Arbúcies

Totes les notícies

Moltes gràcies Arbúcies!

Moltes GRÀCIES a cada un dels arbuciencs i arbucienques que ens heu fet confiança a ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA, uns molt bons resultats a nivell local i nacional. GRÀCIES de nou, aquests vots seràn molt ben defensats a Madrid, us ben assegurem que la veu de cada un s'escoltarà a Madrid.  

Moció per la commemoració de l'assassinat del President Companys

Ahir 15 d'octubre, el Grup Municipal d'ERC a Arbúcies va entrar aquesta moció a l'Ajuntament d'Arbúcies i esperem que s'aprovi per unanimitat en el proper plenari, que serà aproximadament en uns dos mesos. Aquí us deixem el text de la moció. El dia 15 d’octubre es commemora el 75è aniversari de l’assassinat del molt honorable Lluís Companys i Jover, qui fou condemnat a mort per les autoritats franquistes en l’única sentència d’aquest tipus a un president d'una nació democràticament escollit a la història d’Europa, sentència que continua encara sense declarar-se nul·la per part de l’Estat Espanyol.   Fins a dia d’avui, la llei es limita a declarar injustes les sentències, per la il·legitimitat dels tribunals, mitjançant un certificat de reparació i de reconeixement que no té cap valor jurídic, i no declara les resolucions judicials nul·les de ple dret per il·legals, motiu pel qual el Ministeri de Justícia es nega a certificar-les. En aquest sentit la Llei 52/2007 de 26 de desembre, per la qual es reconeixen i amplien els drets i s’estableixen mesures a favor dels qui van patir persecució o violència durant la guerra i la dictadura, no ha servit de res per anul·lar els judicis sumaríssims dictats pels tribunals militars, entre ells el que condemnava el President Companys.   D’aquesta manera, el Fiscal General de l’Estat considerà el 2010 no procedent el recurs de revisió instat per la Generalitat per obtenir l’anul·lació de la sentència dictada pel Tribunal de   Responsabilitats Polítiques de Barcelona de 1939 i de la sentència dictada pel Consell de   Guerra d’Oficials Generals del 1940, que va condemnar a pena de mort el President Companys, perquè considerava que ambdues sentències eren inexistents i nul·les de ple dret, en haver estat dictades per tribunals il·legítims conforme la llei 52/2007.   D’altra banda, l’immobilisme i la manca de sensibilitat per part dels diferents governs de l’Estat contrasten amb els actes de desgreuge que tant des d’Alemanya com des de França s’han fet per les actuacions dels respectius països durant la II Guerra Mundial, així com pel fet d’haver col·laborat amb el General Franco.

Gràcies!

Aquest diumenge decidirem el futur govern d’Arbúcies. Des d’ERC estem molt satisfets de la feina feta fins al dia d’avui. No ens hem cansat de proposar nous projectes i noves maneres de fer per Arbúcies, al mateix temps que hem denunciat el que creiem que s’ha de canviar o millorar. Els arbuciencs i arbucienques s’han apropat a nosaltres i han compartit els seus neguits i les seves il·lusions, i això ens fa feliços.Han vist amb l’equip que formem ERC un equip humà preparat per governar Arbúcies amb responsabilitat i transparència. El ‪#‎24M‬ també es decidirà quants ajuntaments estaran al costat del procés independentista que ens ha de portar a decidir en llibertat el futur com a país.  Moltes gràcies a tots i totes per escoltar-nos i seguir-nos. Feu-nos confiança i no us defraudarem.  Vota ERC Arbúcies. Vota Ester Soms. ‪#‎SomsperArbúcies‬ ‪#‎NousTempsNovaGent‬ #SomsperArbúcies from ERC Arbúcies on Vimeo.

Llista ERC Arbúcies Municipals 2015

ERC Arbúcies presenta la seva candidatura a les eleccions municipals.

Esquerra Republicana va presentar dissabte a la tarda les 22 persones que formen la candidatura d’Arbúcies per les properes eleccions municipals. Amb el lema NOUS TEMPS, NOVA GENT, Soms encapçala una llista jove i renovada. Més del 80% són cares noves.  La diputada d’ERC al Congrés, Teresa Jordà, va presidir l’acte. Soms el va tancar amb un discurs on va destacar l’“honestedat, la dignitat i el sentit comú de la candidatura”. Va criticar la falta de “transparència, igualtat d’oportunitats i visió de futur” de l’actual equip de govern i va recalcar que ERC Arbúcies “treballarà pel poble, amb la sort de poder comptar amb la infraestructura i l’assessorament d’un partit com ERC al darrere”.  Actualment, ERC Arbúcies compta amb un regidor, per 7 d’Entesa per Arbúcies, 3 de CiU, 1 del PSC i 1 de CUPA.  L’acte es va fer al pati de l’inacabat Centre d’Arts Escèniques Naus Ayats. Es tracta d’un dels grans projectes de l’últim govern d’ERC a Arbúcies, i que la nova candidatura vol recuperar, després de 4 anys d’obres aturades.        

Presentació de l'alcaldable d'ERC a Arbúcies

150 persones van assistir dissabte a l’acte de presentació de l’alcaldable d’ERC a Arbúcies, Ester Soms. El diputat al Congrés i alcaldable d’ERC per Barcelona, Alfred Bosch, va ser l’encarregat de presentar-la. Bosch va remarcar la importància que tenen els municipis en el procés cap a la independència, i que per això, el 24 de maig és la primera ronda del 27 de setembre. L’alcaldable per Arbúcies, Ester Soms, va explicar el nou projecte d’ERC a Arbúcies, i la voluntat de treballar pel poble i sobretot per escoltar a la gent. ‘No tinc ganes de veure més Arbúcies com un poble apagat. Volem escoltar tothom, volem fer carrer, saber què pensa i què vol la gent’. ‘Ho tenim tot de cara per fer una gran Arbúcies’. Soms va explicar el projecte republicà pel municipi ‘volem ser realistes, no volem fer desenes i desenes de propostes per després no complir-les, sinó que farem les que complirem’.