Arbúcies

Totes les notícies

NOU BUTLLETÍ INTERCANVI

Des de la secció local d'Esquerra a Arbúcies publiquem un nou número de l'IntERCanvi. En aquest butlletí destaquem com a tema de portada la realitat de l'impost de béns immobles, ampliament conegut com l'IBI, al nostre municipi. A la segona plana recordem als vilatants alguns aspectes clau d'aquest impost, entre els que destaquem, la possibilitat de fraccionar aquest impost així com també la potestat de l'ajuntament per facilitar el pagament aprovant subvencions especials per a col·lectius econòmicament vulnerables. En aquesta publicació obrim noves seccions, com L'EXAMEN on a criteri d'ERC - Arbúcies analitzarem de forma constructiva algunes de les tasques o línies d'actuació que dur a terme l'equip de govern de l'ajuntament d'Arbúcies. Una altra nova secció serà L'ANÀLISI on s'estudiarà en detall les diferents línies d'actuació de l'ajuntament. A la darrera pàgina i en clau nacional volem lluitar contra l'oblit de les preses polítiques. Amb aquest intERCanvi iniciem una nova etapa on es tractaran temes d'interès per les arbucienques i arbuciencs, de proximitat. En aquest sentit ens obrim a tots els vilatants, i ens comprometrem, a publicar en cada nou butlletí, quasevol neguit, preocupació o millora que proposeu com a ciutadans d'Arbúcies. Podeu fer-nos arribar les vostres propostes via: email: arbucies@esquerra.cat Instagram: @ercarbucies Facebook: https://www.facebook.com/ercarbucies Pots descarregar l'intERCanvi fent click a sobre la imatge, o aquí.  

De Fires a firetes

Enguany es celebraran més de 100 fires a les comarques gironines. Aquest increment de la competitivat afegit a una gestió millorable de les fires a Arbúcies facilita que des d’ERC creiem oportú replantejar els seus objectius. Plantegem gestionar correctament els recursos disponibles, i qüestionem si és necessari contractar una empresa externa per dur una fira que no gaires arbuciencs es senten seva. La generació d’informes per a cada edició de les fires, així com l’elaboració d’enquestes de satisfacció permetria conèixer les opinions dels elements participatius i en especial dels visitants ja que són ells el que donen sentit a la fira. Tot plegat indicaria un clar esperit de millora. A més, creiem que les expectatives inicials d’algunes fires han estat massa elevades, el que ha obligat posteriorment a fer un esforç de realitat. Per això considerem crear una Comissió de Fires on s’integrin tots els actors implicats. Finalment proposem, amb l’assessorament del MEMGA, la recerca de noves fires vinculades a allò que més caracteritza la història del nostre municipi: festes i tradicions locals, antigues professions com traginers, bosquerols, cistellers, etc. És a dir, posar en valor les tradicions amb la implicació dels arbuciencs. Si fem nostres les fires, com ho fem amb les Enramades i col·laborem entre tots, l’èxit està assegurat. ERC - Arbúcies  

El nyap de les escombraries a Arbúcies

Us deixem l'escrit que hem publicat a la revista local Ressons d'Arbúcies. Portem un temps amb la nova empresa de recollida d’escombraries i és hora de fer balanç.   Comencem amb el poc encert dels horaris de recollida, potser perquè tenen prioritat altres pobles... Hi ha hores on el trànsit de vehicles és molt dens i cal evitar trobar el camió gran, o fins i tot hores nocturnes on el soroll és important. Cal demanar a l’empresa que no reculli en hores punta del municipi.   En més d’una ocasió veïns han vist com el contenidor de la brossa i el de la orgànica anaven al mateix dipòsit del camió, aquell dia el reciclatge no haurà servit de res. Mentre altres pobles milloren el servei de recollida nosaltres seguim igual o pitjor, i el més greu, cada vegada paguem més i més…   Seguim amb els nous contenidors. Un disseny molt poc encertat, aquests actuals són contenidors que s’han anat modificant estructuralment desde que els hem estrenat. El contenidor del vidre ha millorat amb la nova entrada de vidre, porta que segueix el model dels antics. Pel que fa la resta de contenidors el resultat ha estat molt pitjor. Les portes són petites, les bosses no hi entren bé, hi ha feina a mantenir la porta oberta mentre s’intenta introduir la bossa, per raons que desconeixem s’han tret tot els pistons que ajudaven a mantenir la porta oberta. Una inversió com aquesta, que ha de durar força anys, és important fer un bon estudi de funcionalitat i el problema més greu, possiblement degut a això i a la política d’empresa de la concessionària, cada vegada costa més reciclar.  

Moltes gràcies Arbúcies!

