Anoia

Notícia

ERC Anoia mostra el seu suport a la vaga feminista del 8 de març

Per a commemorar la data, els republicans comptaran amb Forcadell i Vergés en un acte el proper 9 de març
 
El proper 8 de març el moviment feminista d’arreu del món convoca una vaga feminista per fer visibles els nostres treballs, les nostres demandes i els nostres cossos.
És una vaga que va més enllà del que tradicionalment s’identifica com a vaga laboral perquè la participació de les dones és nuclear en totes les esferes de la vida. Per tant aquesta vaga ha d’assolir també altres treballs i espais: el de les cures, el de les tasques domèstiques, el consum, la vida estudiantil i associativa. Amb aquest gest, es vol posar de manifest les desigualtats i precarietats en el treball assalariat, les cures, el consum, l’exercici dels drets, la formació i la participació ciutadana, per les diferències que travessem alguna de nosaltres segons la procedència, la classe, l’edat, l’orientació sexual, la identitat de gènere i habilitats.
 
En aquest sentit, les dones i homes de la Federació Comarcal d’Esquerra Anoia denunciem la opressió que viuen les dones arreu del món, i les desigualtats que patim les dones a la nostra societat, i ens sumem a la vaga feminista. Perquè com a republicanes i republicans que som, no podem acceptar, ara i avui, ni una sola víctima més de violència masclista, les desigualtats retributives per a igual treball de més d’un 25%, els sostres de vidre en la vida pública i empresarial, les pensions d’una mitjana d’un 30%, la desigualtat en la distribució de la criança i les cures, els models heteropatriarcals i el masclisme que encara impregna bona part de la nostra societat.
 
Forcadell, Vergés i moltes altres
En aquest sentit, ERC Anoia se suma plenament a les aturades convocades pel 8 de març, Dia Internacional de la Dona, i convoca per a l’endemà, 9 de març, els actes commemoratius d’aquest dia. Així, el divendres tindrà lloc una xerrada amb la fins ara presidenta del Parlament de Catalunya Carme Forcadell, la diputada anoienca Alba Vergés i d’altres dones representatives en la vida social i laboral del territori. L’acte, obert a tothom serà doncs, divendres 9 de març a les 19h al Viver del Rec.