Anoia

Totes les opinions

Alba Vergés, diputada al Parlament de Catalunya

Ens cal creure en una nova manera de fer política per fer-la realitat!

El descrèdit per la política és evident, només cal sentir les converses de la gent i només cal veure la seva cara quan dius que ara, més que mai, la major part del teu temps la dediques a fer política.  Però tot i així, som moltes persones les que sempre hem cregut que de política en fa falta encara més. Amb totes les lletres de la paraula política, com a tot procés de reflexió i presa de decisions dins un grup per tirar endavant allò millor per aquell col.

Alba Vergés, diputada al Parlament de Catalunya

Últims pressupostos abans consulta

Esquerra Republicana de Catalunya va dir durant la campanya que seria el soci més fidel al poble de Catalunya. Ens movem i actuem amb aquesta convicció. Moltes vegades la gent diu que els polítics només sortim per campanya, no és el cas del Junqueras ni dels altres que portem uns quants mesos voltant per tot el país i treballant dins el Parlament. Si és així, estem en campanya permanent! Sense enganyar a ningú amb demagògies sortim a escoltar i a explicar les coses tal com són, sense donar copets a l’esquena a ningú en va, sinó que tenim l’obligació d’explicar-li que el podem ajudar, sempre i quan ens ajudem tots per portar el país on li pertoca per solucionar els problemes dels ciutadans, que és el que tothom demana.

Josep M. Palau, president regional d'ERC

L’hora del compromís i la responsabilitat

Josep M. Palau

Després de les eleccions al Parlament de Catalunya del 25 de novembre, és l’hora de que totes les formacions polítiques que s’hi van presentar i obtenir representació, treballin per a complir els seus compromisos. Dels 135 parlamentaris electes, n’hi ha 28 (PP i C’s) obertament en contra de la celebració d’una consulta o referèndum d’autodeterminació. I n’hi ha 20 (PSC), que hi estan d’acord, amb la condició de que l’Estat espanyol ho autoritzi, cosa que els mateixos dirigents del socialisme català saben que mai passarà.

Josep Maria Palau i Arnau, Membre de la comissió sectorial de Justícia i Administracions Públiques

L’Administració Pública d’un nou país: simplificació en dos nivells d’organització territorial

Josep M. Palau

Quan es construeix un nou Estat és el moment en el qual es pot fer una millora en profunditat en el sistema polític i en l’administració pública del país. Hi ha un ampli desig de canvis constatables que en conjunt comportin una millora en la qualitat democràtica a Catalunya. El nostre model, expressat al Programa Electoral de les eleccions del 25 de novembre, és el d’aquells països d’Europa amb una dimensió demogràfica i econòmica similar a la nostra (Finlàndia, Suècia, Noruega, Escòcia, Flandes, etc.

Josep M. Palau, president regional d'ERC

Que hi hagi feina

Que hi hagi feina i que sigui de la màxima qualitat possible. Que tant si t’has pogut formar molt, com si no t’has pogut formar tant -perquè les condicions econòmiques no t’ho van permetre- puguis trobar ben a prop del lloc on vius, una feina digne, amb unes condicions salarials i de treball pròpies d’un país socialment avançat. I que si has engegat un petit projecte empresarial o d’autònom, que es valori el risc que assumeixes i que contractar persones indefinides no et suposi un risc de perdre tots els teus estalvis en el futur.

Federació comarcal d'ERC Anoia

Més de la meitat de municipis anoiencs s’han manifestat per l’Associació de Municipis per la Independència

AMI

Deu mesos després d’iniciar-se la campanya de constitució de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), aquesta iniciativa es pot considerar ja consolidada. En data 14 de desembre de 2011 es va constituir la citada entitat, i a partir de llavors les mocions que han anat aprovant els diferents municipis catalans han estat mocions d’adhesió a l’AMI. En la segona i darrera assemblea general de l’AMI, es va fer un recompte provisional de 485 municipis associats, 24 consells comarcals i una diputació.