Moltes GRÀCIES a cada un dels arbuciencs i arbucienques que ens heu fet confiança a ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA, uns molt bons resultats a nivell local i nacional. GRÀCIES de nou, aquests vots seràn molt ben defensats a Madrid, us ben assegurem que la veu de cada un s'escoltarà a Madrid.  

Moció per la commemoració de l'assassinat del President Companys

Ahir 15 d'octubre, el Grup Municipal d'ERC a Arbúcies va entrar aquesta moció a l'Ajuntament d'Arbúcies i esperem que s'aprovi per unanimitat en el proper plenari, que serà aproximadament en uns dos mesos. Aquí us deixem el text de la moció. El dia 15 d’octubre es commemora el 75è aniversari de l’assassinat del molt honorable Lluís Companys i Jover, qui fou condemnat a mort per les autoritats franquistes en l’única sentència d’aquest tipus a un president d'una nació democràticament escollit a la història d’Europa, sentència que continua encara sense declarar-se nul·la per part de l’Estat Espanyol.   Fins a dia d’avui, la llei es limita a declarar injustes les sentències, per la il·legitimitat dels tribunals, mitjançant un certificat de reparació i de reconeixement que no té cap valor jurídic, i no declara les resolucions judicials nul·les de ple dret per il·legals, motiu pel qual el Ministeri de Justícia es nega a certificar-les. En aquest sentit la Llei 52/2007 de 26 de desembre, per la qual es reconeixen i amplien els drets i s’estableixen mesures a favor dels qui van patir persecució o violència durant la guerra i la dictadura, no ha servit de res per anul·lar els judicis sumaríssims dictats pels tribunals militars, entre ells el que condemnava el President Companys.   D’aquesta manera, el Fiscal General de l’Estat considerà el 2010 no procedent el recurs de revisió instat per la Generalitat per obtenir l’anul·lació de la sentència dictada pel Tribunal de   Responsabilitats Polítiques de Barcelona de 1939 i de la sentència dictada pel Consell de   Guerra d’Oficials Generals del 1940, que va condemnar a pena de mort el President Companys, perquè considerava que ambdues sentències eren inexistents i nul·les de ple dret, en haver estat dictades per tribunals il·legítims conforme la llei 52/2007.   D’altra banda, l’immobilisme i la manca de sensibilitat per part dels diferents governs de l’Estat contrasten amb els actes de desgreuge que tant des d’Alemanya com des de França s’han fet per les actuacions dels respectius països durant la II Guerra Mundial, així com pel fet d’haver col·laborat amb el General Franco.

Gràcies!

Aquest diumenge decidirem el futur govern d’Arbúcies. Des d’ERC estem molt satisfets de la feina feta fins al dia d’avui. No ens hem cansat de proposar nous projectes i noves maneres de fer per Arbúcies, al mateix temps que hem denunciat el que creiem que s’ha de canviar o millorar. Els arbuciencs i arbucienques s’han apropat a nosaltres i han compartit els seus neguits i les seves il·lusions, i això ens fa feliços.Han vist amb l’equip que formem ERC un equip humà preparat per governar Arbúcies amb responsabilitat i transparència. El ‪#‎24M‬ també es decidirà quants ajuntaments estaran al costat del procés independentista que ens ha de portar a decidir en llibertat el futur com a país.  Moltes gràcies a tots i totes per escoltar-nos i seguir-nos. Feu-nos confiança i no us defraudarem.  Vota ERC Arbúcies. Vota Ester Soms. ‪#‎SomsperArbúcies‬ ‪#‎NousTempsNovaGent‬ #SomsperArbúcies from ERC Arbúcies on Vimeo.

Llista ERC Arbúcies Municipals 2015

ERC Arbúcies presenta la seva candidatura a les eleccions municipals.

Esquerra Republicana va presentar dissabte a la tarda les 22 persones que formen la candidatura d’Arbúcies per les properes eleccions municipals. Amb el lema NOUS TEMPS, NOVA GENT, Soms encapçala una llista jove i renovada. Més del 80% són cares noves.  La diputada d’ERC al Congrés, Teresa Jordà, va presidir l’acte. Soms el va tancar amb un discurs on va destacar l’“honestedat, la dignitat i el sentit comú de la candidatura”. Va criticar la falta de “transparència, igualtat d’oportunitats i visió de futur” de l’actual equip de govern i va recalcar que ERC Arbúcies “treballarà pel poble, amb la sort de poder comptar amb la infraestructura i l’assessorament d’un partit com ERC al darrere”.  Actualment, ERC Arbúcies compta amb un regidor, per 7 d’Entesa per Arbúcies, 3 de CiU, 1 del PSC i 1 de CUPA.  L’acte es va fer al pati de l’inacabat Centre d’Arts Escèniques Naus Ayats. Es tracta d’un dels grans projectes de l’últim govern d’ERC a Arbúcies, i que la nova candidatura vol recuperar, després de 4 anys d’obres aturades.