Anoia

Notícia

Més de mig miler de persones omplen l’Ateneu en l’acte de campanya d’ERC Anoia amb Alba Vergés

Ernest Maragall, Núria Picas i Antoni Castellà van ser la resta de ponents
 
Ahir dimarts, un Ateneu ple de gom a gom va aplaudir les intervencions d’una aclamada Alba Vergés, que al costat d’Ernest Maragall, Núria Picas i Antoni Castellà, van omplir la sala del teatre igualadí, amb més de 540 persones assistents.
 
Castellà va obrir l’acte central de campanya d’Esquerra Anoia per a les eleccions del 21-D, amb un discurs transversal i valent, on assegurava “als valents que encara estan a la presó, en Junqueras, en Quim i els Jordis, els diem que no pararem fins que en surtin”, mentre que afegia, el mateix Castellà que, “la llista d’Esquerra és la més transversal, la que millor representa l’esperit de Junts Pel Sí”.
 
En finalitzar el candidat de Demòcrates, es va donar pas a la corredora Núria Picas, també a la llista d’Esquerra Republicana – Catalunya Sí; Picas va afirmar que “el dret penal està anant per sobre l’estat de dret en ple S.XXI i això és inadmissible”. L’atleta va assegurar que “cal mantenir l’esperit de l’1 d’Octubre i anar a votar el 21-D, i no deixar, com molts cops diu en Jordi Cuixart, que ens aconsegueixin dividir”. Tot seguit, la sala va poder veure un vídeo de l’Oriol Junqueras, en un congrés d’Esquerra Republicana del 2011, en què apel·lava l’esforç de treballar units, de ser humils i lluitar per la República Catalana, mentre l’auditori present a l’Ateneu, cridava “llibertat”.
 
En la segona part de l’acte, després de l’emotiu vídeo, Ernest Maragall feia reflexionar afirmant que “volem anar més lluny del que som; hem de retornar a la societat catalana la confiança que ens ha fet i esta fent fins ara, retornant el país als seus únics propietaris, els catalans i catalanes, la societat de Catalunya”. Maragall aixecava els aplaudiments del públic demanant que seguissin treballant com fins ara, sense parar, a una setmana del comicis, a una setmana de la victòria, defensant, segons ell, el projecte més ambiciós que mai ha vist Catalunya.
 
I amb aquesta èpica, Maragall donava pas a la candidata de l’Anoia a les llistes d’Esquerra pel 21-D, número 6 per Barcelona, Alba Vergés. Vergés, emocionada, agraïa l’ajuda i esforç de tots els companys del territori que fan campanya amb ella, i que segueixen estan presents a la comarca quan ella ha de cobrir altres actes al país.
 
Vergés defensa el paper de la dona
La igualadina assegurava també que “les dones representem més del 50% del país i Esquera amb llista cremallera ho representa, amb dones com la Marta Rovira i la Carme Forcadell, així com tants d’altres”; Vergés també va posar el punt d’atenció en tot allò que el govern de Junts pel Sí, amb Esquerra, tirava endavant. “Polítiques com la renda mínima garantida, tancar la Model, pagar a les farmàcies, revertir les retallades, sanejar el departament d’economia, saldar el deute amb els ajuntaments...” per a Vergés, són algunes de les accions que el govern a dut a terme, i de les quals, moltes, l’estat espanyol les ha tirat endarrere.
 
D’altra banda, la igualadina afirmava que “aquestes eleccions van sobre qui mana a Catalunya; aquells que imposen la seva llei amb el pacte del 155 o el poble català?”, demanava Vergés, “el 21-D hem de tornar a guanyar i ser els catalans qui ens governem a Catalunya”, assegurava la candidata.
 
Alba Vergés tancava, doncs, l’acte central de campanya d’Esquerra Anoia, amb un Ateneu ple, amb més de mig miler de persones, assegurant que el 21-D “guanyarem, i si fa falta tornarem a guanyar, perquè com diu Junqueras, haurem de guanyar, guanyar, guanyar...”, afirmant que Esquerra és “garantia de República”.
 
El cant dels Segadors va cloure un exitós acte, enmig d’aplaudiments cap a tots els ponents, que van estar acompanyats durant tot el míting per joves de les JERC dalt l’escenari, a més de deixar quadre cadires buides amb llaços grocs en record dels presos polítics.