Anoia

Notícia

Carta oberta del President de la Federació Comarcal de l'Anoia.

Alcaldables 2019
Sopar per la República 2018
Apreciades companyes i companys,
 
Em dirigeixo a vosaltres per tal de fer una valoració d’aquest curs polític 2018-2019. Durant aquest curs que es tanca avui, hem hagut de veure com els nostres i les nostres se’ls jutjava a Madrid, com les nostres companyes i companys havien de viure lluny dels seus per una decisió inhumana d’empresonar-los i empresonar-les pel fet més llibertador que hi ha, votar.
 
En aquest any polític també hem viscut unes Eleccions Generals a l’estat espanyol on per primer cop en la història del nostre país, Esquerra ha estat la força més votada, tant a tot Catalunya com també a la comarca de l’Anoia; alhora, hem viscut unes eleccions municipals, en què Esquerra es va presentar a les 33 poblacions que formen l’Anoia i podem dir que vam guanyar, vam guanyar amb una diferència de més de 6650 vots respecte a fa quatre anys, desbancant moltes alcaldies històriques i consolidant el mapa amb 17 alcaldies. I no tal sols hem aconseguit guanyar, sinó que per primer cop tenim el diputat provincial, representat per l’alcaldessa d’Òdena, Maria Sayavera, deixant sense aquest important càrrec a Marc Castells, arquitecte de tots aquests pactes incomprensibles a les institucions més representatives del nostre sistema.
 
D’altra banda, el nostre compromís amb els veïns i veïnes de la nostra comarca és més que clar que mai, amb polítiques socials, de medi ambient, d’igualtat, solidaritat i també seguim compromesos amb la creació de la República Catalana des del municipalisme. Cal dir també, que no tots els que abanderen l’esperit d’una república catalana tenen el mateix compromís, després de 12 anys governant amb CIU –JxCAT al Consell Comarcal, aquests van decidir donar el seu suport al PSC, un partit que tan sols té representació a una sola població de la comarca. Així, el passat divendres 19 de juliol es va fer real el que ja molta gent pensava, el pacte entre dues formacions per no donar suport al nostre partit, com va dir el periodista Jaume Barberà, perquè ERC, l’enemic a abatre”.

 
No hem pogut assolir doncs, la presidència del Consell Comarca, ni tampoc la de la Diputació de Barcelona pel “pacte del 155”, però això no deixarà de ser motiu per a què tots els nostres projectes, com a mínim, s’escoltin i els que han format aquest pacte de deslleialtats hauran de justificar la seva manca d’efectivitat o la negativa a propostes de caire social que han estat sempre la nostra prioritat.
 
Tenim però, la ferma convicció que la nostra feina està ben feta però cal fer-ne més. Els i les nostres votants ens demanen més acció, més propostes i en els casos on estem a l’oposició, treballar per ser l’única opció política d’esquerres amb la ferma convicció que la república es construeix des del municipalisme.
 
Així, amb aquesta carta vull animar-vos a tots i totes a realitzar, amb més cura que mai, la nostra feina, que la població sàpiga que som un partit de govern tant si estem ocupant càrrecs executius, com si estem a la oposició.
 
Aprofito per fer nostres les paraules que va pronunciar el nostre president Oriol Junqueras al judici al Tribunal Suprem:
 
"Davant l'evidència que l'independentisme es convertia en una proposta majoritària en la societat catalana, allò que s'havia considerat vàlid perquè era minoritari, ara començava a tractar-se com prohibit i que s'havia d'evitar costi el que costi".
 
Si pensem fredament en les seves paraules veurem que estem recorrent el camí imparable de fer que la nostra estimada terra arribi a ser independent, ja que per molt que vulguin altres partits, nosaltres hem pres la ferma decisió de seguir endavant lluitant com fins ara pels nostres ideals.
 
Us desitjo doncs, que tingueu un bon estiu i encara que el nostre compromís és de 365 dies l’any, gaudiu d’unes merescudes vacances.
 

 
 

Atentament,

David Alquezar i Claramunt
President de la Federació Comarcal de l’Anoia d’ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA.