes de la formació al conjunt de la comarca tot recordant que “de 33 municipis a l’Anoia, ERC té presència en 31 d’ells”. El seu discurs acabà amb una defensa aferrissada de la feina que, dia a dia, desenvolupen amics, simpatitzants, militants, regidors, alcaldes i diputats: “ens esperen reptes importants i complexes, per això cal persistir, hem de continuar treballant i esforçant-nos per créixer, com a partit, com a comarca i com a país”.

Per últim, finalitzades les intervencions, es procediren les votacions. Per unanimitat, s’aprova la gestió del president sortint, l’informe econòmic i es votà la nova proposta de permanent i executiva comarcal; l’únic candidat a la presidència, Josep Maria Palau, mostra la seva proposta de programa d’actuació en política nacional i comarcal, tot destacant-ne les properes campanyes electorals, el paper d’ERC en defensa del dret a decidir, i el creixement del partit, dins i fora dels òrgans de govern.

Esquerra Republicana de Catalunya és actualment la tercera força a nivell municipal a la comarca de l’Anoia. Compta amb un total de setanta regidors i regidores, distribuïts entre trenta dels trenta tres municipis de la comarca. En total governa en dotze pobles i també compta amb deu alcaldies.